שר התקשורת הנכנס דודי אמסלם (הליכוד) ערך אתמול (ד') טקס "קביעת מזוזה" עם כניסתו ללשכת שר התקשורת. בדיווח מהאירוע בשידורי החדשות של תאגיד "כאן" התבטא אמסלם נגד התקשורת - ולצדו ישבה באותה הזדמנות דמות מעניינת במיוחד: הרבנית ברוריה זבולוני, המכונה "הבוררת" של העולם התחתון.
זבולוני נחשבת נצר למשפחת רבנים ואחותו של הרב יעקב ישראל איפרגן, "הרנטגן", שבעבר היתה לו חצר מלאת חסידים ומאמינים גם מקהילת אנשי העסקים והפוליטיקה הישראלית. גם סביב זבולוני עצמה יש חצר לא קטנה של דמויות בכירות, כולל בכירי העבריינים שמגיעים אליה לקיים הליכי בוררות, בהם איציק אברג'יל, אסי אבוטבול ומשפחת אלפרון. בעבר פורסם כי דיווחה למפכ"ל יוחנן דנינו על מינויו הצפוי שלושה חודשים לפני שמונה.
שר התקשורת הנכנס דוד אמסלם עם כניסתו לתפקיד: "אני חושב שרוב השמאל השתלט על מוקדי התקשורת במדינת ישראל וזה הלכה למעשה מה שקורה. זו עובדה ואני הולך לתקן את זה. יש כיוון כללי שאליו צריך להגיע וזה האמת. צריך להביא את זה לאיזון"@shemeshmicha pic.twitter.com/nPQsCVlpns
— כאן חדשות (@kann_news) ১০ জুলাই, ২০১৯
מדוע ישבה "הבוררת" לצדו של השר הנכנס? דוברי אמסלם אומרים כי אין כל קשר מוקדם בין השר לבוררת ועד כה הם מעולם לא נפגשו. לדבריהם, זבולוני הוזמנה כחלק מההזמנה שנשלחה לכל בכירי פדרציית יהדות מרוקו, שם היא ממלאת תפקיד כנשיאת קרן הסטודנטים. לאחר שהסתיים האירוע התקשורתי אנשי לשכתו של אמסלם, שלאחד מהם היה קשר עם זבולוני, ניסו לקיים פגישת היכרות בין זבולוני לאמסלם, ובמהלכה תועד אמסלם כשהוא לצדה של זבולוני.
הקשר לשוק התקשורת ולנוכל סדרתי
לזבולוני היה בעבר קשר לענף התקשורת. ב-2012 סער שוק התקשורת סביב חברת היל"ת אשר פעלה תחת המותג הלו-015. בתחילת אותה שנה השיקה הלו השיקה פעילות כחברת שיחות לחו"ל, במחירים זולים במיוחד. אחרי כמה חודשים, במארס, הכריזה גם על כניסה לשוק הסלולר, כמפעילת סלולר וירטואלית (על רשת אחרת) ובמחיר שנחשב אז לבלתי נתפש: 99 שקל לחודש לחבילה ללא הגבלה.
אלא שעוד באותו יום התחילו להתעורר סימני שאלה משמעותיים סביב החברה. הסתבר כי להלו אין הסכם אירוח תקף, אף לא עם אחת ממפעילות הסלולר הגדולות, כך שבפועל לא היה ביכולתה להשיק את השירות.
יתרה מכך, התברר כי בחברה מעורב נוכל סדרתי בשם דודי שטרנברג, שקשור לחברה גם בתור "יועץ" אבל גם בקשרי משפחה. באותה תקופה שטרנברג חי כחרדי והיה נשוי לבתה של זבולוני, שרי שטרנברג. בתה השנייה של הבוררת, חני זבולוני מרסיאנו היתה היועצת המשפטית של היל"ת - והיו עוד הקשרים: זבולוני עצמה החזיקה 23% ממניות הלו.
הלו קרסה במהירות. הנושים התדפקו על הדלתות, והחברה הלכה לכינוס נכסים. את מה שנותר ממנה, כמפעילת שיחות לחו"ל, רכש רמי לוי וכיום פעילות זו, לגיטימית לחלוטין, היא חלק מקבוצת רמי לוי תקשורת.
בדו"ח שכתבו מפרקי החברה, עורכי הדין גיא גיסין ואיתן ארז, במאי 2014, התברר מנגנון ההנזלה של החברה. נכתב בו כי בחברת היל"ת הועסקו 24 מקורבים לבעלי השליטה. עו"ד זבולוני, למרות היעדר נסיון מתאים, הועסקה כיועצת משפטית בשכר של 46 אלף שקל בחודש עם רכב טויוטה קמארי צמוד. הבת שרי, קוסמטיקאית במקצועה, הועסקה כמשנה למנכ"ל בעלות שכר חודשית של 33.5 אלף שקל בחודש ורכב לקסוס. יוסי זבולוני, הועסק במשרה חלקית כקצין הרכב של החברה בעלות חודשית של 3,000 שקל בחודש; בנימין זבולוני, בעלה של ברוריה, הועסק בעלות של 17 אלף שקל בחודש בתוספת רכב.
הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker
כתבות נוספות:
האיש שגרם לבכירי הפועלים לשלם על ההלוואות לדנקנר: "ניצחנו. זה מדהים. הצלחנו לסדוק את ה'חארטה'"
שובה של המכונית החשמלית: אחים יעקובי תתקין עמדות הטענה במרכזי מגה אור