מהפכת הבינה המלאכותית נמצאת רק בראשיתה וכבר היא משנה הרגלים ומנהגים רבים בחיינו. אחד התחומים שסימניה כבר ניכרים בו הוא שוק התעסוקה. חברות רבות משתמשות כיום בכלי AI כדי לבחון קורות חיים ומסכמי מועמדות של מחפשי עבודה. מנגד, גם מחפשי עבודה החלו להיעזר בכלי AI בהליך הגשת המועמדות, בין היתר למילוי טפסים וקורות חיים - זו עשויה להיות טעות חמורה.

סקר משנת 2023 שנערך על ידי iCIMS מצא כי 47% מהבכירים במכללות בארה"ב היו מעוניינים להשתמש ב-ChatGPT או בכלי AI אחרים כדי לכתוב את קורות החיים שלהם, כש-25% מבני דור ה-Z שהשתתפו בסקר אמרו שכבר עשו זאת. באחרונה, יותר ויותר מעסיקים החלו לשים לב לכך שמועמדים למשרות בחברותיהם משתמשים ב-ChatGPT לכתיבת מכתבי מועמדות.

לדברי המעסיקים, המכתבים, שאמורים להיכתב באופן אישי ולבטא את יכולות הניסוח וההתבטאות של המועמד, החלו להיראות דומים מדי. "הניסוחים היו דומים להפליא והשתמשו בשורת ביטויים שלעולם לא הייתי מדמיין שאנשים משתמשים בהם", תיאר זאת ג'ייקוב קנוצן, מנכ"ל ומייסד פלטפורמת הוידאו Butter, שמסר את הדברים לאתר Buisness Insider.

כריסטינה הולמן מחברת Outpost24 לניהול סיכונים בתחום אבטחת הסייבר,הסבירה ל-Business Insider כיצד זיהתה בקלות את השימוש של מועמדים למשרה בחברה ב-ChatGPT. "ניגשתי ל-ChatGPT ושמתי את עמוד המשרה שלנו שבאוויר, אמרתי 'תן לי מכתב מקדים' וזה הוציא תבנית כמעט זהה לזו שקיבלתי פעם אחר פעם", מסרה לאתר. הולמן, שמגייסת עובדים זה עשור, מתארת כי בשנתיים האחרונות זיהתה עלייה ניכרת בשימוש ב-AI בקרב מועמדים למשרות.