כשכסף מצוי אצל מישהו בשפע רב, אז מערך השיקולים שלו משתנה דרמטית. מקום המגורים העיקרי כנראה לא באמת משנה, כי מה זה בית כשכל יעד בעולם קרוב כמו קפיצה במטוס הפרטי? המיליארדרים של העולם יכולים להחזיק אחוזת ענק בכל עיר ביבשת ועדיין יישאר להם עודף למדינה קטנה, ובכל זאת, מתברר שגם להם יש העדפות.
הארגון הסוקר את תעשיית העושר wealth X, מפרסם מדי שנה דוח על מצב עשירי תבל, וגם השנה הוא מביא מידע על מיליארדרים, מולטי מיליונרים ומה שביניהם. בדוח מביא הארגון נתונים מעניינים על מצב העושר בעולם, כמה יש ממנו ומאיזה מקורות, וכן את רשימת הערים בהם מקובצים האנשים שעושים יותר כסף בארוחת הבוקר ממה שנעשה בחיים.
הדוח, שמתייחס ל-2017, מעדכן שמספר המיליארדרים הכללי עלה, ושהם מפוזרים על פני כל הגלובוס. חמשת המדינות העיקריות שבהם משתכנים רוב המיליארדרים הן ארה"ב (680 איש שבבעלותם למעלה ממיליארד דולר), סין (338 טחונים), גרמניה (152 עשירים), הודו (104 אנשי ממון) ושווייץ, שיחסית לגודלה מונה מספר עתק של מיליארדרים (99).
אבל כשזה מגיע לערים, המיליארדרים נוטים להתפזר קצת יותר. ארה"ב ממוקמת טוב כרגיל, אבל לא מאוד מפתיע לגלות שדווקא סין שולטת, ושלוש מעריה מככבות ברשימה.
העיר: ניו יורק
התפוח הגדול ממשיך לגדול, ולהיות היעד מספר אחת לעשירי העולם, עם מספר שיא של 103 מיליארדרים שמתגוררים בה. בסך הכל התווסף מיליארדר אחד לעיר, וביחד כולם שווים 397 מיליארד דולר.
הכי עשיר בעיר: דייוויד קוק, עם 48.3 מיליארד. מאחוריו נמצא ראש העיר לשעבר מייקל בלומברג.
העיר: הונג קונג
תסמכו על העיר הכי עשירה בסין שהיא לא משתרכת מאחור, עם מספר שיא עבורה של 93 מיליארדרים, עם תוספת של לא פחות מ-21 מיליארדרים שהצטרפו אליה ב-2017. ביחד הם שווים 297 מיליארד דולר.
הכי עשיר בעיר: לי-קא שינג, שהוא גם האיש העשיר באסיה, עם 31.2 מיליארד דולר.
העיר: סן פרנסיסקו
כנראה שלפני עשור היא בכלל לא הייתה נכנסת לרשימה, אבל תעשיית ההיי טק סיפקה לאזור המפרץ 74 מיליארדרים, 14 יותר מאשר בשנה הקודמת, עם הון מצטבר של קרוב ל-100 מיליארד דולר.
הכי עשיר בעיר: לארי אליסון, עם 43 מיליארד דולר.
העיר: מוסקבה
בבירה הרוסית מתרכזים 69 מיליארדרים, שניים פחות מאשר בשנה הקודמת. זה לא מפריע להם לרכז הון של כ-250 מיליארד דולר.
הכי עשיר בעיר: ליאוניד מיקאלסון, המחזיק בהון של 18.5 מיליארד דולר.
העיר: לונדון
בירת אנגליה נמצאת במקום טוב באמצע, עם 62 מיליארדרים ללא שינוי. הם מחזיקים ביחד בהון של כ-280 מיליארד דולר.
הכי עשיר בעיר: לן בלווטניק האוקראיני, עם 20 מיליארד דולר בכיס.
העיר: בייג'ין
כניסה שנייה לסין במצעד, בכיכובה של עיר הבירה. בבייג'ין נרשמו השנה מספר שיא של 57 מיליארדרים, 19 מהם נוספו השנה, מה שמעמיד את סך כל העושר בעיר על 180 מיליארד דולר.
הכי עשיר בעיר: וואנג ג'יאלין, עם 32 מיליארד דולר מעסקי נדל"ן.
העיר: סינגפור
העיר-מדינה-אי הזו בקצה מלזיה מאכלסת כמות נאה של מילארדרים, 44 במספר, ועלייה של שבעה רק השנה. שווי ההון הכולל הוא קרוב ל-100 מילארד דולר. מרשים.
הכי עשיר בעיר: האחים רוברט ופיליפ אן ג'י, ששווים קרוב לעשרה מיליארד דולר.
העיר: דובאי
לא חשבתם שאחת הנסיכויות העשירות בעולם לא תככב ברשימה – דובאיי מתמקמת במקום שמיני השנה, עם 40 מיליארדרים, שלושה מהם חדשים במצעד.
הכי עשיר בעיר: מג'יד אל-פותיים, עם 11 מיליארד דולר מעסקי נדל"ן וקניונים ברחבי העולם.
העיר: מומבאי
ההודים בהחלט לא פראיירים כשזה מגיע לעשירי על. 39 מיליארדרים חיים במומבאי, עלייה של עשרה מהשנה הקודמת, וביחד הם מחזיקים ב-149 מיליארד.
הכי עשיר בעיר: מוקש אמבני, עם 23 מיליארד בבנק הודות לאחזקות בתחום הגז והסלולר.
העיר: שנזן
העיר הסינית השלישית שמככבת ברשימה ממוקמת בדרום, בדיוק מעל הונג קונג, ומאכלסת 39 מיליארדרים, 16 מהם נכנסו השנה לרשימה. כולם ביחד מחזיקים בהון של 135 מיליארד דולר.
הכי עשיר בעיר: מא הואטנג, ששווה סכום צנוע של 25 מיליארד דולר.