החגים כבר כאן ואתם מנסים לנצל כל רעיון כדי לחסוך. אחת ההוצאות הכבדות בחגים הם כמובן על קניות. בין אם זה קניית מצרכים בסופר, רכישת מתנות למארחים ועד בגדים לחג לילדים.
כאן מגיעה הדילמה הקלאסית: האם עדיף לעבוד במזומן או באשראי.
יתרונות המזומן ברורים: אתם מקצים לכל סוג הוצאה סכום כסף מסוים בחודש ועם זה אתם צריכים להתנהל. אין חריגות, אין קניות אימפולסיביות, אתם יודעים כמה כסף תוציאו במהלך החודש כבר בתחילתו, ולא יהיו הפתעות בסוף. בנוסף קל מאוד לערוך מעקב אחר ההוצאות, ולבדוק היכן ניתן לצמצם ולחסוך.
מנגד, הרבה אנשים לא רוצים להרגיש "מוגבלים", ולדעת מראש שאם הם ירצו עוד משהו קטן בסופר - הם לא יוכלו להרשות זאת לעצמם. המצב הזה יכול להכניס לא מעט אנשים לסטרס, מה שבסופו של דבר יגרום לכך שהם יוותרו על כל ניסיון של מעקב הוצאות וחיסכון בכסף.
לעומתם, אנשי האשראי הרבה פעמים מגלים "להפתעתם" בסוף החודש שהם חרגו הרבה מהמסגרת שהקציבו לעצמם. רוב הסיכויים הם שגם מי שמסתובב עם כמה כרטיסים יתקשה מאוד לעקוב אחר כל ההוצאות, מה שיוביל לעוד בזבוזים. נדרשת משמעת מאוד גדולה לשבת בסוף כל חודש על ההוצאות ולבדוק היכן ניתן להצטמצם, מכיוון שברוב החברות אין סיווג הוצאות לפי נושאים, מה שמקשה עוד יותר את המעקב. מי שמרבה לרכוש באופן אימפולסיבי, כמובן לא יחשוב פעמיים לפני שישלוף את הכרטיס ויגהץ, בלי לדעת אם הקנייה הזו תוביל אותו לחריגה או לא.
בצד היתרונות יש כמובן את נוחות השימוש בכרטיס, ללא הצורך לסחוב עליכם הרבה מזומנים, את העובדה שהכרטיס מאפשר מסגרת אשראי נוספת לזו שבבנק, במידה ובחרתם בכרטיס אשראי חוץ בנקאי, ואת ההטבות שחברות האשראי נותנות למשתמשי הכרטיס, שיכולות לחסוך לא מעט כסף.
אם החלטתם ללכת על אופציה של אשראי, כדאי שתדעו כי בשוק יש עשרות כרטיסים המציעים מגוון הטבות. רובם יציעו מסגרת אשראי בנוסף למסגרת הבנקאית ופטור מדמי כרטיס לשנה אחת.
אבל איזה כרטיס הכי כדאי? תלוי מה הצרכים שלכם. כרטיסי האשראי נחלקים למספר קבוצות והחוכמה היא לעשות את סקר השוק כדי להבין איזה כרטיס הכי משתלם לכם.
כרטיסי אשראי עם החזר כספי
קטגוריה מעניינת שנוסדה לאחרונה בה על כל קנייה מציע הכרטיס אחוז קטן חזרה לחשבון - קאשבק.
בויזה יש את CalFix Back בו מבצעים מבצעים עסקאות וצוברים החזר כספי על קניות ותשלומים בארץ, בחו"ל ובאינטרנט. בישראכארט השיקו לא מזמן את ISRACARDTOP עם התאמה פרסונאלית של הטבות ללקוח.
במקס תכלו למצוא את כרטיס מקס back - שנותן החזר של עד 2,000 שקלים בשנה, 1-0.75% החזר מכלל העסקאות בשנה הראשונה באמצעות גיפט קארד דיגיטלי.
כרטיס ייעודי למועדוני לקוחות סגורים
אם אתם משתייכים למועדונים סגורים בעקבות עיסוקכם - כדאי לבחון אם ההטבות הייעודיות שנותנים כרטיסי האשראי הללו משתלמות לכם.
בישראכרט, תחת הקטגוריה הזו תוכלו למצוא למשל את כרטיס האשראי "חבר" למשרתי קבע, גמלאי צה"ל ואנשי כוחות הביטחון ובני משפחותיהם. כרטיס האשראי של מועדון אשמורת – מבית הסתדרות המורים- מיועד למורים גננות ובני משפחותיהם, משקארד – הכרטיס לחברי הקיבוצים והמושבים, והוט- מועדון צרכנות של אוכלוסייה הטכנולוגית-אקדמאית בישראל.
בוויזה תוכלו למצוא כרטיס אשראי ייעודי לחברי מועדון הייטקזון- להייטקיסטים ובני משפחותיהם.
במקס יש כרטיס למועדון בהצדעה - למשרתי מילואים פעילים ולמשתחררים משירות סדיר בצה"ל, וכרטיס ביחד בשבילך - לחברי הסתדרות המורים.
כרטיסי אשראי לחנויות ספציפיות
מועדוני הלקוחות מאפשרים, בנוסף לכרטיס האשראי, גם הנחות והטבות מוגדלות בבתי עסק ספציפיים. בקטגוריה הזו תוכלו למצוא את כרטיס האשראי לייף סטייל של ישראכרט, המעניק הטבות משתלמות לרשת סופר פארם ובנוסף לעוד מספר חנויות.
