האם ענקית הקמעונות וול-מארט בדרך לישראל? באחרונה פירסמה וול-מארט בלינקדאין מודעות דרושים למספר תפקידים בישראל. רוב התפקידים הם זוטרים, למעט מנהל מחלקה, שמצוין בתפקיד ניהול בדרג בינוני. התפקידים המצוינים במודעות הם קופאים, עובדי במחלקות מזון טרי, מנהלי מחלקה, מחסנאים, אוספי עגלות, נהגים, שירות לקוחות. מהמודעות עולה כי יהיו מחלקות מזון מכל הסוגים: פירות וירקות, מעדניה, מאפיה (גם לפי הזמנה), בשר, חלב, מזון מוכן, וכן מחלקת אופטיקה (משקפיים ועדשות מגע).
וול-מארט היא קמעונאית אמריקאית שהוקמה ב-1962 על ידי סם וולטון ונמצאת כיום בבעלות יורשיו. בבעלותה הרשת שנושאת את שם החברה, וכן רשת ההוזלות סאמ'ס קלאב. בבריטניה היא הבעלים של רשת אסדה. נכון לסוף אוקטובר 2019 היתה בעלת 11,438 חנויות ב-27 מדינות בעולם, חלקן תחת חברות שבבעלות חלקית שלה. הכנסותיה השנתיות עולות על חצי מיליארד דולר, והיא המעסיקה הפרטית הגדולה בעולם, עם 2.2 מיליון עובדים.
החברה נסחרת בוול סטריט בשווי של 338 מיליארד דולר – כשליש מהקמעונית המקוונת הגדולה בארה"ב, אמזון. שער המניה בשיא כל הזמנים, לאחר שעלתה ב-51% בחמש השנים האחרונות.
ב-2018 דיווח אתר הפיננסים בלומברג כי ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר לג'ון פרנר, בכיר בוול-מארט, כי הוא מעוניין להביא את וול-מארט לישראל, בשיחה בין השניים בפורום הכלכלי העולמי בדאבוס שבשווייץ, לפי הדיווח, אשר ציטט את פרופ' אבי שמחון, ראש המועצה הלאומית לכלכלה במשרד ראש הממשלה. לדברי שמחון, שנכח בפגישה, השניים דנו ברעיון שוול-מארט תפתח סניף בישראל ותשקיע בטכנולוגיות ישראליות. בבלומברג ציינו כי כניסה של וול-מארט עשויה לסייע במאמצי הממשלה להוריד את יוקר המחיה בישראל.
"הבהרנו שאנחנו מוכנים להקל את העול הרגולטורי ככל האפשר, כדי להפוך את השוק לנגיש יותר עבורם", אמר שמחון לבלומברג. "הדלת למשרדו של נתניהו פתוחה". דובר מטעם וול-מארט (+0.28% 119.09) סירב אז להגיב לגבי תוכן הפגישה.
בפברואר 2019 רכשה וול-מארט את הסטארט-אפ הישראלי אספקטיבה (Aspectiva). סכום הרכישה לא נחשף. לאספקטיבה מערכת המנתחת חוות דעת על מוצרים ומפיקה מהם תובנות.
הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker
כתבות נוספות:
ההחלטה הגורלית: האם הפנסיה שלנו תתייקר ב-50%?
סוף לדוד החשמל בבתים: בדירות חדשות יחסכו 800 שקל בשנה