המתכון לפרסומת אפקטיבית באמת הוא שילוב עדין, כמעט בלתי אפשרי, בין העניין שמתעורר אצל הצופה לבין העיסוק במוצר עצמו. הפרסומת החדשה של טמבור (אדלר, חומסקי & ורשבסקי) מגלה לצופים את הכישורים של מאי ג'פקו, בת ה-10, שמשחקת בטבעיות שמתאימה למבוגרים הרבה יותר ממנה. הקסם האמיתי של הפרסומת הוא שהיא כולה עוסקת בצבעים של טמבור. לא ברגש שהצבע מעורר ולא באווירה או מיתוג. הצבע עצמו והאיכויות שלו. השילוב המנצח הזה מוביל את הפרסומת לראש הטבלה המודדת את האפקטיביות של של 10 הפרסומות הבולטות של הזמן האחרון גם אצל הציבור הרחב וגם בקרב אנשי השיווק והפרסום.
עוד ב-mako כסף:
- אתם לא באמת צריכים את כל הדברים האלה בארנק
- המפה שמציגה את כל הספינות המסחריות על הים
- כשתפסיקו לחשוב על כסף, תתחילו להרוויח
בנק הפועלים ממשיך את המסע לכיבוש היעד הדיגיטלי (אדלר, חומסקי & ורשבסקי). הפעם השירות הקולי זוכה לעמוד במרכז הבמה, כאשר המסר (למה להשתמש בידיים כשאפשר פשוט להשתמש בקול) מודגם שוב ושוב במצבים יום יומיים ומשעשעים. גם אם אתם עצמכם לא יוצאים לטיול עם שישה כלבים במקביל, המסר עובר, והצופים משתכנעים. כלל הציבור העניק לפרסומת את המקום השני, ומנהלי השיווק העניקו לה את המקום השלישי.
עוד בפסגה נמצאת הפרסומת של בזק (אדלר, חומסקי & ורשבסקי), בה מככב גידי גוב בפרודיה על גאון השיווק הגדול ביותר של סוף המאה ה-20, סטיב ג'ובס. הקריינות מזכירה את הפרסומת הקלאסית של אפל, וכך גם הלבוש הכאילו אגבי של גוב. לא ברור אם כלל הציבור מבין את כל ההקשרים, אבל העיסוק בשאלה "למי יש גדול יותר", מוכר לכולם, וגורם לצופים להתחבר למסר של הפרסומת. כלל הציבור מדרג אותה במקום השלישי, ואילו אנשי השיווק מדרגים אותה במקום השני.
האפקט הדיגיטלי
בנוסף למבט הקבוע שלנו על קמפיינים טלוויזיוניים, מדדנו הפעם גם את מידת האפקטיביות של קמפיינים דיגיטליים. כמובן שכאן מדובר בז'אנר שונה לגמרי, בעל מטרות אחרות. הקמפיינים מופיעים כשאתם קוראים כתבה, או בסלולר ופעמים רבות מובילים לפעולה אקטיבית של ממש. לעיתים מדובר בהרחבה של הפרסומת עצמה, חוויה מקיפה יותר, או הרשמה של ממש לשירות. לצורך ההשוואה בחרנו את הקמפיינים הבולטים של החודש האחרון.
בראש הרשימה של הציבור הרחב, נמצא קמפיין הפסח של בנק הפועלים, שממשיך לפתוח אתרי תיירות ואטרקציות בחינם לקהל הרחב. השילוב בין פרויקט מוכר, שעונה על צורך אמיתי של משפחות רבות בחג, לבין הישירות של המודעה הופכת את הקמפיין למוביל אמיתי לפעולה. גם מנהלי השיווק מסכימים, ומציבים את הקמפיין במקום השני.
מפעל הפיס יצא בקמפיין שמעודד את הציבור להמר, אבל במידה. ההשוואה לפלפלים חריפים מעבירה את המסר באופן ברור ובלי סיבוכים מיותרים. הציבור מציב אותו במקום השני, ומגלה שהוא נענה למסר. מנהלי השיווק מציבים אותו במקום הראשון. כנראה שעל אף החשדנות המסוימת כלפי הקמפיין, הוא מצליח לעשות את העבודה.
יודעים מה הסיפור הבא שלנו? כתבו אלינו money@mako.co.il
ממצאי סקר שנערך עבור MAKO על ידי מכון המחקר פאנלס. בסקר השתתפו 519 חברים בפאנל המשיבים האינטרנטי שלPanel4All לביצוע מחקרים על גבי האינטרנט. הסקר בוצע על גבי מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת במדינת ישראל - מגיל 18 ומעלה. הסקר נערך בתאריך 5 עד 8 במאי 2016. טעות הדגימה המרבית בסקר זה היא 4.4 אחוזים.
תוצאות הסקר בציבור הרחב הושוו לסקר שנערך בקרב משתתפי קבוצת "מנהלי שיווק מצייצים" בניהולם של אמיר שניידר, מנהל שיווק בקבוצת אלדר, טל ספיבק, סמנכ"ל מרכז הבניה ולירן פורמן מנהל שיווק קמחי תאורה.