אי אפשר לדעת אם בעוד 100 שנה האנושות תמשיך לאכול בשר או שמא הגרגרנים שיחטאו בכך יושלכו לצינוק וירטואלי עם הולוגרמה של טל גלבוע. נראה שבעקבות הודעת ארגון הבריאות העולמי צריכת הבשר המעובד אכן בירידה, כשמכירות הנקניקים והנקניקיות ירדו בכ-30 אחוז, אבל כלל לא בטוח שזה משנה הרבה לגבי צריכת הבשר הכללית בישראל. בכל זאת, מבין מדינות ה-OECD ישראל מדורגת שלישית (לפני אורוגוואי וארגנטינה, באופן מדהים למדי), עם 86 קילוגרם בשר לאדם בשנה, שהם בעצם 7.1 קילו בחודש ו-230 גרם ביום. אלו מסתכמים ב-107 אלף טון בשנה בסך הכל.
עוד ב-mako כסף:
- מלחמת הלייקים: התמונה ששווה אלף שקלים
- הצעד האחד שאתם לא עושים כדי להתעשר
- כשאומרים לכם "מחיר אטרקטיבי", למה מתכוונים באמת?
מבחינה כספית, כ-2.3 אחוזים מסך כל ההוצאות של משק בית בישראל מופנות לקניית בשר, יותר מאשר מוצרי חלב וקצת פחות מאשר לחם. כיוון שההוצאה החודשית הממוצעת למשק בית בישראל היא 14,501 שקלים, עולה כי ההוצאה החודשית על מוצרי בשר היא 390 שקל בחודש, או 4,680 שקל בשנה. יותר מההוצאה הממוצעת על ארנונה, ביטוח בריאות או סיגריות.
אז זה מה שהכסף שלכם יכול היה לעשות אם הייתם מחליטים לוותר על הסטייקים והעוף המכובס למשך שנה אחת.
>> בפעם שעברה בדקנו מה הייתם יכולים לקנות בכסף שהוצאתם על בשמים