לא ברור אם המשק סגור באמת. בחברות הגדולות עדיין דורשים להגיע לעבודה, מטבחי המסעדות עדיין מציעים משלוחים והחנויות במרכזי הערים לא בהכרח ריקות. רק מערכת החינוך נסגרה באופן הרמטי והשאירה הורים רבים בתהייה מה בדיוק יעלה בגורל הכסף ששילמו לגני הילדים, לצהרונים, לחוגים ולמועדוניות.
הרשויות המקומיות כבר הודיעו על החזר כספי על מחצית חודש מרץ ואי גביית תשלומים עד הודעה חדשה בכל הנוגע לגנים, החוגים, צהרונים ומועדוניות.
בנודע למסגרות פרטיות של פעוטונים ומשפחתונים המצב פחות ברור. לדברי עו"ד דוד בכור, ממשרד שלמה בכור ושות', עדיין לא הובהר סופית אם מדובר בכוח עליון, כשאז יש חובה להחזר כספי, לבין הנחיה גורפת לצמצום פעילות וסגירת פעילות, אבל לא כתוצאה מכוח עליון. "בעלי העסקים יכולים לומר – אנחנו ערוכים לספק את השירותים, ועל פי החוק הם לא מחויבים להחזיר כספים שקיבלו, על חשבון כמו באולמות אירועים, או תשלומי מנויים וכד'. לכן כרגע המצב מעורפל".
לדברי בכור, אם יוכרז על המצב כאסון לאומי, או שהוא נובע מכוח עליון, אפשר להניח שהמדינה תייצר פלטפורמה משפטית דרך תקנות מס רכוש לפיצוי נותני השירותים האלה, כמו שהיא נהגה במבצעי לחימה בדרום, למשל.
"גם שר הכלכלה אלי כהן, אמר שיינתן פתרון מערכתי לשיפוי העסקים שנפגעו, לפחות בגין חלק מהנזקים. ואולם, נכון לרגע זה, עוד אין פתרון כזה, ולהורים או למנויים, או מי ששילמו מראש, לא קיימת זכות אוטומטית להחזר כספי," מסביר עו"ד בכור.