בעלי רשת ילדותי הקורסת, אתי ואודי צאיג, זוכרים עד היום את הפגישה הראשונה שלהם עם גולן עינת. ב–2009 הם היו מצויים בהליכי פשיטת רגל ונאלצו למכור בזריזות את דירת הגן המרווחת שלהם בשדרות רוטשילד בתל אביב, רגע לפני שהגיעה להתמחרות בבית המשפט. השעה היתה 23:00 ואל הדירה נכנס עינת, אז בן 39, שעבד כעוזרו האישי של המיליארדר בני שטיינמץ. הפגישה עמו נקבעה רק כמה שעות לפני כן, בתיווך של מכרה משותפת. "איחרתי לפגישה ברבע שעה וכשהגעתי, אשתי ועינת כבר עדכנו אותי שהעסקה נסגרה והוא רוכש את הדירה בכ-5 מיליון שקל", מספר צאיג. "הוא קיבל החלטה תוך חמש דקות. אני מודה שבשנייה הראשונה שראיתי אותו לא מאוד התרשמתי, אבל אחרי כמה דקות של שיחה עמו הבנתי שהוא מבריק. בדיעבד זאת היתה עסקה מצוינת עבורו, כי הדירה הכפילה את שוויה".
בעשר השנים שחלפו מאז אותה עסקה, נהפך גולן "מהעוזר של" לאיש עסקים בעל ממון רב, שחולש על רשתות מוכרות ומחזיק נכסים בשווי מאות מיליוני שקלים, בישראל ובעולם. ב–2011 הוא רכש תמורת 25 מיליון שקל 50% מארומה תל אביב (בהמשך הגדיל אחזקתו ל-100%);ב–2012 רכש 50% מרשת רולדין תמורת 40 מיליון שקל; ביולי 2014 הוא רכש 40% מקבוצת מועדוני הזאפה לפי שווי של 60 מיליון שקל (ובינואר 2019 הגדיל את אחזקתו ל–75% לפי שווי של 80 מיליון שקל); ביולי 2018 רכש 50% מרשת ההמבורגרים קפטן תמורת 6 מיליון שקל.
כמו כן, הקים עינת את רשת מרפאות צבר שבה הוא מחזיק כ-15%, ורכש בשנים האחרונות 10–20 דירות, רובן בגוש דן, ונכסים מסחריים נוספים בישראל, כמו גם נכסים בארה"ב ובלונדון, שמספרם ושוויים אינו ידוע.
לקנות את רולדין, חמש דירות ושני פנטהאוזים ביום אחד
אנשים שעבדו עם עינת מספרים על איש עסקים חד ואמיץ, חובב סיכונים ואימפולסיבי, שמקבל החלטות מהירות מבוססות אינטואיציה, כמו ב–2014, כאשר קנה ביום אחד חמש דירות ושני פנטהאוזים בשכונת עין הים בגבעת אולגה.
מקרה מאפיין נוסף התרחש ב–2012, כאשר מייסד רשת רולדין, קובי חקק, הגיע לפגישת היכרות בביתו של עינת במושב משמרת בצהרי יום שישי, בהמלצת חבר משותף שהציע שהשניים יכירו. אחרי שעה יצא חקק מביתו של עינת אחרי שסיכמו כי עינת ירכוש 50% מרולדין. ביום ראשון כבר הגיעו עינת, רואה החשבון שלו ואנשים נוספים מטעמו למשרדי רולדין ביישוב קדימה, ותוך שלושה ימים ממועד הפגישה הראשונית — כבר היה הסכם חתום בין הצדדים.
