נובמבר בפתח, וחוץ מהמערכת החורפית שפקדה אותנו, הוא מביא עמו גם מבצעי ענק על קניות ברשת, לצד החנויות הפיזיות שמצטרפות לחגיגה. אז מה מחכה לנו בחודש הקניות? תרשמו: זה יתחיל עם חג השופינג הישראלי (6-7 בנובמבר), ימשיך ביום הרווקים הסיני (11 בנובמבר), יגיע לשיא בבלאק פריידי (29 בנובמבר) ויסתיים עם סייבר מאנדי (2 בדצמבר).

השוואת מחירים

לא קונים מוצר לפני שעושים סקר שוק באתרים אחרים. לא מן הנמנע שתמצאו את אותו מוצר בדיוק בהנחה גדולה יותר. כדאי להכיר את אתר Nextag.com, המשלב המלצות וחוות הדעת של הגולשים בנוסף להשוואות מחירים. הוא נחשב לפופולרי ואמין מאוד.
בנוסף אל תתעצלו ובדקו אם לאחר חישובי המס ומחיר המשלוח – עדיין משתלם לכם לקנות בחו"ל. הבדיקה הזאת יכולה לחסוך לכם לא מעט עוגמת נפש וכמובן גם כסף.

max Pay Back: החזר כספי של עד 15% על הקניות שלכם

שירות max Pay Back, מיועד לכל מי שיש לו כרטיס אשראי של max. אפשר להירשם לשירות (זה ממש לוקח רגע!) ולעבור דרכו רגע לפני שאתם עושים את הקניות. בתמורה תקבלו עד 15% מהקנייה בחזרה, לפי החנות אותה בחרתם, וגם 10 ₪ נוספים מתנת הצטרפות. לא צריך אפילו לזכור לעשות את זה, כי יש תוסף לדפדפן הכרום שמסוגל לעשות את זה בשבילכם – בכל רכישה דרך הדפדפן במחשב, התוסף יהבהב בכל פעם שתגלשו באתר בו אתם זכאים להחזר. לחיצה עליו לפני הרכישה באתר תדאג שהמעבר דרך PayBack יירשם, וזה הכול. לקוחות max, אגב, יכולים ליהנות מהנחה נוספת תמורת פינוק – 30 ש"ח בחזרה בקניה של 70 ש"ח ומעלה.

קופונים

הצרכנים האמריקאים אוהבים קופונים שכמעט תמיד מעניקים הטבה משמעותית. אם החלטתם לרכוש מוצר באתרים אמריקאים כדאי לבדוק אם קיים קופון הנחה באחד מאתרי הקופונים הבאים RetailMeNot, FatWaller ו-DealCatcher - לחנות שממנה אתם מעוניינים להזמין. אם לא מצאתם גם חיפוש בגוגל תחת שם החנות בצירוף המלים coupon או voucher עשוי להוביל אתכם לתוצאות מועילות.

משלוח

אתרים מסוימים, כגון carters או Walmart, אינם שולחים לארץ מה שמצריך סיוע של חברות שילוח. חברות חברות שילוח ישראליות כמו USHOPS או Dealtas יספקו לכם את כתובת המחסנים שלהם בארה"ב. לאחר שתמלאו את פרטיכם תקבלו כתובת למשלוח הדואר למחסן החברה בארה"ב אותה תוכלו למלא את הכתובת באתרים שלא שולחים לישראל (או שולחים בעלות יקרה ולא משתלמת). עם הגעת המוצר למחסנים הלוגיסטיים בארה"ב תוכלו לקבל מחיר סופי, כולל מיסים ומשלוח עם שליח עד הבית.

קניות באינטרנט (צילום: shutterstock By cybrain)
האתר שאתם אוהבים לא שולח לישראל? יש דרך לעקוף את זה | צילום: shutterstock By cybrain

מיסים

כדי להימנע מתשלומי המסים ועמלות השילוח, עליכם להקפיד על שני כללים: לרכוש מוצרים בפחות מ–75 דולר (הזמנות אונליין בסכום של עד 74.99 דולר פטורות ממע"מ, ממכס וממס קנייה) ולשלוח אותם בדואר רגיל. במידה ותזמינו מעל סכום זה תצטרכו לשלם 17 אחוזים מע"מ ומס קנייה רק על מוצרים מסוימים כמפורט באתר המכס. לכן אם החלטתם להזמין מאותו אתר או מוכר ביותר משבעים וחמישה דולרים – פצלו את הקנייה.

מעל הזמנת מוצר ב-1,000 דולר תצטרכו לשלם גם מכס (שימו לב שטלפונים ניידים, בגדי ילדים ונעליים פטורים ממכס) כמפורט באתר. רשות המיסים הבינה בשנים האחרונות כי כל עניין המיסים הוא החסם העיקרי בין הישראלים לבין קנייה אינטרנטית מחו"ל וחישבה עבורכם את הסכום הכולל של כל מוצר (מע"מ, מס קנייה אם יש ומכס במידה ועברתם את 1000 הדולרים), וכמה תאלצו לשלם עליו לפי קטגוריית מחיר .

