ימי הולדת הם אולי חגיגות מצומצמות בקרב פשוטי העם, אבל לא עבור מלכת אנגליה. המלכה ששלטה במשך הזמן הארוך ביותר בתולדות בריטניה, אליזבת השנייה, חוגגת היום (21.4) 90 אביבים. החגיגות החלו כבר לפני כשבוע, אך רובן יתקיימו ביום ההולדת הרשמי של המלכה, אשר נחגג בדרך כלל בשבת השנייה של יוני (באופן מסורתי, מלכים רבים בחרו יום נפרד בקיץ עבור חגיגות יום ההולדת שלהם, כדי להעלות את הסבירות של מזג אוויר טוב בתהלוכת יום ההולדת).
עוד ב-mako כסף:
- השטר ששווה 500 מיליארד
- הקורבן הבא של דור ה-Y: ויקטוריה'ס סיקרט
- כך תרוויחו הכי הרבה מתווי הקנייה שלכם
המלכה היא סיפור אגדות של המאה ה-21. היא חיה באחד מהארמונות הגדולים ביותר בעולם, לובשת כמה מפריטי הלבוש העדכניים ביותר בתחום האופנה, ויש לה את היכולת לטייל בכל העולם - כל זאת שהיא חיה את החיים של אחת מהאנשים העשירים בעולם. היא בטח נהנית מכל זה, אבל רוב המותרות האלה אינם בבעלותה האישית. פורבס מעריך כי ההון הפרטי שלה הוא 530 מיליון דולר - לא מספיק אפילו כדי להיות מדורגת יחד עם המיליארדרים בעולם, אבל היא חיה את חייה בצורה ראוותנית ביותר. כמלכה, היא יכולה ליהנות משלל נכסים אשר טכנית שייכים למלכות, לא למלכה. זה כולל את ארמון בקינגהאם.
כבית הרשמי של המשפחה המלכותית מאז 1837, ארמון בקינגהאם הוא בית מגורים אשר לפי רוב המומחים כמעט בלתי אפשרי להעריך את שוויו. אף שהארמון הוערך בטווח שווי של מיליארד פאונד (1.4 מיליארד דולר), לנקה דוסקובה מסוכנות הנדל"ן Luxent בצ'כיה אומרת כי שוויו של ארמון בן 775 חדרים יכול להגיע למיליארדי פאונדים. דוסקובה, מומחית לבנייה היסטורית, מוסיפה כי אף אדם יחיד לא מחזיק בזכויות הישירות לנכס הזה; בני מלוכה לא יכולים למכור אף פעם את הארמון. בארמון גר המנהיג הריבון, והוא מוגן תחת Crown Estate, פורטופליו נדל"ן שמוענק לשליט המלוכה מתוקף הגישה לכס.
למלכת אליזבת השנייה יש פורטפוליו נדל"ן פרטי שכולל שני מבנים היסטוריים משמעותיים: בית סנדרינגהם (בנורפולק) וטירת בלמורל (בסקוטלנד). דוסקובה מעריכה את הראשון ב-65 מיליון דולר, בעוד שהשני מוערך לדעתה ב-140 מיליון דולר. לדבריה, לשני המבנים יש ערך רב לא רק בשל ההיסטוריה שלהם, אלא גם בגלל הטבע שסביבם - עדרי איילים, מיני ציפורים נדירות ויערות. בבעלות המלכה יש גם שטחי חקלאות וחוות סוסים ברחבי המדינה ונכסי נדל"ן בלונדון.
אף שהמלכה אליזבת אינה הבעלים של נכסים המוחזקים על ידי Crown Estate, היא עדיין מקבלת רווחים מסוימים מהם. Crown Estate (שאינה בבעלות של הממשלה או של המלכה) מפוקחת על ידי ועד שעובד כדי לייצר רווח עבור המלוכה. כל שנה, 15% מההכנסה של Crown Estate מועברים להוצאות הישירות של המלכה. זה נודע גם כ"מענק הריבוני", ומאפשר למלכה להוציא כסף על דברים רשמיים כמו מסיבות גן וקבלות פנים. היא מארחת ראשי מדינות רבים, ולפי דוחות מלכותיים "מבדרת" כמעט 50 אלף אנשים בכל שנה. לפי הדוח השנתי האחרון (2012-2013), המלכה קיבלה קרוב ל-55 מיליון דולר בכספי המענק הריבוני, והחזירה 3 מיליון דולר לקרן הרזרבות של Crown Estate. המלוכה מחויבת להחזיר ל-Crown Estate כל סכום שלא בוזבז.
הודות לדוכסות לנקסטר (פורטפוליו נדל"ן שמנוהל בצורה דומה ל-Crown Estate), המלכה נהנית מהכנסה פרטית בגובה 750 מיליון דולר. 184,330,000 המטרים המרובעים של האדמה שהדוכסות מחזיקה לא נמצאות בבעלותה, אבל היא מקבלת את ההכנסה מהנכס. ב-2015, ההכנסה הזו (שמאז 1992 יש עליה מס) הסתכמה ב-20 מיליון דולר. פרטי ההוצאות שלה שם לא מפורסמות לציבור.
בדומה לאימו, הנסיך צ'ארלס מקבל הכנסה פרטית מדוכסות קורנוול, פורטפוליו נדל"ן נוסף. לפי המסמכים הפיננסיים של הדוכסות ההכנסה הפרטית שלו ב-2015 הייתה מעט יותר מ-25 מיליון דולר, אותם הוא הוציא על פעילויות שלו ושל משפחתו. נראה כי הנסיך צ'ארלס מממן את אורח החיים של בניו. בנו הבכור, הנסיך ויליאם, עזב את הצבא ב-2013 ועובד כטייס אמבולנס אווירי מאז 2015. הנסיך הארי, אשר היה בצבא גם הוא, מתמקד כעת בפרויקטים ופעילויות למטרות צדקה.
כאחת מהנשים המשפיעות ביותר בעולם, המלכה מחזיקה בנכסים בלתי נזילים רבים. אחד מהם הוא אוסף הפילטליה המלכותי (של בולי דואר). "האוסף מגיע עד לתחילת המאה ה-19 ורבים מאנשי המלוכה הוסיפו לו פריטים במהלך הזמן", טוענת אגודת סוחרי הפילטליה בבריטניה. הוא כולל כל בול בריטי שאי פעם יצא לאור - מלבד 'גיניאה הבריטית'. 'גיניאה הבריטית' נמכר לסותביס עבור 9.48 מיליון דולר ב-2014 כבול הנדיר ביותר בעולם, במה שמצביע על הערך של אוסף המלכה, אשר מכיל מבחר של בולים נדירים. מומחי בולאות רבים מעריכים אותו במספר בן שבע ספרות.
מלבד זאת, אביזרים שכל מלכה חייבת הם תכשיטים. תכשיטי המלוכה אינה נמצאים בבעלותה של המלכה אליזבת, אבל יש לה אוסף משלה, אשר לפי דיווחים כולל פריטים רבים מיצרנית התכשיטים הידועה קרטייה. כתר קרטייה וינטג' שהיה שייך קודם לכן למלכת בלגיה בתחילת המאה ה-20, מוערך כעת ב-900 אלף דולר. אך השווי המדויק של הכתרים האישיים של המלכה אליזבת לא ידוע, והם בוודאי שווים מיליוני דולרים.