כרטיסים לחופשה בחו"ל בפסח כבר יש? עכשיו נותר לכם לרכוש מטבע חוץ ועדיף לא לחכות לרגע האחרון ולרכוש בשדה, שם זה יקר הרבה יותר.
בבנק הדואר מציעים לראשונה, לקראת חג הפסח ובפתח עונת הנסיעות, אפשרות לרכישת מט"ח בכספומטים ברחבי הארץ, בהוזלה של שער המטבע הזר ב – 4.5 אגורות, ביחס לשער המטבע במכירה בסניפי הדואר.
רכישת המט"ח מהכספומטים תתאפשר בשלב הראשון ב 14 כספומטים שונים ברחבי הארץ, ממסעדה בצפון ועד באר שבע בדרום לרבות, ראשון לציון, קרית אונו, חולון, תל אביב (2 כספומטים), חיפה, שפרעם כרמיאל, נצרת עילית ומג'דל שאמס. סכום המשיכה המקסימלי ההוא 500 דולר/אירו ללא עמלת משיכה מהכספומט.
היתרון – גם הכי זול (ככול שבדקנו) וגם שירות רצוף 24/7, כי המכשירים חיצוניים לסניף. את המשיכה מבצעים עם כרטיס האשראי והכסף יימשך מחשבון הבנק שלכם. ניתן לבצע מספר משיכות ולקבל יותר מט"ח.
>> איפה הכי משתלם לקנות מטבע חוץ?
שאלנו את דואר ישראל – למה רק 14 כספומטים? התשובה הייתה, שמדובר בתהליך ומבטיחים שם שבעתיד הקרוב יתווספו כספומטים למשיכת מט"ח עד לפריסה בכול מאות סניפי בנק הדואר.
לדברי אבי בלו, מנהל בנק הדואר, "הוספת רכישת המט"ח לכספומטים בסניפי הדואר תאפשר ללקוחות נוספים ליהנות משירותי בנק הדואר, בתעריף מוזל, ללא צורך בהמתנה וללא עמלות. ניתן לרכוש בכספומט עד 500 דולר או אירו בכל משיכה, וזאת בהתאם למסגרת המשיכה שיש ללקוחות בחשבון הבנק שלהם".
גם הבנקים מציעים שער מוזל וללא עמלה על משיכת מט"ח, ובנק לאומי הוא הזול ביותר, ויש לו מאות כספומטים שפתוחים לטובת כול לקוחות הבנקים. גם שם יש הגבלה של 500 דולר למשיכה.
אף שמדובר בהפרש של אחוזים בודדים בין אופציות ההמרה השונות, כשמדובר בנסיעה משפחתית שדורשת רכישת אלפי דולרים או אירו, השער הזול ביותר חוסך הרבה כסף.
בדואר ישראל מדגישים כי שירות זה נוסף לשירות חדש יחסית אחר של כרטיסים נטענים ליוצאים לחו"ל. ניתן לרכוש כרטיס דולרי מבית ויזה וכן כרטיס נטען בשלושה מטבעות: שקל, אירו וליש"ט - מבית מסטרקארד. הכרטיסים הנטענים, ניתנים להטענה בסניפי הדואר במזומן, באמצעות כרטיס אשראי או באמצעות העברה בנקאית, עד לסכום של 20 אלף שקל.
בנוסף ניתן להזמין בדואר ישראל עשרות סוגי מט"ח שונים שאינם דולר, אירו או ליש"ט, לשלם מראש (ממגוון של 27 מטבעות שונים) במאות יחידות הדואר או באתר החברה ולאסוף אותו רגע לפני הטיסה בדלפקי בנק הפועלים באולמות הדיוטי פרי בנתב"ג בטרמינל 3 ו-1, 24/7. יעיל קל ונוח, אבל יותר יקר.