בוויזה מציעים את ויזה פאוור קארד המונה 23 רשתות מובילות ומציעה 7 אחוזי הנחה. עוד כרטיסים מעניינים הם הדיינרס אקסטרא- כרטיס המעניק הנחות קבועות על הוצאות הבית: 5 אחוזים החזר על: תשלום חשבון החשמל, תחנות דלק ומנטה, חברות התקשורת וחברות הפארמה. כרטיס נוסף שהשיקה הרשת הוא ויזה H&O- לרוכשים ברשתות H&O ו-Carter's. לקוחות המועדון המשותף ומצטרפים חדשים המשלמים בכרטיס אשראי ייהנו באופן קבוע מרכישה ללא מע"מ על כל המוצרים בחנות.
במקס מציעים את דרים קארד- המעניק 12 אחוזים למימוש במותגים כמו פוקס, מנגו, ללין, שילב, אמריקן איגל, פוט לוקר ועוד.
כרטיסי אשראי עם הנחות בסופרמרקט
כרטיס שופרסל של ויזה מעניק הנחות ברשת שופרסל ו- 5 אחוזים ברשת Be ומציע הטבות גם על הופעות, מסעדות, אופנה, קולנוע ועוד.
בישראכרט תוכלו למצוא כרטיסים לרשת רמי לוי וויקטורי שנותנים הנחות לרשתות המזון הללו בלבד. בויזה תמצאו גם הנחשה ברשת הסופרים "יש".
כרטיסי אשראי לטסים לחו"ל
כרטיסי אשראי ייעודיים לטסים לחו"ל המאפשרים למשתמשים בכרטיס לנצל את הנקודות ולהמיר אותם להנחות על טיסות או על שהייה בבתי מלון שונים.
לוויזה יש את FLY CARD שמאפשר גם 50 אחוזי הנחה בעמלת המרה בעסקאות מט"ח, ואת כרטיס Miles & More המאפשר לצבור מיילים בהתאם לסכום העסקות שתבצעו בכרטיס ללא תאריך תפוגה.
לאמריקן אקספרס פלטינה מאפשר להמיר את הנקודות שנצברו בכרטיס ניתן להמיר ביחס מועדף לחברות תעופה ולבתי מלון המובילים בעולם בהמרה ישירה, הטבות בביטוח נסיעות ואירוח בטרקלינים ברחבי העולם. גם כרטיס פלייקארד פרימיום מאפשר המרת רכישות לנקודות הנוסע המתמיד ביחס הטוב ביותר במעמד כסף ומעלה ו/או ללקוחות עם היקף שימושים של 10,000 שקלים ומעלה לחודש.
במקס יש את סקיי מקס המעניק צבירת נקודות לטיסות בכל החברות כולל LOW COST, חבילות נופש בחו"ל ומלונות בארץ.
כרטיסי אשראי לבעלי עסקים
אם אתם בעלי עסקים, וצריכים להוציא כרטיס אשראי לעסק, כדאי לדעת שחברות כרטיסי האשראי מתחרות גם על הסקטור הזה, ושווה לבדוק באיזה חברה תוכלו להרוויח הכי הרבה כסף או הטבות, תמורת שימוש בכרטיס האשראי שלהם.
ביטקארד של ויזה הוא אופציה מעניינת לאלו שעובדים דרך ביט ומאפשרת להם לשלם בכרטיס אשראי ישירות מחשבון הביט שלהם, ללא הצורך להעביר את הכסף קודם לחשבון הבנק (ולחסוך עמלות). לישראכרט יש את כרטיס קורפורייט – Corporate - הכרטיס העסקי המעניק הטבות עומק מסובסדות, הנחות במעמד חיוב באלפי בתי עסק, מבצעים קבועים ותקופתיים, ותנאי חיוב מועדפים של שוטף+30 בעסקאות.
אמריקן אקספרס ביזנס מאפשר לשלם את הוצאות העסק בכרטיס ולהנות ממגוון רחב של הטבות תמורת נקודות כגון – כרטיסים לסרט, הופעות, הצגות, והנחות ברשתות הגדולות. ובנוסף אתר ייעודי עם הצעות ערך ללקוחות עסקיים.
כרטיסי אשראי לרוכשים בחו"ל
מי שמרבה להזמין מוצרים מחו"ל, ישמח לבדוק את הכרטיסים שנותנים הנחות בהמרת מט"ח וכמובן- כסף חזרה לחשבון על כל קנייה.
בויזה יש את Cal Fixnet המעניק הטבות למחזיקי הכרטיס: 5% החזר כספי לרכישות במט"ח בחו"ל ובקניות אונליין באתרים בינלאומיים, ועד 10% החזר כספי ברכישות ברשתות מובילות בארץ.
לסיכום, לא משנה באיזו אופציה בחרתם, העיקר שתבינו שעל מנת לחסוך, יש צורך במעקב הוצאות מסודר. בין אם זה בסוף חודש באשראי או בתחילת חודש בשימוש במזומן, קבעו לכם זמן שבו אתם יושבים ובודקים את ההוצאות, ואם אתם רואים חריגות - נסו לנתח בגלל מה החריגות ולנסות להימנע מהן לפעם הבאה.