זאת כבר לא הערכת יתר או אפילו הגזמה לומר שהמשק הישראלי נמצא בעיצומו של מצב חירום. לצד מספר הנדבקים בנגיף הקורונה שהולך ועולה בכל יום, גם מספר האזרחים שנרשמים בלשכות התעסוקה עולה באופן תלול בכל יום. מספר שכבר חצה בתחילת השבוע את רף ה-600 אלף בני אדם. החותמים והחותמות החדשים בלשכות התעסוקה הם תוצאה של קושי של אלפי עסקים קטנים, בינוניים וגדולים שנמצאים במשבר כלכלי עמוק בעקבות ההשלכות של מגיפת הקורונה בישראל ובעולם.

 משמעות הדבר היא שעם ההירתמות של עשרות גופים למציאת פתרונות רפואיים למספר החולים העולה ואולי גם למציאת חיסון למחלה, המשק הישראלי זקוק בדחיפות לרעיונות יצירתיים אשר יעזרו לו לשרוד את המשבר העמוק. בתחילת השבוע פרסמה ענקית הטכנולוגיה הישראלית מובילאיי, חברת בת של אינטל, קול קורא לסיוע לארגונים ועמותות אשר זקוקים באופן מיידי למענק כספי שיעזור להם להמשיך להתקיים בתקופה הקרובה. מדובר בתרומה לא קטנה, תחת הכותרת ״מובילאיי למען הקהילה״ שלפי הגדרתה קוראת ל-״ערבות הדדית ומנהיגות חברתית בתקופת משבר הקורונה״.

 ״הקול הקורא פונה לכל עמותה או ארגון המוכרים לפי סעיף 46 ככאלה שיכולים לקבל תרומות ובלבד שמתוך המטרות שלהם, יש עזרה לחלקים שונים בעם וקידום המשק״, מספרת אלכס קגנוב-טלמור, מנהלת תחום פתרונות מידע ומיפוי במובילאיי. במובילאיי מודעים לחומרת המצב של המשק, ורואים את עצמם חלק בלתי נפרד מהמשק והחברה הישראלית, על כן היא העמידה 10 מיליון שקל לטובת עמותות וארגונים שונים, במטרה לפעול מהר ככל הניתן כדי להגיע לשלב חלוקת הכספים. ״זאת הפעם הראשונה שמובילאיי יוצאת בתכנית מסוג זה. הרקע למהלך הוא המורכבות החריגה של התקופה הזאת וההשפעה שלה על מגזרים שונים ורחבים במדינת ישראל, אבל בראש ובראשונה על המגזר השלישי (כינוי לארגונים הפועלים ללא מטרת רווח)״.

אלכס קגנוב-טלמור (צילום: יח"צ מובילאיי)
אלכס קגנוב-טלמור, מנהלת תחום פתרונות מידע ומיפוי במובילאיי | צילום: יח"צ מובילאיי

 

הרבה חברות במשק נמצאות במגמה של צמצום. לא היה לכם חשש להוציא כרגע סכום כסף כזה?

 ״ מובילאיי היא חלק מתעשיית הרכב מזה למעלה מ- 20 שנה במהלכם היינו עדים לשינויים עסקיים רבים.כמו מרבית חברות ההייטק, משבר הקורונה השפיע על הלקוחות שלנו. ואנחנו עובדים ביחד איתם כדי לעמוד בציפיות שלהם. למרות שהמשבר הזה הוא דבר שאיש מעולם לא חווה, אנחנו בטוחים בגמישות, היצירתיות והעמידות של החברה ושנצא חזקים יותר בסוף המשבר הזה. למובילאיי מתאפשר לתרום כסף בזמן המשבר הזה ואנחנו רוצים לסייע לאחרים. אנחנו מקווים שהמהלך שאנחנו מובילים כאן יהווה השראה לגורמים נוספים ויקדם סולידריות בחברה הישראלית״.

 

מה לדעתך הופך את ההייטק הישראלי לגורם משמעותי במשבר הזה?

״במחלקת הפיתוח העסקי שלנו עובדים מול גורמים בארץ ובעולם ועסוקים ביצירת פתרונות אשר רלוונטיים ללקוחות שלנו. בהסתכלות עסקית רחבה על המשבר הזה אפשר לראות שכל חברות ההייטק הן חלק מאותו מארג, לצד העבודה שלנו להובלה טכנולוגית חשוב לזכור שכל הסקטורים במשק נשענים זה על זה, כך שלא שמגזר אחד ימשיך להצליח בעוד שאחרים יקרסו״.

כאמור, בהתאם לנסיבות הקיימות, ״מובילאיי למען הקהילה״ שמה לעצמה למטרה להיות פשוטה מאוד להרשמה ויעילה מאוד בתפקודה. ״כבר היום יש מאות עמותות וארגונים שנרשמו״, אומרת קגנוב, ״אך אנחנו רוצים להעלות את המודעות בתקשורת כדי שיותר ארגונים ועמותות יידעו שהמטרה שלנו היא באמת לחלק את הכספים כמה שיותר מהר. אנחנו מקבלים בקשות בעמוד ההרשמה עד ה-31.3 (יום שלישי הבא) ומיד לאחר מכן נחל במיון הבקשות והנעת חלוקת הכספים״.

מוביליי (עיצוב: מובילאיי )
מובילאיי למען הקהילה | עיצוב: מובילאיי

ואכן, ניתן לראות שחברות הייטק אחרות במשק נרתמות למען עזרה הדדית. באינטל לדוגמה הודיעו שיעניקו מימון מלא לרכישת מכונה לבדיקת קורונה לבית החולים רמב״ם, מיזם שעלותו מעל מיליון שקלים; בחברת ההייטק מלאנוקס נקטו גם כן בצעד דומה והודיעו שיתרמו שמונה מכונות הנשמה לבתי חולים שונים ברחבי הארץ, במטרה לעזור בהתמודדות עם העלייה הצפויה במצב החולים הקשים. עלות התרומה מוערכת בכ-400 אלף שקלים; בחברת מיי הריטג׳, המתמחה בתחום חקר ה-DNA ואילנות היוחסין, הודיעו כי יתרמו 66 אלף מטושים לגילוי נגיף הקורונה שכבר הגיעו מארה״ב לישראל; בחברת מקדונלדס הודיעו כי יסגרו את כל סניפיהם מלבד 5 סניפי בלבד, כולם יפעלו כדי לספק אוכל לאנשי צוותי חירום, מד״א ורפואה; גם בחברת כיל לייצור דשנים הודיעו על יבוא מסין של 20 אלף מטושים לגילוי קורונה והתקווה היא שעוד חברות ירתמו למאבק.

מובילאיי היא חברה עולמית אשר מובילה בפיתוח ראייה ממוחשבת ולמידת מכונה, ניתוח נתונים, לוקליזציה ומיפוי עבור מערכות סיוע מתקדמות לנהג (ADAS) ונהיגה אוטונומית. במובילאיי מתגאים בכך שייחודה של הטכנולוגיה שלהם טמון בשילוב הדוק בין תוכנה וחומרה. לסיכום המהלך מוסרת קגנוב: ״זאת תקופה מורכבת לכולם, אבל אנחנו נעבור את זה ביחד ונצא מחוזקים".

להגשת בקשה לחצו כאן.