גם לזאפה הגיע עינת במקרה ומיהר לקפוץ למים. "ב–2014 הוא התקשר לאחד מבעלי הזאפה, יוני פיינגולד, שאותו פגש במקרה כמה חודשים קודם לכן, כדי שזה יעזור לו להביא אמן לבר המצווה של בנו", מספר מקורב לעינת. "לאחר כמה שבועות התקשר פיינגולד לעינת והציע לו להשקיע בפסטיבל שרצה להביא לישראל. השניים נפגשו ופיינגולד הציג בפניו מצגת על זאפה. עינת סירב להשקיע בפסטיבל אך אמר לפיינגולד שהוא מעוניין להיכנס כשותף ב–50% בזאפה. למחרת חזר אליו פיינגולד ואמר לו שהוא מוכן להכניס אותו כשותף ב-40%, וכך היה".
"הוא בן אדם של 'מתאים לי' או 'לא מתאים לי'. הוא לא יגיד לך שהוא צריך לחשוב על ההצעה שלך או להעלות את זה לדירקטוריון. הוא חותך במיידי — כן או לא. אם הוא מרגיש שמשהו הוא הדבר הנכון לעשות, הוא יידע להעביר את זה בהנהלה ובדירקטוריון", אומר בכיר בענף המשקאות, שמספק סחורה לארומה, רולדין וזאפה.
עינת לא הגיע מבית עשיר ולא היה לו כסף שהביא מהבית, אך העסקות הרבות שביצע בשנים האחרונות הפכו אותו לאיש עשיר מאוד, ומקורביו מספרים על אדם אנין טעם שאוהב חפצי אמנות, מכוניות ושעונים יקרים, ומרבה לטוס לחו"ל. לא ברור מאיפה היו לעינת המיליונים הדרושים בתחילת הדרך לעסקות הראשונות הגדולות שביצע. יש כאלה שטוענים ששטיינמץ היה זה שהלווה לו כסף כדי לצאת לעסקים, אך בסביבת עינת מתעקשים כי מדובר בכסף שחסך בזמן ששימש כעוזרו של המיליארדר בתוספת תשואות עקב השקעות מוצלחות בנדל"ן ובמינוף גדול שקיבל מהבנקים בזכות יחסיו עם שטיינמץ.
מאבטח שעלה לגדולה
עינת גדל ברחובות לאב שעבד כמנהל בחברת שמירה ולאם עקרת בית. הוא למד בתיכון דה שליט בעיר, אך התקשה בלימודים בגלל דיסלקציה ובעיות קשב וריכוז, ואחרי שסולק מבית הספר עבר לתיכון אורט בתל נוף. את לימודיו סיים ללא תעודת בגרות. לאחר שירות צבאי ביחידה קרבית טס לחפש את מזלו בחו"ל בעבודות שמירה ואבטחה שונות.
נקודת המפנה בחייו הגיעה ב–1994, כשהיה בן 24 ועבד כמאבטח בבית ספר בבלגיה, שבו למדו ילדיו של שטיינמץ. עינת, ישראלי חברותי וכריזמטי, התחבב על שטיינמץ והשניים החלו לבלות יחדיו בשעות הפנאי. ב–1997 חזר שטיינמץ לישראל עם משפחתו וביקש מעינת לשמש כעוזר האישי שלו. עינת הסכים, ובמשך 14 שנה היה צמוד לשטיינמץ, עזר לו להקים בישראל את קבוצת בני שטיינמץ, נכח עמו בפגישות עם אנשי עסקים בכירים ומנהלי בנקים, וניהל יחסים אישיים הדוקים עם שטיינמץ ומשפחתו. ב–2011, בגיל 41, החליט עינת למנף את הקשרים של שטיינמץ לטובתו האישית, הן באמצעות קבלת מימון מבנקאים שפגש מתוקף תפקידו והן על ידי שימוש בקשרים עם אנשי עסקים רבים, ולפרוס כנפיים לעסקים אישיים. מקורב לעינת מספר כי עד היום הוא מקפיד לשמור על יחסי ידידות עם שטיינמץ ואשתו, אניאס.
