מהאחד בינואר: גל עליות ענק במחירי מוצרי המזון
עוד שבוע חולף ועוד חברה מודיעה כי היא מייקרת את המוצרים שלה באופן לא פרופורציונלי. אחרי שטראוס, יוניליוור ואסם – גם כרמית מייקרת את מוצרי השוקולד שלה בשיעור של עד 20%. בנוסף, החברה מייצרת מותג פרטי של רשתות קמעונאות שונות – שכעת צפויות גם כן להעלות מחירים באותם מוצרים. הסיבה, בדומה לשאר החברות, טענה כרמית כי הסיבה להתייקרות היא עלייה משמעותית במחירי הקקאו בעולם בשל משבר האקלים.
נזכיר - התירוץ לעליות המחירים הוא עליות מחירי הגלם בעולם. תירוץ שכבר הפרכנו בעבר לא מעט פעמים. אבל תכינו את עצמכם כבר מעכשיו: עליות המחירים רק החלו, והן עומדות להיות בקצב מסחרר. מהאחד בינואר, עם עליית המע"מ, מחירי החשמל, המים, וכל המיסים הנלווים - גם החברות הולכות לרכב על הגל הזה, ולהסביר ש"בגלל עליות המיסים הן 'נאלצות' להעלות מחירים".
עם עליית המע"מ, מחירי החשמל, המים, וכל המיסים הנלווים - גם החברות הולכות לרכב על הגל, ולהסביר ש"בגלל עליות המיסים הן 'נאלצות' להעלות מחירים"
למי יש כוח לעצור את זה? לשר הכלכלה. ההוא שעובד כבר מי יודע כמה שנים על רפורמת "מה שטוב לאירופה - טוב לישראל" שצפויה להיכנס גם היא לתוקף באחד בינואר.
האם זה מה שיעזור להוריד או לפחות לעצור את עליות המחירים הממשמשות ובאות? הצחקתם אותנו.
נכון לעכשיו, בשטח לא ניכרת היערכות מוגברת של הקמעונאים לקראת הרפורמה ששר הכלכלה, ניר ברקת, טוען שתחסוך לצרכן הישראלי 6,000 שקל בשנה (איזה קטע, זה בדיוק הסכום שבו צפויות לעלות ההוצאות שלנו בגלל המיסים) ותפתור 70% מבעיית המחירים הגבוהים של מוצרי מזון וטואלטיקה.
אבל המציאות? במציאות אם לא יטפלו בריכוזיות בשוק הטואלטיקה - היבואנים והקמעונאיות פשוט ישלשלו את הרווח לכיסן וימשיכו לספר כמה רע להן. במציאות הרפורמה לא חלה על כמחצית מהמוצרים בסל הקניות, כמו מוצרים מן החי כמו דגים, בשר וביצים, וגם ירקות ופירות, ירקות קפואים, גבינות, שמן זית, דבש, צ'יפס ועוד.
במציאות המחירים רק ימשיכו לעלות, ונדמה שלשר הכלכלה אין בכלל את הכלים להתמודד.
אל תתבעו את הלקוחות שלכם אם נתתם להם שירות גרוע
לא הרבה הכירו את הדר דנן לפני שלקוחה מאוכזבת החליטה לכתוב ביקורת על השירות שלה בפייסבוק. לא הרבה הכירו את הדר דנן גם אחרי התחקיר שערכנו עליה השבוע, בו הראינו איך היא מתנהלת עם הלקוחות שלה - תחקיר שיחסית לעובדה שהיא לא מוכרת, התפוצץ.
הלקח של כולם צריך להיות כזה: לא כל מישהי עם אינסטגרם מושקע, שיודעת לדבר מול מצלמה, ומראה את חשבון הבנק שלה שבו יש 750 אלף שקל (ברצינות? בעובר ושב? תשקיעי את הכסף. את מפסידה עליו עשרות אלפי שקלים) היא מישהי שצריך לשכור את שירותיה.
לא כל מישהי עם אינסטגרם מושקע, שיודעת לדבר מול מצלמה ומראה חשבון בנק שבו יש 750 אלף שקל, היא מישהי שצריך לשכור את שירותיה
הלקוחות המאוכזבים של הדר דנן אמרו כולם את אותו המשפט: "התאהבתי בפרסונה". לכן, עם קצת שיווק אגרסיבי מצד הצוות שלה - הם חתמו על חוזה מבלי לבדוק אותו, ובלי שעשו תיאום ציפיות לגבי מה שהם מקבלים ומתי.
ומילה לנותני השירות - יש המון בעלי עסקים בלי תדמית נוצצת שהם נותני שירות מצוינים. יש גם כאלה עם תדמית נוצצות שגם יתנו אחלה שירות. זה נכון שאם העסק שלכם הוא הפקה של סרטונים ברשת – כדאי שיהיה לכם עמוד שהוא Talk The Talk. אבל זה גם נכון שאם החלטתם לגדול והצבתם צוות מתחתיכם - מן הראוי שתכשירו אותם כמו שצריך, ותהיו כל הזמן עם אצבע על הדופק, כי בסופו של דבר, למרות ההתממויות- אנשים באים בגלל השם שלכם ולא בשביל אף אחד אחר.
אהה ואל תתבעו אותם. זה לא עובד לטובתכם ורק מוכיח את דרך ההתנהלות שלכם – על אף ההבטחות השיווקיות באינסטגרם.
עיריית תל אביב פשוט רוצה עוד כסף
וממשבר רשת להתקפלות מפוארת, הפעם של עיריית תל אביב. אחרי שהתחילה בהחלפת תמרורי החניה ברחבי העיר לקראת כניסתו לתוקף של השינוי במדיניות החניה בינואר 2025, במסגרתה תושבי העיר יידרשו להתחיל לשלם על חניות בכחול לבן שלא באזור מגוריהם - העירייה החליטה לרכך את החוק בעקבות העליהום מצד התושבים.
אחרי שהתחילה בהחלפת תמרורי החנייה ברחבי העיר, העירייה החליטה לרכך את הרפורמה בחנייה בעקבות עליהום מצד התושבים
במסגרת ההקלות הוחלט כי לא תיגבה אגרה על תו חניה שני והוא יונפק ללא תשלום. בכל מקרה מספר תווי החניה למשק בית יוגבל לשניים. ובנוסף, השעתיים הראשונות לחניית התושבים מחוץ לאזור החניה שלהם יהיו ללא תשלום (במצטבר). כך יינתן מענה לצורך של תושבים לחנות לזמן קצר שלא באזור החניה שאליו הם שייכים כמו איסוף לגנים וכדומה. שאר הסדרי החניה החדשים יישארו כפי שהוחלט.
השינויים ייכנסו לתוקף ב-19 בינואר. על אף שהמדינה החליטה לדחות את מועד היישום, כדי לתת זמן היערכות נוסף לרשויות שזקוקות לכך - שרת התחבורה ושר הפנים אישרו את חוק העזר שהגישה עיריית תל אביב יפו. התירוץ הרשמי הוא שהאישור ניתן מתוך הבנה שהיישום שלו הוא אכן כורח המציאות בעיר. התירוץ הלא רשמי הוא שעיריית תל אביב, שמצטיינת ממש בחלוקת דו"חות ודרישות כסף מהתושבים - פשוט רוצה כנראה עוד. האמת, כמו תמיד היא איפשהו באמצע.