אנינות טעם היא תכונה שלא תמיד קשורה לכיס שלנו או למה שיש בתוכו. ברשימה הבאה תמצאו מנות שיכולות להיראות אטרקטיביות או ביזאריות וחלקן לא ממש אסתטיות. אך מה שמשותף לכולן הוא שהן עולות הרבה מאוד כסף ורוב הסיכויים שלא נטעם אותן לעולם.
עוד ב-mako כסף:
- 9 חברות שינהלו את החיים שלכם במקומכם
- מהי בירת הרהיטים של ישראל, ואיפה כולם קונים מחשבים?
- "זה בני ברק – מסתדרים בלי מקלחת"
20. נקניקיית קליפורניה קפיטול - 145.49 דולר
נקניקיית הקפיטול בסקרמנטו מכילה 3/4 קילו בשר בקר עם חרדל צרפתי, בצלצלי שאלוט מוקפצים, עלי בייבי, מיונז שום ועשבי תיבול, בייקון מעושן, פלפל, שמן זית ובזיליקום, ויניגרט בלסמי בטעם חמוציות-אגס-קוקוס, חמוציות מיובשות, גבינת איילים שוודית, ומוס גבינה. כל התכולה האקלקטית הזו נערמת על לחמניית פוקצ'ה קלויה עם חמאה.
19. ירך חזיר איברי אלברג'יני – 180 דולר לחצי ק"ג
בהנחה שחזיר ניזון רק מבלוטים ושורשים, המחיר הזה מאוד יקר. מצד שני, טיב המזון שהחזיר מקבל משפיע על איכות הבשר וטעמו. בשר החזיר הזה מבלה שלוש שנים בשימור, ארוז בתוך קופסת עץ. כבונוס (בכל זאת, המחיר יקר), כל בשר חזיר כזה מגיע עם סינר תפור ותעודת DNA.
18. מרק בודהא קופץ מעל החומה - 190 דולר
מסעדה בשם Mayfair Kai בלונדון מוכרת מרק מיוחד עם שם בלתי נשכח המכיל: פטריות פרח יפניות, מלפפון ים, בשר חזיר, עוף, צדפות מיובשות, שבלולי ים, סנפיר כריש, וג'ינסנג. אל תצפו להיכנס למסעדה ולהזמין את המנה כשאתם מתיישבים, ההזמנה הזו צריכה להיעשות חמישה ימים טרם הביקור שלכם במסעדה.
17. כריך מועדון פלטיניום - 197 דולר
ארוחות במלון בית קליבדן בלונדון הן יקרות באופן כללי, אבל אף אחת מהן לא מגיעה לרמה של הכריך הזה. הזכרנו קודם לכן את החזיר האיברי, במנה הזו נעשה בו שימוש, וזאת בתוספת של ביצי שליו, עוף, עגבניות איטלקיות חצי מיובשות, ולחם שאור כמהין לבן.
16. פוגו - 280 דולר
פוגו היא מנה מאוד נפוצה ביפן. בארץ דג זה ידוע בכינויו "אבו נפחא" (או דג נפוח). הדג צריך להיות מוכן בקפידה, אחרת הוא יכול להיות רעיל, והכנה לא נכונה שלו יכולה להרוג את הסועד. על מנת להכין פוגו נדרשת לשפים הכשרה מיוחדת. אם אתה במקרה מוצאים מסעדה שבה הפוגו לא מאוד יקר, עדיף לדלג על המנה מכיוון שאו שעבדו עליכם ולא באמת מדובר בדג פוגו או שהחיים שלכם בסכנה.
15. כמהין לבן "אלבה" 275 - דולר ל-28 גרם
כמהין לבן מצפון איטליה הוא נדיר מאוד, והריח שלו מזכיר מלתחות מיוזעות במיוחד. בכמהין לבן משתמשים להכנת רטבים למנות שונות החל מפסטה ועד תפוחי אדמה. הכמהין הלבן זמין רק במהלך חודשי הסתיו, והוא נקטף באוקטובר. בשל התחממות גלובלית והדברה שמחלחלת לקרקעות, קציר הכמהין הולך ופוחת בהדרגה לאורך השנים, כך שזה רק עניין של זמן עד שהמעדן הזה יהפוך לנחלת העבר.
14. לובסטר פריטטה – 1,000 דולר
המנה הלא אסתטית והלא מרשימה הזו כנראה עונה לטעמו של מישהו, אחרת היא הייתה נעלמת מהתפריט של מסעדת נורמה בניו יורק. הקוויאר אחראי ל-75 אחוזים ממחיר המנה הזו -קרוב ל-300 גרם של קוויאר מובחר על גבי חצי קילו לובסטר. הפריטטה עצמה די פשוטה ועשויה משש ביצים, שמנת ועירית.
