הדבר הטוב ביותר בחיסכון הוא שמתרגלים אליו, כך שאם תתחילו לנצל את התקופה הקרובה כדי להתנהל נכון עם הכסף שלכם - תוכלו לקצור את הפירות הרבה אחרי שהווירוס הזה יחלוף מן העולם. איך עושים את זה? קבלו 5 טיפים אפקטיביים במיוחד:
1. הפחיתו בצריכת החשמל
חשבון החשמל ממש לא חייב לעלות בגלל שאתם בהסגר או בבידוד. קודם כל, נסו להימנע מהפעלת מזגן או מאווררים והקפידו להגיף תריסים במהלך היום כדי למנוע חדירת קרני שמש. בהמשך, פתחו את התריסים בלילה ונצלו את הטמפרטורות הקרירות שילוו אותנו לאורך חול המועד פסח.
נכון שזה מעציב לבלות את שעון הקיץ סגורים בתוך הבתים, אבל הפחתת צריכת החשמל לפחות תשאיר אתכם עם עוד כמה שקלים בתקציב החודשי.
2. חסכו זמן וכסף על הכביש
אין ספק שחיסכון בזמן נהיגה יכול למנוע דקות יקרות של שהות מחוץ לבית ולצמצם הוצאות רבות. כביש 6 חוצה צפון, כביש האגרה הצפוני, הוא אפשרות מצוינת לחיסכון מסוג זה. הכביש מהווה המשך ישיר לכביש 6 המרכזי ותוך הימנעות מ"מסדרון יוקנעם" וצומת יגור, שנחשבים לפקוקים מאוד.
אבל אל תתבלבלו: ״6 חוצה צפון״ הוא כביש אגרה נפרד לגמרי מכביש 6 והוא מתופעל על ידי חברה אחרת. ההצטרפות למנוי היא ללא עלות, כאשר מנוי חוסך כסף בכל נסיעה וכמובן את ההתעסקות בתשלום, איתור חשבוניות וצבירת חובות.
במצטבר, הרשמה למנוי יכולה להיות שווה לכם מאות שקלים בשנה, כי הקורונה לא תהיה כאן לנצח וכי תכף תרצו לחזור ולטייל. אז הנה, לחיצה אחת כאן ואתם מוצאים את הדרך הכי משתלמת להגיע הביתה או לעבודה חיונית באזור הצפון. תודו לנו אחר כך.
3. הקפיאו או פרסו תשלומים
הקפאת תשלום המשכנתא היא רק פעולה אחת מבין רבות שאותן כדאי לעשות ממש עכשיו. ברוב המקרים, חריגה מהמסגרת של חשבון העובר ושב תחייב אתכם בעמלות גבוהות יותר מאשר אלו שתשלמו בגין דחיית תשלומי אשראי.
אם אין אפשרות להקפיא החזרי הלוואות, הפקדות קבועות לחיסכון והוצאות ביטוח, נסו לכל הפחות לפרוס מחדש את התשלומים (פנייה לחברת האשראי באפליקציה או בטלפון אמורה לסגור לכם את הפינה). למעשה, אפילו פריסה מחדש של התשלום על הטלוויזיה שרכשתם לפני הבידוד מ-3 תשלומים ל-10 תשלומים תעשה את העבודה.
מלבד החיסכון המיידי, בצורה כזו תוכלו גם להתמודד עם ההוצאות כשהמשק יחזור לתפקד ותקבלו בחזרה את מקום העבודה שלכם.
4. היפטרו משירותים מיותרים
הזמן בבית הוא הזדמנות טובה לשוחח עם מוקדי שירות הלקוחות על כל השירותים האלה שאתם משלמים עליהם, אבל לא באמת צריכים: החל משירות אנטי-ספאם של ספק האינטרנט, דרך ערוצי VOD שמעולם לא נצפו בממיר ועד שירות פרימיום לצ'ק אין בנתב"ג (זוכרים אותו?). פשוט פתחו את דפי החשבון, בדקו לאן באמת הולך כסף והתחילו לקצץ.
5. בקשו הנחות
זה נשמע מובן מאליו, אבל רובנו מתביישים לבקש הנחה בחנות או מבעלי מקצוע. בפועל, רוב נותני השירותים יעדיפו להרוויח קצת פחות מאשר לא להרוויח בכלל – מה גם שתקופה זו מעודדת את כולנו להתחשב אחד בשני.
הכלל הוא לבקש הנחה בצורה מכובדת, מנומקת ובנחת כדי להימנע מעוגמת נפש מיותרת. כמו כן, אפשר לנסות לבקש הנחה על ריביות בבנק ועל עמלות אשראי. מה שלא תבקשו לעולם לא תקבלו, אז אין ספק שעכשיו זה זמן מעולה להתחיל.