כשמגיעים ילדים למשפחה, אנחנו צריכים להסתגל למצב ולחשב מסלול מחדש. כי אין מה לעשות, החיים משתנים, ההוצאות מזנקות ואנחנו צריכים ללמוד איך להשתנות יחד איתן, ולהתאים את עצמנו למציאות החדשה. אז מה עושים? יש לנו את התשובה!

אה, ואם הקטנטן מתחיל לבכות באמצע הקריאה, לכו להרגיע אותו ותחזרו אלינו בחזרה. 

כן, נולד לנו ילד. מה עכשיו?

יעל שילדהאוז, מומחית להתנהלות כלכלית נכונה, ומובילת תחום חוויית הלקוח ברייזאפ: "קודם כל הכל בסדר, מזל טוב על הילד החדש. וכן, אפשר לצמוח כלכלית גם שהקטנצ׳יק בתמונה. אבל חשוב שנתחיל לעבור ממחשבה של ׳זוג׳ למחשבה של משפחה. כי עכשיו כשאתם פלוס אחד, הכל עומד להשתנות ואפילו החופשות יעלו לכם יותר. הטריק הוא לבחון את ההוצאות החדשות (ויש לא מעט כאלה), ללמד את המוח שלנו לשחרר את ההתנהלות הישנה ולהתחיל לאמץ שיטה כלכלית חדשה".

יעל רייזאפ (צילום: דרור עינב)
יעל שילדהאוז, מומחית להתנהלות כלכלית נכונה, ומובילת תחום חוויית הלקוח ברייזאפ | צילום: דרור עינב

טוב לדעת, איך נעשה את זה? 

"זה לא סוד שילד חדש מביא איתו מהפכה בהוצאות משק הבית. נכון, לחלקנו יש את תמיכת המשפחה המורחבת והחברים שידאגו להרבה מתנות אבל זאת רק ההתחלה, והילד פה כדי להישאר. לכן הדבר הראשון הוא לשנות הרגלים: במקום להסתכל אחורה ולבחון את ההוצאות הכלכליות החודשיות רק בסוף החודש, נתחיל להסתכל קדימה וכבר בתחילת החודש נבין בצורה מדויקת כמה כסף נכנס, כמה עומד לצאת וכמה באמת ישאר לנו בכיס - כי המעקב השבועי אחרי ההוצאות החדשות שהתווספו לתזרים משק הבית שלכם, הוא שם המשחק".

riseup פיתחה שיטה חדשה להתנהל עם כסף. המערכת הטכנולוגית שלה צופה איך החודש שלכם עומד להסתיים, עוד לפני שהוא בכלל התחיל. יש לה צוות מומחים אנושי שילווה אתכם ומערכת שמסדרת בצורה אוטומטית את כל ההכנסות וההוצאות, ככה שיהיה לכם קל יותר להסתכל כמה צעדים קדימה. "מה שמבדל אותנו זה שאין כמונו, זה אולי נשמע מצחיק, אבל התפיסה שלנו לגבי התנהלות כלכלית היא חדשנית. כזו שלוקחת מוצר טכנולוגי, צוות מומחים אנושי וקהילה ענקית ותומכת של אלפי לקוחות שהתנסו בשיטה והצליחו! (״להיות על זה ביחד״ בפייסבוק), 3 הדברים האלו, הופכים אותנו לייחודיים", מוסיפה שילדהאוז

רייזאפ (צילום: riseup)
מערכת טכנולוגית שצופה איך החודש שלכם עומד להסתיים | צילום: riseup

אז איך בעצם זה עובד?

"זה מוצר טכנולוגי לחלוטין, רק עם צוות מומחים אנושי שזמין לכם לפני כל החלטה. מתחילים כמו כל דבר אחר שנרשמים אליו בדיגיטל, מכניסים את הפרטים האישיים וחשבונות הבנק וכרטיסי האשראי בצורה סופר מאובטחת. רייזאפ מפעילה ביטוח אחריות מקצועית מקיף, רשומה כמאגר מידע בפיקוח משרד המשפטים, מצפינה ומאבטחת את המידע בשרתי Amazon תחת סטנדרט אבטחה עולמי. כך שמרגע זה, המערכת שלנו מסדרת אוטומטית את המידע לקטגוריות, מזהה את דפוסי ההכנסות וההוצאות וממש בונה פרופיל מותאם אישית של ההתנהגות הכלכלית שלנו. אגב, זו לא אפליקציה - כל העדכונים והכניסה לשירות עצמו, שם נמצא המידע שלכם, שנשלח אליכם בלינק מאובטח 3 פעמים בשבוע דרך הווטסאפ האישי שלכם". 

אחד הלקוחות, יוסי קיצברג, נשוי פלוס אחת, אמר לי ש: "מעבר לזה שהביטחון של רייזאפ כל כך טוב שאני לא חושש שיפרצו לי, השירות שאני מקבל כל כך מדויק שזה כל כך שווה. מעולם לא הרגשתי כל כך בשליטה על החשבון שלי!".

