על פי נתוני המוסד לביטוח לאומי, נכון למאי 2019 מספר מקבלי דמי האבטלה בתל אביב עמד על 3,682, מספר המובטלים הגבוה ביותר מבין כלל הערים. ירושלים היא העיר השנייה כאשר מספר מקבלי דמי האבטלה עמד על 3,399. העיר השלישית עם מספר מקבלי דמי האבטלה הגבוה ביותר היא ראשון לציון עם 2,447 מובטלים, הרביעית אשדוד עם 2,271 והחמישית היא פתח תקווה עם 2,157 מקבלי דמי אבטלה.

אולם, כאשר בוחנים את אחוז המקבלים מכלל התושבים בערים השונות, מגלים שאמנם הנתון של מספר המובטלים הוא הגבוה ביותר בתל אביב, - 3,682 אך ביחס לכלל התושבים – 443,900 איש, אחוז המקבלים דמי אבטלה עומד על 0.8% - אחוז זהה לאחוז הכלל הארצי. לעומת זאת, בעיר חריש שבה מספר התושבים עומד כיום על 3,600 איש, מספר מקבלי דמי האבטלה הוא 195, כ-5.4% מכלל התושבים. בניגוד לנתוני הביטוח הלאומי, בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה טוענים שבחריש מתגוררים קרוב ל-8,000 תושבים, כך שאולי גם שם יכולים לנשום לרווחה.

לעומתן, הרשויות המקומיות עם המספר הנמוך ביותר של מקבלי דמי אבטלה הן: כפר ברא וכפר האורנים עם 10 תובעי דמי אבטלה ואלון שבות, ברכה, יסוד המעלה, סביון, מרכז שפירא, כוכב השחר ומטולה עם 11 תובעים.

 

על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, הסיכויים לעלייה בשיעורי האבטלה רק הולכים וגדלים. במרץ האחרון מספר המשרות הפנויות במשק הגיע לשפל – כ-97 אלף משרות פנויות, הנתון הנמוך ביותר מאז דצמבר 2015. ברבעון הראשון לשנה זו, הייתה ירידה של 7.7% במספר המשרות הפנויות בחישוב שנתי, ובהנחה שתימשך מגמה של ירידה בקצב זה, מספר המשרות הפנויות צפוי לרדת עד סוף השנה ב-7.7%. העובדה שהביקוש לעובדים יורד מהווה ברוב המקרים אינדיקטור מקדים לעלייה באבטלה.

על פי נתונים של שירות התעסוקה, מתחילת 2018 ועד אפריל השנה הייתה עליה של קרוב ל-10% במספר תובעי דמי האבטלה בארץ שהגיע לכ-100 אלף תובעים. זהו הנתון הגבוה ביותר מאז יולי 2013, אז נרשמו  107,30 תובעי דמי אבטלה.

יש לציין שמדובר בתובעים שעד לאחרונה היו שייכים למעגל העבודה, אך פוטרו או התפטרו, ולכן הם זכאים מביטוח לאומי לדמי אבטלה לתקופת זכאות התלויה בגילם ובמספר הילדים שהם מפרנסים (לכל היותר עד חצי שנה). זאת בניגוד למובטלים שבמשך זמן רב לא עבדו, ואין באפשרותם להבטיח לעצמם הכנסה ראויה, ולכן הם מקבלים הבטחת הכנסה.

בדיקת דן אנד ברדסטריט שהשוותה בין נתוני העסקים בסגנת סגירה לעומת שיעור האבטלה גילתה כי מבין הערים הגדולות, באר שבע ב"ש מדורגת בראש הטבלה כעיר עם מספר העסקים הכי גבוה המצויים בסכנת סגירה (9.3% מכלל העסקים מצויים בסכנת סגירה) ועם אחוז האבטלה הכי גבוה (4.9%). אחריה מדורגות אשדוד, חיפה וראשון לציון.

מבין הערים הבינוניות רהט ממוקמת בראש הדירוג עם 19.5% מכלל העסקים המצויים בסכנת סגירה ואחוז אבטלה של 11.9% כשאחריה נצרת ואום אל פאחם.

מבין הערים הקטנות באקה אל גרביה ממוקמת בראש הטבלה עם 20.1% עסקים מכלל העסקים בעיר המצויים בסכנת סגירה ואחוז אבטלה4.4% כשאחריה טייבה וטירה.