הרשת היא אחת מצורות המסחר הכי פופולאריות כיום. היא מאפשרות לכל אדם, בכל מקום בעולם, אפשרות להציע את מרכולתו, והצרכנים לעומת זאת יכולים להיחשף למגוון אדיר של מוצרים ולנצל את פערי המחירים. אילו אפשרויות עומדות בפניכם על מנת לבצע רכישות בטוחות ברשת? הכנו לכם את הרשימה המלאה
פייפאל
אחד השירותים הפופולאריים ביותר בארץ ובעולם של חיוב דרך צד ג' הוא PayPal. היתרון בתשלום דרך PayPal הוא שלא נחשפים פרטים רגישים של הלקוח לאתר אליו הוא מעביר את התשלום. מבחינה טכנולוגית התשלום בדרך הזו נחשב לפתרון נוח משום שהוא לא דורש התקנת תעודת SSL, אבל שימו לב לגובה העמלה - הרווחים של PayPal הם נגזרת של העמלות שאתם משלמים. החברה גובה עמלה על כל עסקת מכירה אשר מבוצעת באמצעותה והיא מורכבת מסכום קבוע, בנוסף לאחוז מהיקף העסקה. העמלות הן לא רק על העסקה עצמה אלא גם על המרת מטבע ומשיכה מחשבון הבנק. חסרון נוסף הוא שלא ניתן לשלם בתשלומים.
תשלום בכרטיס אשראי
לא מעט מכירות מקוונות ברשת נעשות באמצעות תשלום שמועבר באופן ישיר לחברת האשראי. הדבר דורש מאתרים אלו התקנת SSL על מנת להבטיח לקונים כי פרטי האשראי שלהם יוצפנו ויהיו גלויים רק למחשב ממנו נשלחים הפרטים, ולמחשב שמקבל את התשלום. ברוב חברות האשראי נדרשת הקלדת סיסמה נוספת בעת התשלום ואתרים רבים מציעים לגולשים אפשרות של שמירת פרטי האשראי שלהם במסד הנתונים הפנימי, כדי להימנע מהקלדה חוזרת בכל פעם מחדש. במידה שמסד הנתונים של האתר לא מספיק מאובטח והנתונים הרגישים בו לא מוצפנים, נוצר סיכון משמעותי לצרכן שפרטי כרטיס האשראי שלו ידלפו החוצה ויעשה בהם שימוש לרעה.
כרטיס נטען של בנק הדואר
בשנים האחרונות בנק הדואר הרחיב את מגוון השירותים הפיננסיים שהוא מציע, וזאת באמצעות 2 כרטיסים נטענים לקניות ברשת: כרטיס נטען רב מטבעי מבית מסטרקארד שבו שלושה מטבעות: שקל, אירו וליש"ט, וכרטיס נטען דולרי מבית ויזה. הכרטיסים מתאימים ללקוחות כל הבנקים, לרבות לקוחות שאינם בעלי חשבון בנק או כרטיס אשראי, ולהורים לבני נוער המעוניינים לשלוט בהוצאות ילדיהם ולאפשר להם קניה בטוחה ברשת. מסקר שנערך על ידי דואר ישראל, עולה כי מרבית בני הנוער קונים באינטרנט כבר מגיל 14 ומשלמים בעיקר באמצעות כרטיס האשראי של ההורים. הכרטיסים הנטענים של בנק הדואר מאפשרים לבני הנוער לבצע רכישות בטוחות ברשת ולשלם בשקלים, ביורו, בליש"ט או בדולרים מהארץ, בהתאם לשער המטבע באתר הבינלאומי, ללא עמלות נוספות וללא הפתעות. בניגוד לכרטיסים נטענים של הבנקים השונים, את הכרטיסים הנטענים של בנק הדואר אפשר לטעון עד 20 אלף שקל, ולשלם באמצעותם במאות אלפי בתי עסק בישראל, באירופה ובארצות הברית. עלות הכרטיס 45 שקלים והוא בתוקף לתקופה של 5 שנים. הכרטיס פטור מעמלה עבור הטעינה הראשונה משקל למט"ח ועלות טעינה חוזרת הינה 0.8 אחוז בלבד. עלות טעינת הכרטיס ממטבע שקל לשקל הינה 2.5 אחוז. ניתן לרכוש את הכרטיסים הנטענים ולהטעינם בכל סניפי דואר ישראל או להזמין באתר החברה ולקבל בדואר או עם שליח עד הבית (www.israelpost.co.il). ניתן אף להטעין את הכרטיסים בהעברה בנקאית.
תשלום טלפוני באמצעות כרטיס אשראי
רוב האתרים מאפשרים לבצע תשלום ידני דרך נציג החנות ושירות זה מיועד ללקוחות בעלי חסמים טכנולוגיים, שחוששים להשאיר את הפרטים שלהם ברשת. לרוב הלקוח ממלא את פרטי יצירת הקשר ונציג מהחנות חוזר אליו. הבעיה העיקרית היא שנציג טלפוני יכול להוות סכנה לכרטיס האשראי שלכם לא פחות מאתר לא מאובטח משום שהוא יכול לגנוב את פרטי האשראי בו במקום ולעשות בהם שימוש.