בחברת ebay תוכלו להשתמש בכלי ה-Wish List, שנועד לעזור לתכנן את הרכישות המקוונות שפותח בהמשך ל"מחשבון המיסים". הכלי החדש נועד ליצור "רשימת משאלות" מהפריטים אותם תסמנו ותרצו לרכוש מאוחר יותר והיא מעדכנת בכל רגע נתון מהו מחיר המוצר בשקלים כולל מיסים ומשלוח.

באמזון הפריטים כבר מחושבים כולל עלויות משלוח עם שליח עד הבית כך שאין הפתעות. מומלץ לבדוק את העלויות של פריטים גדולים במיוחד או כאלה שמצריכים אישורים נוספים כמו כיסא בטיחות שמצריך אישור משרד התחבורה או גאדג'טים אלחוטיים שדורשים אישורי משרד התקשורת ולהשוות עלויות. לפעמים עדיף לשלם יותר אבל לדעת במדויק כמה יעלה המחיר הסופי של הפריט.

איך לחסוך עוד קצת שקלים?

מדדו את עצמכם
במידה ורכשתם ביגוד או הנעלה, מומלץ מראש למדוד את ההיקפים שלכם ואת מידות הרגליים שלכם ולהזמין על פי המספרים שמצאתם ולא לפי המידות שמצוינות בחנויות. מידה S בחנות אחת אינה מידה S בחנות אחרת והמידות שונות.

להמיר מטבעות
רובנו כבר יודעים להשוות מחירים בין אתרי אסוס השונים, ויודעים כי המחיר בפאונדים שונה ממחיר באירו או מחיר בדולרים. ההמלצה שלנו: העדיפו לשלם במטבע שמציע האתר ולא בשקלים, זה אמנם נראה מוכר, אך בתור המחיר בשקלים מסתתרת עמלת המרה שאינכם מכירים, לעומת עמלת ההמרה הרגילה המוכרת לך בכרטיס האשראי. בנוסף, עדיף לבדוק אם לאתרים מסוימים יש גרסאות שונות, למשל אחת בריטית ואחת אמריקאית עם הפרשי במחירים ו/או בעלויות השילוח. כך לדוגמה אמזון הגרמני שונה מאמזון האמריקאי - מומלץ לבדוק ולהשוות.

להתייעץ בקבוצות פייסבוק

אנחנו עדים לתופעה של ממש בשנים האחרונות עם עשרות קבוצות בפייסבוק של קניות אונליין. חלקן כלליות אבל חלקן מכוונות לפריטים מסוג מסוים. בקבוצות האלו אפשר להתייעץ, לשאוב השראה ולראות מה אחרים הזמינו ולקבל ביקורת בזמן אמת על מוצרים ששווה או לא שווה להזמין אונליין.

המציאות שלי באיביי ועליאקספרס - הקבוצה של אוהבי קניות ברשת שמונה מעל 115 אלף איש, ומוקדשת לענקיות הקניות האהובות עלינו, כולל כמובן לינקים מועילים.

מותגים עליאקספרס ואיביי - shop like me בדגש על איביי, עלי אקספרס ואסוס שמונה מעל ל-23 אלף חברים. שם החברים מבקשים עזרה במציאת מוצרים ספציפיים כמו נעליים או אקססוריז ומעלים תמונות בלייב עם רכישות שוות לטובת שאר החברים בקבוצה, והכל בדגש על אופנה. אם אתם מחפשים פריט מסוים או רוצים להתייעץ על מידה - זאת הקבוצה בשבילכם.

מכורי איפור אנונימיים - הקבוצה הרשמית משנת 2009 - ידוע שמחירי האיפור בארץ שערורייתיים וגם במבצעים לא תמיד שווה לקנות, שלא נדבר על עצם העובדה שחלק גדול מהחברות המקצועיות פשוט לא מוכרות מוצרים בארץ. הקבוצה למכורי ומקצועני האיפור שמייעצת על מוצרי האיפור הכי טובים וטכניקות האיפור הכי חדשות, כמו גם דיונים, התייעצויות והעלאת עבודות.

דולצ'ה ויטה (ואיי-הרב גם) - מכורות ומכורי הטיפוח ביננו בטח ישמחו לגלות את הקבוצה עם המון המלצות על מוצרי טבע, תוספי תזונה, קוסמטיקה טבעית וקוריאנית ואפילו מוצרים לתינוקות. קבוצה מאוד פעילה עם המלצות נרחבות על אתרים ויטקוסט, אייהרב ואתרי ביוטי מכל העולם.

המסע שלכם לקניות ברשת - outravel- המלצות נרחבות על כל מה שאפשר להזמין מחו"ל בדגש בעיקר על אמזון. גם כאן תוכלו לשאול ולחפש המלצות ולהיעזר במנהלי הקבוצה שיעזרו לכם לחפש את מה שמתאים ונכון עבורכם.

קניות באינטרנט (צילום: shutterstockBy Photoroyalty)
קבוצות פייסבוק הן מקום מעולה לגלות על מבצעים שווים במיוחד | צילום: shutterstockBy Photoroyalty

מאיפה להזמין?

ריכזנו לכם את הרשימה המקיפה והמומלצת לאתרים אמריקאים המשתתפים בחגיגת המבצעים כאן.
ואיך לא, גם הרשתות הישראליות קופצות על החגיגה כאן.