13. פיצת יוקרה - 1,000 דולר
זה הסלייס הכי יקר שאי פעם תאכלו - 125 דולר לכל סלייס. אבל אם לא תלכו על סלייס אולי רק תדגמו מיצירת הבליסימה של נינו במנהטן. את הפיצה המכוסה בשישה סוגים שונים של קוויאר, יידרש הסועד להזמין 24 שעות מראש. המרכיבים של הפיצה כוללים לובסטר, קרם פרש, ועירית על קרום דק של בצק.
12. גלידת סאנדיי עשירה – 1,000 דולר
הקינוח המרהיב הזה זמין גם בניו יורק וגם בלאס וגאס, הוא מכיל ממתקים נדירים. יש להזמין אותו לפחות 48 שעות מראש. הגלידה הוצגה לראשונה בחגיגות ה-50 של "Serendipity 3" בניו יורק. מדובר כאן בשני כדורי גלידה: וניל טהיטי עם וניל מדגסקר, מכוסה בעלי זהב 23 קראט. סירופ השוקולד של הגלידה עשוי משוקולד Porcelana Amedei - אחד מהשוקולדים היותר יקרים בעולם. המנה מכוסה גם עם פירות מסוכרים מפריז, וגושי שוקולד Chuao מונצואלה, טראפלס שוקולד, שקדים מוזהבים, ודובדבני מרציפן. זה מוגש עם קערית קטנה של קוויאר לא מלוח, שמאזן את בלוטות הטעם עם ארומה של ברנדי ארמניאק, פסיפלורה ותפוז.
11. גלאם-בורגר – 1,770 דולר
"הונקי טונק" היא בר-מסעדה בסגנון אמריקאי בלונדון. בשנת 2014 החליט השף להרכיב את ההמבורגר היקר ביותר שהיה יכול. המנה מורכבת מ-280 גרם של בשר בקר Wagyu Kobe וטלה ניו זילנדי מתובל במלח ההימלאיה, עם גבינת ברי כמהין שחורה, ולובסטר שלוק בזעפרן, בייקון מפוספס (עם סירופ מייפל), קוויאר בלוגה וביצי ברווז מעושנות מכוסות בעלי זהב. מאצ'ה יפני (תה ירוק טחון) קרם שמנת ועלי זהב מצפים את הלחמנייה. המנה מוגשת עם שמפנייה ומיץ מנגו. הגלאם בורגר לא נמצא כיום בתפריט של הונקי טונק, אבל אם יש לכם עניין לטעום את המנה הזו, אפשר להזמין מיני גלאם בורגר בעבור 24.99 דולר.
10. פיצה לא לעניים - 2,400 דולר
בפיצרייה של מרגו באי מלטה, תוכלו למצוא פיצה פאי עם כמהין לבן ועלי זהב, שיש להזמינה שבוע מראש. אם מישהו מכם שוקל לשפוך את הכסף על הפיצה הזו, הוא ישמח לפחות לדעת שכל הכסף שנעשה עליה, נתרם לצדקה.
9. בורגר פרח – 5,000 דולר
את המנה הזו תמצאו במסעדה בלאס וגאס Fleur de Lys"" של יוברט קלר, שף צרפתי מפורסם. מדובר בהמבורגר בקר וואגיו פשוט למדי שמוגש עם בקבוק של Chateau Petrus מבציר 1995 ועליו מעט כמהין וכבד אווז. במחיר כזה גבוה, היינו מצפים לקצת יותר.
8. אבטיח שחור דנסוקה – 200 דולר – 6,000 דולר
את האבטיח הזה כנראה שלא תוכלו למצוא בשוק הכרמל. אלו אבטיחים שחורים נדירים מאזור הוקאידו ביפן. היבול הראשון בשנה נמכר במכירה פומבית בין 3,000 דולר ל-6,000 דולר. השמועות מספרות שאפשר להשיג אותם במחיר קצת יותר זול בטורונטו, אם במקרה אתם בסביבה.
7. פאי יוקרתי - 9,484 דולר
המנה הזו נוצרה בעיקר כדי להיכנס לפנתיאון של המנות הכי יקרות בעולם. את ה"פוש פאי" תוכלו למצוא במלון לורד דאדלי בסידני שבאוסטרליה. זוהי ארוחת גלוש וטרוף היקרה ביותר שהכינו אי פעם. היא עשויה מבשר דלוקס, לובסטר רוק אוסטרלי, וכמהין חורף שחור. המנה מגיעה עם מספר בקבוקי Penfolds Grange ריזרב.