"אשתו של בני אהבה אותו מאוד", אומר איש עסקים שהכיר את עינת כשהיה עוזרו של שטיינמץ. "הוא היה אצלו מעין 'רץ קנקן', מישהו שהוא עוזר, נער שליח שמטפל בכל מיני סידורים — דברים שקשורים למטוס הפרטי של בני או תיאום פגישות בבנקים, וכל אדמיניסטרציה אחרת. כשבאתי לפגוש את בני, הוא תמיד היה שם. לא אתפלא אם את ההון הראשוני להתחלת העסקים שלו הוא קיבל מבני".
לדברי אותו איש עסקים, "מבני הוא למד איך ליצור קשר עם בנקאים, איך לקנות את לבם. מנהלים שהם בדרגי ביניים פלוס בבנקים. מהרגע הראשון שלו בעולם העסקי, הוא הבין שחשוב להיות חבר של הבנקאים".
יהלומים וחשד לשחיתות: המיליארדר שהפך את עינת למולטי־מיליונר
איש העסקים והבוס לשעבר של גולן עינת, בני שטיינמץ, הוא בן למשפחת יהלומנים מנתניה ואחד הישראלים העשירים בעולם. ב–2018 העריך מגזין TheMarker את הונו ב– 1.1 מיליארד דולר. עד לפני שבע שנים הונו היה גבוה הרבה יותר (8 מיליארד דולר לפי הערכת בלומברג ב–2012), אך שורה של פרשות שחיתות פגעו בעסקיו, בעיקר באפריקה.
עד אמצע שנות ה–90 התגורר שטיינמץ בבלגיה, לשם נשלח על ידי משפחתו כדי לדאוג לאספקת יהלומים גולמיים. כשחזר לישראל, הקים את קבוצת בני שטיינמץ, שלה עסקים ענפים כיום ברוסיה, אירופה ואפריקה, כולל שליטה על מכרות ואוצרות טבע. כמו כן, שטיינמץ הוא בעל השליטה בחברת הנדל"ן הציבורית סקורפיו.
בעשור האחרון התפרסם שטיינמץ בעיקר בפרשות שחיתות שונות. ב–2009, בעת שעינת היה עדיין עוזרו האישי, התפרסם כי פרקליטות המדינה חושדת כי שטיינמץ העלים מס בהיקף נרחב. כעבור שלוש שנים הוא עזב את ישראל על רקע חילוקי דעות עם רשויות המס, הקשורים בעיקר בשאלה אם שטיינמץ הוא הבעלים של הקבוצה שהקים, או משמש לה כיועץ בלבד.
באותה שנה דווח בחו"ל על חקירה נגד הקבוצה של שטיינמץ בחשד לשוחד וטובות הנאה לבכירים בגינאה שבאפריקה, בתמורה להנחה ברכישת מכרה. כעבור כמה שנים הועלו נגד שטיינמץ חשדות ברומניה, הנוגעים להונאות בעסקות נדל"ן, פרשה שקשורה בעקיפין גם לשוחד בגינאה. בדצמבר 2016 נהפך שטיינמץ לחשוד בעבירות אלה גם בישראל, ונעצר פעמיים — בדצמבר 2016 ובאוגוסט 2017. בישראל שטיינמץ עדיין חשוד בפרשות אלה. בפברואר האחרון פורסם בבלומברג כי שטיינמץ הגיע להסדר עם ממשלת גינאה על ביטול כל ההאשמות נגדו בשחיתות.
משך השנים היה שטיינמץ ידוע כחבר קרוב של אהוד אולמרט, בתקופה שזה כיהן כשר ולאחר מכן כראש ממשלה. ב–2014 נחשפו הקלטות של שיחות בין שולה זקן לבין אולמרט, שבהן סיפר לה אולמרט כי סייע לשטיינמץ במגעים עם רשות המסים. "אני עזרתי לו, הוצאתי אותו מצרה", אמר אולמרט לזקן באותה שיחה, שבה טען כי שטיינמץ היה ב"היסטריה" מהחקירה.