למה צריך שיטה החדשה? 

"תראי, צריך להגיד את האמת, ילד חדש זה מלחיץ כלכלית להרבה משפחות, ולא תמיד ההתמודדות עם כל ההוצאות החדשות פשוטה – זו המציאות, וזה בסדר לגמרי לדבר על זה. אבל, כן חשוב לדעת שהיום יש דרך לשנות את התפישה וההרגלים, להשתמש באמצעים טכנולוגיים ולחיות טוב יותר גם כשהמשפחה גדלה -  איתנו בסופו של דבר אתה עוקב רק אחרי נתון אחד: כמה כסף יש לך באמת עד סוף החודש. מה זה אומר? העו״ש בבנק מראה לנו סכום כסף בצורה מאוד לא מציאותית ומתעתעת. אם את משלמת שכירות או משכנתא, יש לך הוצאות חוזרות כמו סופר, ביטוח רכב וחוג לילדה, כל זה כסף שהוא לא באמת שלך, כשאת רואה אותו בעו״ש בבנק היום, בעצם כבר התחייבת להוציא אותו אתמול. המערכת שלנו רואה את הדברים אחרת, כתזרים משק בית חודשי. ומציגה לך רק את סכום הכסף שבאמת נשאר לך בסוף החודש לחיות איתו, ופה מגיע שינוי תפישה משוגע", אומרת שילדהאוז. "זה שינוי תפיסה של שיטה חדשה, שכבר היום אני יודעת שעוזרת לאלפי משפחות בישראל לסיים כל חודש בממוצע עם 1100₪ יותר בכיס, מבלי להגדיל את ההכנסה".

יש לך טיפים להתנהלות עם כסף להורים טריים?

״ברור, קודם כל לנשום. עזבו אתכם מסיפורים והפחדות, לא חייבים ליפול לבור כלכלי. הטריק הכי חשוב (אני רצינית, הכי חשוב) הוא כבר מהרגע הראשון לפתוח קופת חיסכון ״לכל ילד״ או קופת גמל להשקעה, ולהגדיל אותה עוד ועוד עד כמה שניתן, כמו שהקטנצ׳יק יגדל כך החיסכון יגדל יחד איתו. דבר שני הוא, להבדיל בין עיקר לתפל, תינוק לא ממש חייב את ההכי משוכלל, הכי אחרון או עגלה: רב מפרקית-משולבת בולמים-ועושה אורות רוורס- באלפי שקלים, הוא צריך את האהבה שלכם וביטחון כלכלי. בקיצור, לא הכל חייב להיות הוצאה גדולה ויש גם מספיק יד שנייה או לקבל דברים מהמשפחה. אם כבר נרשמתם ויש לכם riseup ביד, אז תוכלו לפתוח קטגורית ״הוצאות ילדים״ ושם יופיעו לכם כל ההוצאות והתשלומים בצורה אוטומטית. המערכת פשוט תזהה אותם ותבנה לכם בעצמה שורה תחתונה של כמה נשאר לכם להוציא או להעביר לחיסכון גם החודש. אגב, חשוב להתייחס גם להכנסות הלא שגרתיות בתקופה הזאת: קיבלתם דמי לידה, מתנת מההורים, יצאתם ברווח מאירוע ברית המילה? מעולה, כדאי להכניס אותם לתזרים החודשי ואפילו להעביר לחיסכון. את ההכנסה החד פעמית של דמי הלידה, צריך להפוך להכנסה חודשית״.

איך אתם מודדים הצלחה? 

"אך ורק לפי השיפור הכלכלי של הלקוחות בשירות שלנו. אומנם riseup היא חברה מסחרית אבל היא הוקמה עם משימה חברתית ברורה: לעזור לכל הישראלים והישראליות להתחיל לחיות יותר טוב עם הכסף שלהם. אני יודעת שקשה לתפוס את זה פסיכולוגית, אבל המטרה שלנו היא שיהיו לך חיים טובים יותר, בלי לחץ או חרדה, וכשמגיע ילד ומגיעות ההוצאות, לא תרגישו חסרי אונים. אני אישית מלווה אלפי הצלחות של משפחות שסגרו את המינוס או התחילו לחסוך לעתיד ולהגשים חלומות״ מסכמת שילדהאוז.

רייזאפ (צילום: riseup)
מדידת ההצלחה היא על ידי השיפור הכלכלי של הלקוחות | צילום: riseup

אז אם גם אתם מרגישים שלא משנה כמה אתם עובדות ועובדים, אתם עדיין לא מצליחים להתנהל נכון והכסף חומק לכם בין האצבעות, במיוחד עכשיו כשנולד לכם ילד - הגיע הזמן שתכירו את riseup. ותזכרו, ילדים זה שמחה וגם איתם אפשר לשנות את הרגלים ולחסוך להגשמת החלומות המשפחתיים בעתיד.

 

להצטרפות לשירות לחצו כאן