לפני כמה ימים קיבל אפרים מאיר, אינסטלטור מאשקלון, קריאה מזוג מבוגר שמתגורר בעיר כדי לתקן נזילה בביתם. אך כשהגיע לבית משפחת אברמוביץ' התברר שמדובר בנזק גדול הרבה יותר: עלות תיקון הנזילה, שכבר הספיקה לפגוע גם בבית השכן, הסתכמה בכ-2,500 ש"ח.
"הבן שלהם שאל אם אני יכול לעשות להם הנחה, והסביר לי שמי שמתגורר למעשה בבית הם ההורים שלו – פנסיונרים ניצולי שואה בני יותר מתשעים, שהיו באותו זמן בחדרם", מספר מאיר בשיחה עם mako.
כשמאיר הבין את המצב, הוא לא היסס לרגע. "באותו רגע ששמעתי שהם ניצולי שואה אמרתי לו שהכל עליי, ושאני עושה את הכל בתנדבות ועל חשבוני. זה היה מובן מאליו שאני לא לוקח מהם אגורה", הוא אומר, "כשהם יצאו מהחדר, הייתה לי צמרמורת בכל הגוף. אמרתי להם שאין להם מה לדאוג, ושהם לא צריכים לשלם שום דבר על העבודה".
במשך לא פחות מיומיים וחצי עבד מאיר בביתם של בני הזוג, קרול בן ה-93 ואשתו חנה בת ה-91, כשהוא קודח בקירות, מחליף צינורות, צובע ומתקין אריחים חדשים כדי לתקן את נזקי הנזילה החמורים – עבודה שעלותה הסתכמה בסופו של דבר בסכום גבוה אפילו יותר: כ-8,500 ש"ח.
"עשיתי את העבודה הזו בכיף", הוא מספר, "הרגשתי חובה וזכות לעזור להם ולבצע את העבודות בחינם. בזכות אנשים כאלו קמה לנו המדינה", הוא מסביר.
כשהעבודות הסתיימו, ההתרגשות של בני הזוג הייתה גדולה. "הם בכו וחיבקו אותי, הם הודו לי והיו נרגשים מאוד", מספר מאיר, "בשבילי זה היה יותר מאשר להרוויח מאה אלף שקל בחודש. התודה שלהם ריגשה אותי מאוד".
כמה ימים לאחר מכן הזמינו בני הזוג אברמוביץ' את מאיר לביתם שוב, אבל הפעם מסיבה אחרת לגמרי: כדי למסור לו ברכה ותעודת הוקרה לאות תודה והערכה על הסיוע שהעניק להם: "רצינו להודות לך מקרב לב על השירות שנתת לנו", כתבו לו השניים, "תודה שגילית כלפינו אנושיות כששמעת שאנחנו ניצולי שואה ולא ביקשת מאיתנו שקל. ריגשת אותנו מאוד ורצינו להודות לך ולאחל לך הצלחה ופרנסה רבה".
"זו עבודה ששווה מבחינתי כ-8,500 שקל, אבל הברכה שהם נתנו לי שווה את כל ההון שבעולם", הוא אומר בהתרגשות, "הלוואי שפעם בשבוע תהיה לי זכות לעשות מצווה כזו. אני מקווה שאני אשמש השראה לעוד בעלי מקצוע לסייע לניצולי שואה וקשישים בחינם".
לדברי יצחק, בנם של קרול וחנה, המחווה של מאיר לא מובנת מאליה: "יש לא מעט בעלי מקצוע שעושים רע לאנשים, אבל הוא עשה מעשה אצילי להוריי, שעד היום ממשיכים להתרגש מכך שיש עוד תקווה, שיש פה בעלי מקצוע עם לב רחב וגדול, שמסייעים לאוכלוסייה חלשה ולא גובים מהם כסף. המעשה שלו מחמם את הלב ואני מודה לו מאוד".
בהכנת הכתבה השתתף שלום פרץ מעמוד הפייסבוק שרשרת אנושית של מעשים טובים