"בזכות בני ובונוסים שחסך הוא יצא לדרך עצמאית"
דוברו של שטיינמץ טוען כי הוא לא השקיע בעסקיו של עינת, ומקורב לעינת אומר: "אי אפשר להתכחש לזה שבזכות בני הוא יצא לדרך עצמאית, אבל אני מעריך שבמשך השנים הרבות שלו אצל בני הוא פשוט הצליח לחסוך בונוסים ומשכורות שקיבל — וככה היה לו הכסף הדרוש לתחילת הדרך".
טבילת האש העצמאית של עינת בעולם העסקים היתה ב–2009, כשעדיין היה העוזר של שטיינמץ. תחילה הוא חבר לשכנו במושב בני ציון שבו התגורר אז, אבי שחר, אז מנכ"ל ארומה ישראל, והשניים רכשו יחדיו 50% מרשת מרשת הפסטות והכריכים אוליב, שמנתה אז שני סניפים, תמורת כמה מאות אלפי שקלים. שנה לאחר מכן, שחר, שהיה אז זכיין של ארומה, פנה אל עינת כדי שיייכנס עמו להשקעה ברוסיה להקמת רשת בתי קפה בשם Red Espresso Bar, שתפעל תחת קונספט שיקבל השראה מרשת ארומה. החלוקה היתה שהמשקיעים המקומיים — משפחת אילייב ממוסקווה שבאמתחתה פעילות ענפה בתחומי בתי המלון והקניונים בעיר (שהדמות הדומיננטית בה היא האוליגרך זרח אילייב, שהונו מוערך על ידי מגזין "פורבס" ב–3 מיליארד דולר) — תחזיק בכ-85% מהרשת ותשקיע בה את מרבית הכסף, ואילו שחר ועינת יביאו את הידע ומאות אלפי שקלים בודדים יחדיו תמורת ה–15% הנותרים. לדברי מקורב לעסקה, שטיינמץ היה זה שדאג לדבר עם המשקיעים הרוסים ולספר להם כי השותף החדש שלהם הוא עוזרו המוכשר. ב–2011 מכר עינת את חלקו ברשת למשפחת אלייב, כדי להתרכז בעסקיו בישראל.
ההשקעות שביצע באוליב ו–Red Espresso Bar לא היו גדולות, אך כשעזב את שטיינמץ ב–2011, ביצע עינת את העסקה הראשונה הגדולה שלו ורכש 50% מרשת ארומה תל אביב ומהמייסד סער שפע תמורת כ–25 מיליון שקל. לדברי מקורב לעסקה, את הרכישה ביצע עינת באמצעות מימון של כ–70% מהבנקים. "הבנקים ידעו שהוא איש של שטיינמץ, והכירו אותו מהפגישות המשותפות שבהן גולן נכח, אז הסכימו לתת לו את הכסף. הוא לא היה אדם מהרחוב", אומר המקורב. עם הזמן הגדיל עינת את אחזקותיו בארומה תל אביב עד ל–100%, ונכנס כשותף בחברות נוספות (באחרונה מכר 10% מארומה תל אביב למנכ"ל משה הלוי).
הקשרים עם בנקאים בכירים סייעו לעינת גם ברכישותיו הבאות. בענף מספרים שבנקאים רבים נמצאים עמו ביחסי ידידות וחלקם אף התארחו בביתו. בין היתר, הוא קיבל מימון באמצעות שעבוד מניות של חברות, דירות שבבעלותו והלוואות שונות. "לא אחת הוא השתמש בהלוואות שלקח מבנק מסוים כהון עצמי כדי לקבל הלוואה של עשרות מיליוני שקלים מבנק אחר. כולם עושים את זה, ממנפים", אומר אחד ממקורביו. לקבלת המימון עזרה העובדה שבכל המקרים דובר על עסקות שכללו רשתות מוכרות.