6. פיצת לואי ה-13 - 12,000 דולר
פיצה שיוצאת תחת ידיו של רנאטו ויולה - שף הפיצות - זו כבר אופרה אחרת. צוות קייטרינג מכין את המנה ומגיש אותה במהדורה מוגבלת. את הבצק, לדוגמה, יש להכין 72 שעות מראש. מה ברשימת הרכיבים של הפיצה? מלח ורוד אוסטרלי, שלושה סוגי קוויאר שחור ספוגים בשמפניה, גבינת מוצרלה באפלו אורגנית, לובסטר נורבגי במרינדה של קוניאק, וסרטנים ים תיכוניים. המנה מוגשת עם קוניאק באיכות הגבוהה ביותר שיש ורמי מרטין לואי ה-13.
5. תענוגות מבצר הדייגים - 14,500 דולר
את הקינוח עם השם המאתגר הזה אפשר למצוא בסרי לנקה במסעדת מבצר היין. היא מתוארת כ"קסאטה איטלקית בעלי זהב" - עוגת ספוג עגולה מסורתית, עם פירות שהושרו באייריש קרים. לפתן מנגו ורימון עם שמפניית דום פריניון שמרכיבים את בסיס הקינוח הזה. הקישוטים שמלווים את המנה הם גילופי שוקולד בעבודת יד של דייגים, ועיצוב של אבן אקוומרין 80 קראט.
4. פאי אנגלי מבקר וואגיו – 15,900 דולר או 1,990 דולר לפרוסה
פאי הסטייק והפטריות המפואר בעולם עשוי מבקר וואגיו, פטריות מטסוטקה, כמהין שחור, עלי זהב, ושני בקבוקי יין אדום שאטו מוטון מיקב רוטשילד בציר 1982. הפאי יכול להשביע שמונה אנשים. מאוד עשירים.
3. גלידת שוקולד סאנדיי עילית – 25,000 דולר
גלידת שוקולד מורכבת מתערובת של 28 סוגי קקאו, 14 מתוכם הם היקרים בעולם. הגלידה מעוטרת בזהב אכיל, מוגשת בגביע המכיל זהב אכיל בתחתיתו. בתחתית תמצאו גם צמיד זהב 18 קראט משובץ יהלום. את כף הזהב המשובצת יהלומים אפשר לקחת הביתה ולאכול איתה את הגלידה מהמקפיא. אחרי הכול, צריך להצדיק את המחיר השערורייתי הזה. את כל העונג הזה תמצאו ב- Serendipity 3 בניו יורק, שמגישים גם את גלידת הסאנדיי "הצנועה" יותר ב-1,000 דולר.
2. קוויאר אלמאס - 2 ק"ג ב- 34,500 דולר
לא מדובר כאן בקוויאר שתמצאו בטיב טעם. קוויאר אלמאס הוא תוצר של חדקן נדיר הנקרא בלוגה לבקן. צבעו לבן פנינה והוא בעל מרקם ספוגי. ביצי הדג הם בני 60-100 שנים והוא שוקל כ-900 ק"ג (משקל של חיפושית פולקסווגן). האם זה מצדיק את המחיר השערורייתי? קוויאר האלמאס נמכר במיכל זהב, וקל להשיג אותו דווקא באיראן.
1.פודינג שוקולד פברז'ה - 34,500 דולר
אדם לא קם בבוקר ואומר לעצמו: יש לי 134 אלף שקלים בחשבון, האם לרכוש פולקסווגן גולף חדשה או שאני אקנח בפודינג שוקולד? כן, זה אבסורד. פודינג השוקולד המפואר נוצר על ידי מארק גיבר, השף הראשי של המלון הכפרי Lindeth Howe Country House בבריטניה. הפודינג בנוי מארבעה זנים של שוקולד בלגי בטעם אפרסק, תפוז וויסקי, וכולל גם איך לא? עלי זהב אכיל, קוויאר ושמפניה. ואם הזהב האכיל לא מספיק מזין ובריא יש גם יהלום אכיל, וכל היופי הזה מוגש עם יין קינוח יוקרתי - Chateau d'Yquem. הפודינג מוגש בתוך ביצת פברז'ה אכילה. מה יש לומר, יצירת מופת.
יודעים מה הסיפור הבא שלנו? כתבו אלינו money@mako.co.il