תכירו את מימי ובן זוגה. בני הזוג המילניאליים חיים ביחד בטורונטו, ובעמוד הטיק טוק של מימי הם נוהגים לשתף את העולם בהתנהלות היומיומית שלהם, מבחינה כלכלית ובכלל, ולחלוק עם הגולשים טיפים יעילים בשלל תחומים. אבל לאחרונה אחד הסרטונים של מימי הגיע לכמעט מיליון צפיות, אחרי שהיא שיתפה את הגולשים בדרך יוצאת הדופן שבה השניים מתחלקים ביניהם בחשבונות המשותפים שלהם.
בסרטון מסבירה מימי שבני הזוג בחרו שלא להתחלק ביניהם בהוצאות השוטפות באופן שווה אלא להשתמש בשיטה שונה, וההסבר שלהם הולך לגרום לכם לחשוב מחדש על הדרך שבה אתם מתחלקים בהוצאות השוטפות שלכם עם בני הזוג או השותפים שאיתם אתם גרים. "בן הזוג שלי ואני לא מתחלקים בינינו בחשבונות חצי-חצי", הסבירה מימי בסרטון שכבר הגיע לכמעט מיליון צפיות, "למה? כי אנחנו רוצים ליישם שיטה הוגנת".
מימי ובן הזוג שלה מדגישים את ההבדל החשוב שבין חלוקה שוויונית לבין חלוקה הוגנת - כשמתחלקים באופן שווה, שני הצדדים משלים את אותו סכום בדיוק. לעומת זאת, "חלוקה הוגנת מתחשבת בעובדה שלכל אדם יש נסיבות ומשאבים שונים", מסבירה מימי בסרטון, וכך אפשר למצוא דרך הוגנת להתחלק בהוצאות. מימי ובן זוגה למשל בחרו להפריש 20 אחוז מהמשכורת החודשית שלהם לטובת החשבונות המשותפים, במקום להפריש סכום זהה.
לדוגמה: אם בני הזוג שלכם מרוויחים 10,000 שקל בחודש, ואתם מרוויחים 5,000 שקל, ושכר הדירה שלכם הוא 1,000 שקל בחודש (הלוואי, אנחנו יודעים), אם אתם מתחלקים בחשבונות באופן שווה, כל אחד מכם ישלם 500 שקל על שכר הדירה - כלומר מדובר בהוצאה שתכביד עליכם הרבה יותר באופן יחסי, כאשר אתם תישארו עם 4,500 שקל, בעוד שלבני הזוג שלכם יישארו 9,500 שקל. לעומת זאת, אם שניכם תחליטו להפריש 7 אחוזים מהמשכורת שלכם לטובת שכר הדירה, בני הזוג שלכם ישלמו 700 שקל, בעוד שאתם תשלמו 350 שקל - סכום ששניכם תוכלו לשלם בנוחות.
היא מרוויחה כ-4,700 דולר נטו בחודש בתפקידה כעוזרת מחקר קליני, בעוד שבן הזוג שלה מרוויח כשלושים אחוז יותר ממנה, והם החליטו להתחלק ביניהם כך בגלל בהפרש ההכנסות ביניהם. "אנחנו מתחשבים גם בעובדה שנסיבות משתנות", היא מסבירה בסרטון, "ההכנסה של בן הזוג שלי לא השתנתה בחודשיים האחרונים, בעוד ששלי גדלה משמעותית, ולכן הסכום שאני משלמת הוא גבוה יותר עכשיו, כי 20 אחוז מהמשכורת הקודמת לי הם פחות מ-20 אחוז מהמשכורת הנוכחית שלי. האם זה אומר שבן הזוג שלי צריך לשלם יותר עכשיו? לא, כי 20 אחוז מהמשכורת שלו נשארו זהים. הדברים ישתנו ככל החיים שלנו ביחד ימשיכו, ואנחנו נמשיך להתאים את עצמנו".
לדברי מימי, זאת הייתה השיטה הנכונה עבורם מכמה סיבות, כולל העובדה שההורים של בן זוגה עזרו לו לשלם על הלימודים שלו, כך שמצבו הכלכלי בסיום הלימודים היה הרבה יותר משלה. בן זוגה גם מעט מבוגר ממנה, ולכן גם סיים ללמוד קודם ונכנס לשוק העבודה לפניה, ולכן הספיק להרוויח מאז יותר כסף ממנה. "השיטה הזאת עובדת הכי טוב בשבילנו כי היא מתחשבת בשכר ובמצב הכלכלי השונים של כל אחד מאיתנו", הסבירה מימי בעקבות הסרטון, "באותו זמן, היא מאפשרת לנו להישאר עצמאיים כלכלית מצד אחד, ולהשתתף בהוצאות המשותפות שלנו מצד שני".
מימי הסבירה גם את התהליך שהביא אותם להחלטה: "כשעברנו לגור ביחד, הוא רצה לתמוך בי באופן מלא בזמן ששילמתי את החובות שנותרו לי מתקופת הלימודים. היינו אז כבר חמש שנים ביחד, אז הוא באמת היה מוכן לעשות את זה בשבילי בשמחה", היא מספרת, "אבל גם אני רציתי לקחת חלק בהוצאות המשותפות שלנו, כי לא רציתי שייווצרו איזשהם רגשות שליליים או טינה אם נבין פתאום שאנחנו לא מתאימים אחרי שנגור ביחד, או שהוא ירגיש כאילו אני חייבת לו".
בן זוגה של מימי גם לא רצה לחיות בסגנון החיים שהיה מאפשר לה לשלם חצי מההוצאות המשותפות שלהם. "המשמעות של זה הייתה שנגור בבית קטן יותר ונעשה עוד כל מיני הקרבות שהוא לא היה מוכן לעשות", היא אומרת, "לכן הצעתי לו את הרעיון שנחלק את החשבונות בינינו באופן הוגן".
מימי ממליצה גם לזוגות אחרים לאמץ שיטת חלוקה הוגנת, בעיקר לאור העובדה שיש הרבה מאוד דרכים לעשות את זה. "יש כל כל הרבה שיטות להתחלק ביניכם בחשבונות", היא אומרת, "השיטה שאנחנו משתמשים בה היא רק גרסה אחת של חלוקה הוגנת. הורים במשרה מלאה, למשל, לא משתתפים בכלל בתשלום החשבונות, וזה בסדר גמור, כי הטיפול בילדים והמטלות שהם עושים בלי לקבל עבורן תשלום היא הדרך שלהם להשתתף". לדעתה של מימי, אותה חלוקה הוגנת צריכה לחול גם על אותן מטלות - "אם אתם מתחלקים בהוצאות שלכם בהתאם להכנסה, גם עבודות הבית צריכות להתחלק ביניכם באופן דומה", היא אומרת.