אחד הבנקאים הקרובים ביותר לעינת הוא יובל גביש, ראש החטיבה הבנקאית בבנק דיסקונט. גביש סירב לשוחח אתנו השבוע על עינת או על הקשר שלו לשטיינמץ. "אני לא מכיר את העבר שלו. במסגרת העבודה הבנקאית, אני עושה את הבדיקות הרלוונטיות", אמר לנו גביש. "אני הבנקאי שלו, ושומר על דיסקרטיות, מה שאני יכול לומר שהוא יזם סופר־חיובי".
"תחושת 'אני ואפסי עוד' ואולי דרך התנהלות שגורה"
בתקופתו של גולן ברשת, גדלה ארומה תל אביב מ–22 ל–44 סניפים, ושוויה צמח מכ–50 מיליון שקל ל–90–100 מיליון שקל; רשת רולדין, שמנתה עם כניסתו של גולן כשותף 42 סניפים עם שווי של כ–80 מיליון שקל, מונה כיום כמעט 90 סניפים ושוויה מוערך ב–300 מיליון שקל, כולל המפעל והמרכז הלוגיסטי שלה בקדימה; רשת ההמבורגרים קפטן, שאותה רכש עינת ביוני 2018 כשהיו לה שלושה סניפים, מונה כיום 13 סניפים.
כל עסקיו של עינת, כולל זאפה, מאוגדים תחת חברת האחזקות GEG שבבעלותו המלאה, וחברותיה הבנות. המחזור של כלל העסקים שבהם מחזיק עינת בבעלות מלאה או בשותפות מוערך במיליארד שקל בשנה: רולדין, עם מחזור מכירות של כ–550 מיליון שקל (לרשת ולמפעל);קבוצת זאפה, עם מחזור מכירות של כ–300 מיליון שקל; ארומה תל אביב — כ–170 מיליון שקל; וקפטן — כ–30 מיליון שקל.
אדם שעבד עם עינת מעיד כי "הוא לא נכנס לעסק בשביל לעשות אקזיט. הוא מביא אנשים טובים שהוא סומך עליהם — ומתחיל לרוץ. הוא מעורב בחברות, דואג שיבנו להן אסטרטגיה חדשה, ושהפעילות תגדל מהר באופן משמעותי. עינת נכנס לעסקים שהוא מאמין שיש להם אפשרות לצמוח, ורוצה להיות חלק מהתהליך".
לדברי אלון הוכדורף, מנכ"ל חברת הפרסום של רולדין, M&C Saatchi Tel Aviv, "במהות שלו, גולן מגלם יזם שלא מסתכל ימינה ושמאלה למה שאחרים עושים, אלא פועל לפי החזון שלו לעסק מסוים. הוא מקבל החלטה — ואז הוא מעביר הילוך לדרייב, לוחץ על הגז וטס. ואני מדגיש — לא נוסע, טס. הוא מאוד מעורב בשוטף. העסקים שלו נהפכים לאחד הילדים שלו. הוא מאשר סופית קמפיינים וגם נמצא בישיבות הפקה משמעותיות ובהחלט יש לו מה להגיד. מספיק להסתכל על מספר הסניפים של רולדין כיום לעומת היום שבו הוא הגיע ועל התדמית הנתפשת של הרשת כדי להבין עד כמה יש לו חלק בהצלחת החברה".
חקק, השותף של עינת ברולדין, מאשר: "הוא חד וחריף ויש לו חזון. הוא בן אדם אמיץ שלוקח סיכונים ורואה דברים שאחרים לא רואים".
"המוטו שלו הוא לקנות את הטוב ביותר, במחיר הגבוה ביותר, בידיעה שזה ילך וישביח", אומר אחד ממקורביו. "לכן הוא הולך על מותגים מוכרים ובנדל"ן הוא קונה נכסים בפריים־לוקיישן. לפניו התייחסו לרולדין כבית קפה של רוגלך. הוא ידע לזהות את השינוי שלה בשנים האחרונות — חברה שמתמקדת בתחום הקונדיטוריה, והופכת עצמה לפרימיום בתחום הזה. כיום היא שווה פי כמה וכמה ממה שהיתה שווה כשהוא קנה אותה".
