נפתח בתיאום ציפיות: מחר בבוקר תאלצו להתעורר שוב לאותה עבודה ואותו תלוש שכר. הכתבה הזו לא מציעה לכם טיפים להתעשרות מהירה. במקום, ננסה לתת לכם התחושה של החיים במעמד שאליו כנראה לא תגיעו. כל חייכם חלמתם על סמלי סטטוס ששייכים רק לעשירון העליון, מהסוג שרואים בקמפיינים של מותגי היוקרה הגדולים בעולם? לא תאמינו עד כמה אתם קרובים להשגתם. מצאנו את כל הדרכים בהם תוכלו ליהנות מסגנון החיים של המיליונרים, מבלי לעקל את חשבון הבנק.
עוד ב-mako כסף:
- איפה אפשר לחסוך 10 אחוז ממחיר המחשב הנייד?
- הסיבה המפתיעה לכך שאתם לא עשירים
- דירה בתל אביב נמכרה ב-29 מיליון שקל
תלמדו לשתף
"כלכלה שיתופית מאפשרת המון יצירתיות במעט מאוד כסף, וניתן ליצור דרכה סגנון חיים ברמה גבוהה ממה שאנחנו בדרך כלל רגילים אליו", מגלה ענת צלניקר, מומחית לכלכלת המשפחה. "הרעיון מאחורי התחום הזה הוא שיתוף של שירותים ומשאבים בין אנשים פרטיים כדי לנצל באופן יעיל יותר את הקיים".
מעבר לעובדה כי מדובר בצורת חיים יעילה המיטיבה עם הסביבה, יש בה המון מקום לרכוש או להשתמש בדברים שמעולם לא חשבנו שיהיה לנו תקציב עבורם. למשל, אתר Airbnb שמאפשר השכרת בית מאדם פרטי שנמצא באותה עת בחופשה. הפלטפורמה הזו למעשה מעניקה לנו אפשרות לא רק לקפוץ לסוף שבוע בלונדון או ברלין אלא לעשות סבלט לתקופה ארוכה יותר, בדירות יוקרתיות במיוחד ובמקומות שלא חלמתם לגור בהם.
"אפשר למצוא שם, למשל, בית בן 300 שנה בפירינאים, וילה עם בריכה בצרפת, דירה על התעלה בונציה, או בית עם חוף פרטי ביוון, במחיר של שכר דירה בתל אביב", מגרה צלינקר את בלוטות הטעם. כך תוכלו לומר שאת הקיץ עשיתם בהאמפטונס, אחכ כך קפצתם לקוויקי בניו יורק ובעוד חודש אתם עוברים לאיזה חודש ברומא. סתם כי מתחשק לכם.
מצאנו דירה מקסימה בברלין עם שני חדרי שינה, ב-427 שקל ללילה לשבוע, או לופט יפהפה בפירנצה לארבעה אורחים ב-411 שקל ללילה למשך שבוע. אפשר גם להתפנק עם משפחה וחברים בווילה על הים האגאי ביוון תמורת 2,500 שקל ללילה.
ואם כבר אתם טסים, מדוע שלא תפנקו את הכלב שלכם בביקור קצר במעמדות העליונים? באתר Petbnb ניתן למצוא דוגיסיטר אישי שיארח את הכלב בטיפול מסור. אל תשכחו, גם לכלב של מי שמרשה לעצמו לטייל ברחבי העולם יש סטנדרטים גבוהים.
דוגמא נוספת שמעניקה ענת לכלכלה שיתופית הוא ה-Eat With, מיזם ישראלי שכבר עשה לו שם בלא מעט מדינות ברחבי העולם מציע ארוחה מפנקת בבית השף בשולחן משותף עם אורחים נוספים, חוויה קולינרית מיוחדת שלא עולה הון תועפות.
אולי מה שיהפוך להיי לייט של הכלכלה השיתופית ויגרום לנו לחוש דונלד טראמפ לכמה רגעים היא הפלטפורמה Rentitbe, להשכרת ולחלוקת משאבים. "ניתן לשכור או להשכיר דרכם כל דבר כמעט, ולהרגיש מיליונרים ליום אחד. למשל, סט כלים יוקרתי לאירוח יעלה לנו 50 שקל ליום, פחות מכלים חד פעמיים", אומרת ענת. ניתן לשכור גם גאדג'טים למיניהם, פריטי אופנה, ציוד לספורט אתגרי שקנייתו עולה הון ועוד.
לתכנן, לתכנן, לתכנן
יציאה לחופשה כמו מיליונר היא לא החלטה מהיום למחר, כדי לשמור על תקציב נמוך צריך לתכנן את החופשה חודשים קודם לכן. "את כרטיסי הטיסה יש להזמין הרבה זמן מראש, אפילו תשעה חודשים קודם, מה שמוריד את עלות הטיסה בכמעט שני שליש ומפנה תקציב לדברים אחרים", מייעצת ענת. "למשל, אפשר לשכור חדר בטירה במקומות פסטורליים כמו טוסקנה. אפשר גם למצוא חדר במלון איכותי באזורים פחות מתויירים ובמחיר של בית מלון בעיר מרכזית".
