דמי כיס הם כנראה הדרך הנפוצה ביותר להקניית הרגלי צריכה נבונה בקרב בני הנוער. אך בזמן שרובנו עוד זוכרים איך שילשלנו מטבעות לקופת חיסכון, בני הנוער של היום כבר מזמן שברו את הצנצנת. אם אתם רוצים להישאר בשליטה על ההוצאות של ילדיכם, כדאי שתקראו את הכתבה הזו.
מזומן, גרסת 2019
"כרטיסים נטענים מהסוג שאנו מציעים בדואר ישראל, הם החלופה הבטוחה ביותר למזומן ומאפשרים לבני הנוער להשתמש בכסף בצורה בטוחה ומבלי לחרוג מהתקציב. זה עובד בצורה פשוטה מאוד: ההורה קובע את הסכום הנטען בכרטיס וסכומי העסקאות מוגבלים לגובה אותו סכום" אומר אבי בלו מנהל בנק הדואר.
"הכרטיסים הנטענים של בנק הדואר כוללים כרטיס דולרי מבית ויזה, או כרטיס הנטען בשלושה מטבעות: שקל, אירו וליש"ט, מבית מאסטרקארד." מסביר בלו, "צעירים בגילאי 16-18 יוכלו ניתן להטעין כל כרטיס ב2500 שקל בחודש ומבוגרים יותר יוכלו להטעין כל כרטיס שרכשו בסכומים של עד 20,000 שקל. כך בני הנוער ייהנו מרכישות בבתי עסק בארץ ובעולם בדומה לכל כרטיס אשראי, ויוכלו למשוך מזומנים בכספומטים ברחבי העולם, תוך שליטה מלאה בהוצאות מצד הוריהם."
"פעמים רבות צעירים אחרי צבא נוסעים עם הכרטיסים הנטענים לחו"ל והוריהם מטעינים את הכרטיס מרחוק בהתאם לצורך. הכרטיס הנטען מאפשר להורים ולילדיהם לשלוט בהתנהלות הכלכלית, לסייע למטיילים בחישוב התקציב ואף לדעת את סכומי החיוב בזמן אמת".
בלו מציג פן נוסף וחשוב- האבטחה. לדבריו בשנים האחרונות התרחבו הסיכונים בפריצה לכרטיסי אשראי. "ישנה תופעה של הונאות בכרטיסי אשראי ופריצות לאתרים, שעלולות לסכן את המשתמשים. כשבני הנוער משתמשים בכרטיס האשראי של הוריהם, זה עלול לחשוף גם את חשבון הבנק של ההורים להונאות פוטנציאליות. לעומת זאת, הכרטיסים הנטענים של בנק הדואר אינם מקושרים לחשבון בנק, לכן אינם מהווים מקור לסכנה. הכרטיסים הנטענים מוגנים מפני זיוף וניצול לרעה בעת אובדן או גניבה".
עוד מוסיף בלו כי בעוד כסף מזומן ניתן לאבד בקלות, במיוחד כשמדובר בבני נוער, את הכרטיסים הנטענים ניתן לחסום ולהגן על הסכום שטעון בהם, במקרה של גניבה או אובדן. "הכרטיסים בתוקף למשך חמש שנים, במקרה שרוצים להקפיא את השימוש. במקרה של נסיעות בני נוער לחו"ל ללא הורים (מחנה קיץ, מסע לפולין) ההורים יכולים להטעין מראש את הסכום הרצוי ולאפשר לבני הנוער להשתמש בכרטיס בכל תקופת הנסיעה במאות אלפי בתי עסק ולמשוך מזומן ללא עמלות מכספומטים".
לא רק לבני נוער
הכרטיסים הנטענים הם פתרון מצוין לא רק עבור הילדים שלכם, אלא גם עבורכם. אם אתם נוהגים לבצע רכישות באינטרנט או שאתם טסים הרבה, מדובר באמצעי מצוין שיכול לחסוך לכם הרבה כאב ראש. לדברי אבי בלו לכרטיסים הנטענים יש יתרונות רבים: "הנזק במקרה של גניבה מוגבל, אין צורך בפתיחת חשבון בנק וניתן להטעין אותו בנוחות ובפשטות. הכרטיסים הנטענים מבטיחים שקט נפשי במקרה של אובדן בחו"ל – אם הכרטיסים אבדו או נגנבו ניתן לחסום אותם, וסכום הכסף שנשאר יועבר למימוש בכרטיס חדש של בנק הדואר. כיוון שהכרטיסים אינם קשורים לחשבון הבנק שלכם, אתם מצמצמים משמעותית את פוטנציאל הנזק שעלול להיגרם ואתם לא חשופים להונאות. בנוסף אין צורך לנסוע לחו"ל עם סכום גבוה של מזומן".
"נקודה נוספת משמעותית" אומר בלו, "היא החינוך לצרכנות פיננסית נבונה. מאחר ואתם אלה שקובעים את סכום הטעינה, תוכלו להבטיח שתבזבזו רק את מה שתכננתם. כמו כן, תתאפשר טעינה חוזרת בקלות ובנוחות גם אם אתם עדיין לא בארץ ונגמר לכם הכסף לקניות. בסיום הנסיעה, ניתן לשמור את הכסף שנותר בכרטיסים הנטענים עד לנסיעה הבאה, או להשתמש בהם בארץ".
בנוסף לכל זה, הכרטיס הנטען מספק פתרון מצוין עבור שלוש אוכלוסיות עיקריות:
1. צרכנים שמעדיפים להתנהל בכסף מזומן כדי לשמור על ניהול נכון של התקציב במקרה זה הכרטיס הנטען מאפשר שימוש בארץ ובחו"ל, מעניק ביטחון בשמירה על הכסף והינו כלי לניהול כלכלי נבון, על רקע חוק המזומנים שנכנס לתוקף לאחרונה.
2. אנשים שמודרים מהמערכת הבנקאית המסחרית, ושהבנקים וחברות האשראי מסרבים לפתוח להם חשבון או להנפיק להם כרטיס אשראי. במקרה זה הכרטיס הנטען יכול לשמש עבורם כלי להעברת משכורת, ויספק פתרון להתנהלות היום יומית.
3. לקונים בסחר המקוון - הכרטיס הנטען מספק פתרון עבור אותם אנשים המרבים לעשות קניות אונליין בארץ ובחו"ל ומעוניינים לשלוט בתקציב.
איזה כרטיס הכי מתאים לי?
בנק הדואר מציע כרטיסים נטענים לצרכים שונים: כרטיס ויזה נטען בדולרים עבור נסיעות לחו"ל ולרכישות באתרים הגובים תשלום בדולרים, וכרטיס סמארטקארד נטען רב-מטבעי (שקל, אירו, ליש"ט) לרכישה בטוחה בארץ, בחו"ל ובאתרי האינטרנט, ללא עמלות וללא חשש מהונאות או גניבות.