ואולם גם בין מעריציו הגדולים ביותר של עינת יש המודים שהביטחון כי תחושות הבטן שלו צודקות עשוי לפגוע בו. "אין ספק שהוא אדם עם חוש עסקי מצוין ובעל חושים חדים, אבל הרומנטיות שלו יכולה לגרום לו להתאהב ברעיון ובחזון שלו, ולפעמים לעשות להם אידיאליזציה", אומר גורם אחר שעובד עם עינת.
על צד אחר בהתנהלותו של עינת ניתן ללמוד מפסק דין שניתן ב–2015, הנוגע לסניף ארומה בפינת הרחובות גורדון ודיזנגוף בתל אביב. בעל הנכס, נדר דדבקש, תבע בפברואר 2015 חברה בבעלותו של סער שפע ושתי חברות בבעלותו של עינת, ודרש שיפנו את זכיין ארומה מהסניף. לטענת דדבקש, שפע ועינת לא הודיעו לו על העסקה שבה עינת רכש את ארומה — תחילה חלק ממנה ולאחר מכן את כולה. בעסקה הראשונה הוקמה חברה מיוחדת (ארומה הולדינגס) שנכסי ארומה עברו אליה, ולכן מבחינה רשמית התחלף השוכר בנכס. זאת, בלי שדדבקש בכלל ידע על כך, על אף שבאותו הסכם נכתב במפורש שאין להחליף שוכרים. לטענת דדבקש, הוא גילה על חילופי השוכרים רק כעבור שלוש שנים, וההסתרה נעשתה כדי לא לפתוח את ההסכם שנחתם ב–2005, בתקופה שבה מחירי השכירות היו נמוכים יחסית.
במשפט העידה גם דנה תמיר־גמברק, שהיתה אז מנכ"לית ארומה תל אביב, שנשאלה אם קראה את הסכם השכירות כאשר בוצעה ההחלפה של השוכרים. ועל כך השיבה: "אני לא קראתי, וגולן — אני בטוחה שלא קרא". בפסק הדין, מתח השופט ביקורת חריפה על שפע וגולן: "לא אוכל לדעת מנין הרהיבו הנתבעות (חברות של שפע וגולן) עוז לנהוג כך. לא אדע אם היתה זו תחושת אני ואפסי עוד של הצלחה רבת שנים ואולי דרך התנהלות שגורה — השערות שלחלקן רימז בא כוחו המלומד של התובע והלוואי שאין בהן ממש....היתה זו הפרה עמוקה — אין עמוקה ממנה — של אותו הסכם. מה מהותי יותר בהסכם אם לא לזהותם של הצדדים?".
צי של מכוניות יוקרה ונדל"ן בישראל ובחו"ל
לעינת שלושה ילדים מנישואיו הראשונים ליעל שבו, ותינוקת מאשתו הנוכחית טלי שקד, גרושתו של גלעד שקד, מבעלי קבוצת המסעדות טורקיז. שני ילדיה של טלי שקד מנישואיה הראשונים מתגוררים עמה ועם עינת בווילה מפוארת המשתרעת על 20 דונם במושב משמרת בשרון, המוקפת חומת עצים, וכוללת בריכה, חדר כושר פרטי, חדר מוזיקה ואוסף אמנות מרשים.
חלק מחיי העושר שלו משתף עינת בחשבון האינסטגרם שלו. בין היתר, אפשר למצוא שם סרטון עם מכונית הפורשה היוקרתית שבבעלותו או תמונות של הבריכה רחבת הידיים בביתו. חבריו מספרים על צי של שבעה רכבי יוקרה. הרכב האחרון שרכש ואתו הוא מתנייד בימים אלה הוא ג'יפ מרצדס לבן בשווי של כ–2 מיליון שקל (מהסוג שרכש באחרונה הזמר עומר אדם). עם זאת, בשנים האחרונות מעסיק עינת נהג באופן קבוע.