גם בעולם הנדל"ן ניתן לגלות אוצרות של ממש, אם יודעים היכן לחפש. משיטוט קצר בגוגל תוכלו למצוא סוכנויות נדל"ן שונות המציעות טירות מפוארות והיסטוריות במחיר של דירה חדשה במרכז תל אביב – החל מ-2.5 מיליון ש"ח. אז אמנם דירה תל אביבית דנדשה ממוקמת במרכז העניינים, אבל טירה היסטורית באיזורים כפריים או פחות מוכרים בצרפת, צ'כיה, איטליה וספרד – היא אחוזה של ממש, רחבת היקף ועם נוף מתוך גלויה.
משומשת במצב מעולה
בכדי לרכוש מכונית פאר לא חייבים למשכן כליה. יד שנייה יכולה להיות אופציה מצויינת עבור חובבי השמות הגדולים. כדאי לחפש דגמים שכבר ירדו מתהילתם, או דגמים שפחות מבוקשים בארץ. ההתעסקות בנושא הזה דורשת חיפוש מקיף, התייעצות עם בעלי מקצוע ורענון מתמיד של אתרי יד שנייה. באתר yad2 מצאנו, למשל, ב.מ.וו X1 שנת 2013 במחיר 145,000 שקל, כאשר דגם חדש מהניילונים עולה למעלה מ-230,000 שקל. רוצים דווקא פורשה? תמורת 100 אלף שקל תוכלו לקנות פורשה בוקסטר משנת 2002, עם קילומטראז' סביר בהחלט.
ומהרכב לארון - מי שמחפש לוק מדויק ומתוקתק שכולו ניים דרופינג של מעצבים חמים, יכול להשיג זאת במינימום מחיר. "אפשר לקנות בגדי מעצבים באאוטלטים ובמכירות סוף עונה", אומרת ענת. "ההנחות מגיעות גם עד 70 אחוז ומאפשרות רכישה של פריטים מעולים במחירים שווים לכל כיס".
כך למשל, נעליים של מותגים איטלקיים כמו מוסקינו ופוליני נמכרות ב-70 אחוז הנחה בחנות העודפים של רשת "מרי נעליים" במרכז שוסטר בתל אביב. גם באאוטלט של פקטורי 54 ניתן למצוא פריטים של מיטב המעצבים – רד ולנטינו, מייקל קורס, טומי הילפיגר ועוד. סניפי האאוטלט ממוקמים בבילו סנטר בצומת ביל"ו, בקניון חוצות המפרץ בחיפה ובמתחם פולג בנתניה.
עבור רבים, הוינטאג' בעל ערך רב יותר מאשר פריטים חדשים – על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בפריטי אספנות נדירים של מותגי אופנה גדולים. ב"ניבה בית בוטיק" באבן יהודה ניתן למצוא פריטים מכל העולם שירגשו כל פאשניסטה שמחפשת להוסיף למלתחה יוקרה אבל במחיר שתוכל להרשות לעצמה. עוד מקום נפלא למצוא בו אוצרות הוא יריד העתיקות בכיכר דיזנגוף, שמתקיים מדי שלישי ושישי, ניתן למצוא שם חפצים לבית ופריטי אופנה במחירים נמוכים.
גם את הבית אפשר לפנק בהלבשתו במותגים שבחנויות הרגילות יעלו לנו הרבה יותר. בחנות העודפים של ביתילי ניתן למצוא בין 40% ועד ל-70% הנחה על עודפי מלאי, סופי קולקציה ועל מוצרים שחוזרים מלקוחות שהתחרטו על עסקה שביצעו.
שם גדול, מחיר קטן
אם לרכישת מלתחת מעצבים אין לנו תקציב, המיזם Style for rent עובד על השכרת פריטים של בתי אופנה לאירועים. כך, למשל, שמלה של אלכסנדר מקווין או ולנטינו יעלו בסביבות ה-1,000 שקל להשכרתן, כאשר שליח מגיע למסור את הפריט ולהחזירו בתום השימוש.
כדי ליצור טוטאל לוק של כוכבת צריך גם פריזורה מתאימה, ועבור מי שמחפשת לציין שם של אחד מהספרים הכי טובים בארץ שאחראי לה על הפן – דעו שזה בר השגה. "אפשר להסתפר במספרת יוקרה אצל סטאז'רים בעלויות מינימליות ובפיקוח של הספרים הבכירים". הדבר נכון גם בעולם האיפור והטיפוח, האמיצות בינינו יכולות להתנסות בקרב מתלמדות ומתלמדים בתחומי הקוסמטיקה והאיפור, ולשלם כשליש מחיר.