כבר בתלוש הקרוב אתם אמורים לקבל "מתנה" – כן, גם התוספת של "נטו למשפחה" שתקפה בעיקר לזוגות עם כמה ילדים (אז זה יכול להגיע לתוספת של כמה מאות שקלים), וגם דמי הבראה.
דמי הבראה הם תשלום שעל מעביד לשלם לעובד שמועסק במשך שנה ומעלה (עובד בשנה הראשונה לא זכאי לדמי הבראה). התשלום הזה תלוי בוותק של העובד, כשהרעיון הוא שבהתאם לוותק מגיע לעובד ימי הבראה, וכל יום "שווה" סכום מסוים. רק להדגמה (הרחבה בהמשך) עובד שמועסק שנתיים וחצי בעסק זכאי למינימום של 6 ימים, וכל יום שקול ל-378 שקל – כלומר הוא מקבל דמי הבראה של 2,268 שקל – לא רע. ככל שהוותק עולה, מספר הימים עולה, והתמורה כמובן גדלה.
בעבר שלחו את העובדים להבראה (חופשה בבתי הבראה / בתי הארחה וכו') אבל כבר עשרות שנים שנותנים לעובד כסף. הכסף הזה אגב הוא חלק ממרכיבי השכר, כלומר משלמים עליו את כל המסים והביטוחים - מס הכנסה, דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות. דמי ההבראה אינם נחשבים לרכיב פנסיוני (אין בגינם הפרשות לחיסכון פנסיוני).
לרוב תשלום דמי ההבראה הוא בין יוני לספטמבר בכל שנה, כשרוב המעסיקים בוחרים לשלם ביולי. התשלום מועבר בדרך כלל במלואו בתשלום אחד, אבל יש אפשרות לפרוס את התשלום לאורך כל השנה (ויש מעסיקים לא מעטים שמשלמים את דמי ההבראה בשני תשלומים). פריסה לכמה תשלומים היא רק בתנאי שהעובד מסכים.
כמה מקבלים?
הסכום לתשלום דמי הבראה מבוסס על מספר ימי הבראה והשווי של כל יום הבראה. הסכום בשקלים ליום הבראה אחד תלוי במקום העבודה. מספר הימים המגיעים לאותו עובד באותה שנה תלוי גם במקום העבודה ובהסכם הקיבוצי החל על העובד.
הסכום המגיע ליום הבראה תלוי במקום העבודה, בהסכם הקיבוצי, עד כמה הוועד חזק ובפרמטרים נוספים. ברוב המקרים אם אתם במגזר הפרטי תקבלו עבור כל יום הבראה 378 שקל. אם אתם עובדי מדינה או רשויות מקומיות, אתם זכאים לעד 427 שקל לכל יום הבראה.
מספר הימים המגיע לעובד – מדובר על מספר הימים המינימלי (המעסיק יכול לתת יותר; וניתן כבר בשלב חוזה ההעסקה לבקש ולקבל יותר). בכל מקרה, גם כאן הנתונים מתחלקים בין המגזר הפרטי לציבורי. במגזר הפרטי זכאי עובד במשרה מלאה ל-5 ימים עם הוא השלים שנת עבודה אחת; עובד שהשלים שנת עבודה שנייה או שלישית זכאי ל-6 ימי הבראה לשנה. עובד שהשלים שנה רביעית עד עשירית זכאי ל-7 ימי הבראה. וכך זה עולה עד ל-10 ימים לעובדים עם וותק של מעל 20 שנה.
במגזר הציבורי, זה מגוון מאוד ותלוי בהסכמים הקיבוציים של הארגון. לרוב מדובר במספר ימים גבוה מהמגזר הציבורי.
פוטרתי (או התפטרתי) – אני זכאי לדמי הבראה?
עובד שפוטר או התפטר והועסק מעל שנה אחת, זכאי לתשלום דמי הבראה. הזכאות היא בהתאם לתקופה בה הוא עבד בחברה. התשלום לרוב נעשה במסגרת "סגירת החשבון" בין המעסיק לעובד בעת התשלום האחרון.
המדריך פורסם לראשונה באתר הון מדריכים פיננסיים
למדריכים וכלים נוספים:
מחשבון דמי הבראה
מחשבון ימי חופש
הכתוב אינו מהווה ייעוץ פיננסי או תחליף לייעוץ פיננסי