למרות חיי הפאר, אנשים שעינת עובד עמם טוענים כי מדובר באיש חם וצנוע, "כזה שישר נותן לך מחמאה וחיבוק, תמיד מוכן לעזור ובחיים לא ייתן לך הרגשה שאתה עומד מול אדם בעל ממון רב. הוא יהיה אחד מהחבר'ה ויסתכל לכולם בגובה העיניים", אומר ספק של אחד מעסקיו. לדבריו, עינת הוא אדם בעל דרישות לא קלות לעתים, וכזה שיודע לדאוג שמה שהוא רוצה יתבצע — אך עושה זאת לרוב בדרכי נועם.
"הוא בן אדם צנוע אף על פי שיש לו צי מכוניות מטורף וצי שעונים מטורף. הוא קודם כל בן אדם ואחר כך עשיר, ובגלל שהוא בן אדם הוא נהיה עשיר", אומר חברו, מפיק האירועים אלירן ברדוגו. "לדוגמה, התקשר אלי ראש העיר טבריה וסיפר לי שיש בזאפה הופעה של אחד הזמרים ממשפחת בנאי, ובחוץ מחכים חבורה של חיילים מיחידה של הצנחנים שלא יכולים להיכנס. עינת הסביר לי שהמשטרה סגרה את המקום לכניסת אנשים נוספים, אבל במקביל דיבר עם אחד הקצינים הבכירים במשטרה שאירגן לו להכניס כ-30 צנחנים. בנוסף, כבר כמה שנים הוא מאמץ יחידה מיוחדת ללוחמה בטרור ותורם לה הן בכסף והן בשעות התנדבות, וכשביקשתי שייתן חסות לאירוע של עמותת גדולים מהחיים, הוא הסכים — אבל ביקש שלא יהיה אזכור בתקשורת או בכל מקום אחר שהוא נתן מזון ושתייה לאירוע".
עם זאת, איש עסקים בענף הנדל"ן אומר כי "הוא כל הזמן רוצה להוכיח שהוא מצליח. הוא חולה מכוניות, מותגים, תמיד לבוש טיפ־טופ ונראה כאילו הרגע יצא מהמקלחת והבגדים לפני שנייה חזרו מהחייט. חשוב לו מאוד הרושם הראשוני שהוא יוצר. אבל ביום־יום הוא גם מתנהג באופן אימפולסיבי ולפעמים אף עצבני".
במקביל לרכישות בתחום הקמעונות, עינת משקיע בנדל"ן בארץ ובחו"ל. בשנים האחרונות עשה עינת כמה עסקות נדל"ן בארה"ב ובלונדון, שבחלקן רכש דירות באמצעות או יחד עם מייקל שבו, אחיה של אשתו הראשונה (שממנה התגרש לפני כמה שנים), הנחשב כיום לאחד מאנשי הנדל"ן המובילים בניו יורק, שעשה עסקים עם דונלד טראמפ ורכש בשנים האחרונות נדל"ן בעיר בהיקף של מאות מיליוני דולרים. לדברי מקורב לעינת, הוא אף הכיר בין מייקל שבו לבין שטיינמץ, והשלושה עשו עסקים יחד בחו"ל.
עם זאת היקף עסקיו של עינת בחו"ל לא ידוע, והוא מקפיד לשמור על חשאיות רבה סביב הנושא. לעומת זאת, שווי הנדל"ן שלו בישראל מוערך ב–250 מיליון שקל. בין היתר, הוא רכש דירה המשתרעת על פני כ–300 מ"ר בקומה 27 במגדל בארי נהרדעא בתל אביב וכן פנטהאוז במגדל אקווה 1 בחדרה, המשתרע על פני 400 מ"ר וכולל בריכה — דירה שהוכתרה בעת רכישתה ב–2014 כפנטהאוז היקר ביותר שנמכר בעיר ומשמשת את עינת כדירת נופש.
כמו כן, החברה הבת של GEG רכשה תמורת כ–70 מיליון שקל 6,000 מ"ר של 120 מקומות חניה בפרויקט LYFE של אשטרום בבני ברק הנמצא כיום בבנייה (שם אף יש לקבוצה קומה שלמה נוספת); מחזיקה 2,000 מ"ר משרדים בפרויקט של האחים חג'ג' ברחוב הארבעה בתל אביב שמושכרים לחברות היי־טק; ובמשרדי ארומה המשתרעים על פני 500 מ"ר בבית דקר בתל אביב. בנוסף באחרונה רכשה GEG מרכז לוגיסטי בן תשעה דונמים לרולדין בקדימה תמורת כ–40 מיליון שקל, שיאוכלס בשבועות הקרובים.
בהיותו מחובר לתחום הנדל"ן, חלק מחבריו הטובים הם אנשי נדל"ן, בהם עידו חג'ג' וברק רוזן מקנדה ישראל. בימים אלה עינת אף מקים סניפים של זאפה וארומה בפרויקט מידטאון של קנדה ישראל בתל אביב. עינת גם מקורב מאוד לאיציק דיין, מבעלי חברת מלונות אפריקה ישראל, ולישראל רייס, יו"ר שלמה נדל"ן, חתנו של שלמה שמלצר המנוח.
החלום: התרחבות לחו"ל, מרכזים מסחריים ומלונות בוטיק
אחד החלומות שגולן טרם הגשים הוא פריצה לחו"ל עם הרשתות שהוא מחזיק בהן. כשנכנס לשותפות בארומה תל אביב היא הפעילה שלושה סניפים בפולין, ועינת רצה להתרחב עוד במזרח אירופה. ואולם כשנה אחרי שנכנס לחברה נסגרו הסניפים הקיימים עקב חוסר הצלחה. לדברי מקורביו, עינת צפוי לנסות לצאת לחו"ל עם רולדין. "הוא מאוד מאמין ברולדין והם (חקק ועינת) כבר התחילו לבדוק מקומות אפשריים בחו"ל, אבל עוד לא סגרו כלום".
בימים אלה עוסק עינת בפיתוח מועדוני זאפה. בנוסף לסניף החדש במגדל מידטאון, הוא מתכוון לפתוח בשותפות עם בעלי הסינמה סיטי סניף של זאפה בסינמה סיטי באר שבע בהשקעה של כ–8 מיליון שקל — ותוך כשנה צפוי להיפתח מועדון נוסף של זאפה על גג קניון ראשונים של קבוצת עזריאלי בראשון לציון בהשקעה של כ–15 מיליון שקל.
לתחומים שעינת לא מבין בהם, כמו היי־טק, אומרים מקורביו, הוא לא ייכנס. לדבריהם, היעד הבא שלו הוא רכישה והקמה של מרכזים מסחריים שכונתיים — תחום שבניגוד לענף הקניונים, שכבר עבר את השיא וצפוי להמשיך להיפגע עקב הגידול המתמשך ברכישות אונליין, צפוי להישאר יציב. כמו כן, הוא מתעניין בכניסה לתחום מלונות בוטיק. "הוא קונה עוד ועוד ועוד, והולך להיות אחד השמות הגדולים במשק הישראלי", אומר יועץ תקשורת בכיר, "כי הוא לא עוצר".
יודעים מה הסיפור הבא של mako כסף? כתבו אלינו money@mako.co.il
הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker
כתבות נוספות:
כל עינב שווה זהב: למה קילו ענבים עולה 40 שקל?
המהלך הדרמטי שישנה את התכנון בישראל: במקום 300 תוכניות - רק אחת