אישה כבת 50 פגעה לפני כ-3 שנים בהולך רגל שחצה את הכביש באור אדום בירושלים. התביעה ביקשה לשלול את רישיונה ל-7 שנים אך בית המשפט התחשב בכך שהיא מטופלת בבעלה ובילדיה ונמצאת במצב נפשי קשה מאז האירוע וגזר עליה 3 חודשי עבודות שירות ופסילה לשנתיים.
לפי כתב האישום, בנובמבר 2016 בשעת בוקר מאוחרת הגיעה הנאשמת למעבר חצייה במהירות של 60 קמ״ש, כשהמהירות המותרת במקום היא 50 קמ״ש. באותו זמן חצה את מעבר החציה הנפגע, כבן 53 במועד התאונה, בריצה וכשהאור ברמזור אדום. הנאשמת לא הבחינה בו ורק לאחר הפגיעה בלמה את רכבה. הולך הרגל נחבל קשה בראשו ונפטר לאחר מספר שעות.
במסגרת הסדר טיעון הנהגת הודתה בעובדות כתב האישום והורשעה בגרימת מוות בנהיגה רשלנית. המדינה הסכימה כי יוטלו עליה שלושה חודשי עבודות שירות אך ביקשה בנוסף לפסול את רישיונה למשך 6-7 שנים.
המדינה הדגישה כי עקרון קדושת החיים והצורך בהרתעה מחייבים להטיל על הנאשמת פסילת רישיון ממושכת. היא הוסיפה כי רשלנות הנפגע בכך שחצה את הכביש באור אדום לא מבטלת את אחריותה של הנאשמת, מאחר שנהגה מעל המהירות המותרת ותנאי הדרך אפשרו לה למנוע את התאונה.
ההגנה התמקדה ברשלנות הנמוכה של הנאשמת באירוע. הסנגור הדגיש כי המהירות בה נסעה עלתה רק במעט על המהירות המותרת ומדובר בכביש בן ארבעה נתיבים שלרוב נוהגים בו במהירות גבוהה מהמותר. מנגד, מהירות חצייתו של המנוח הייתה גבוהה מאוד והיכולת להבחין בו הייתה מוגבלת.
עוד הדגיש הסנגור את נסיבותיה האישיות של הנאשמת. היא נשואה, אם לארבעה וסבתא לנכד, ומהווה משענת ומקור תמיכה למשפחתה. כמו כן, בעקבות התאונה היא סבלה מפוסט טראומה והתפתחה אצלה מחלת הפיברומיאלגיה שגורמת לכאבים כרוניים.
הנאשמת עצמה הדגישה את הסבל הנפשי שהיא עוברת כתוצאה מכך שפגעה באדם ונטלה חיים.
מרשימה וערכית
נשיא בית המשפט לתעבורה בירושלים, השופט אביטל חן, הבהיר כי העבירה בה הורשעה הנאשמת היא מהחמורות שבפקודת התעבורה, נוכח התוצאה הקשה של קיפוח חיי אדם. הוא ציין כי בדרך כלל העונש על עבירות אלה הוא מאסר בפועל ופסילה ממושכת.
עם זאת, השופט הדגיש כי רשלנותו התורמת של הנפגע לאירוע גבוהה. בנוסף, מאז התאונה התדרדר מצבה הבריאותי של הנאשמת על רקע הטראומה והפגיעה הנפשית שחוותה. למרות זאת, היא ממשיכה לתמוך במשפחתה הגרעינית והמורחבת.
עוד ציין השופט כי לאורך חייה פעלה הנאשמת בדרך של עשיית חסד ונתינה לזולת במסגרת עבודתה כחובשת במד״א וכמי שעובדת עם אוכלוסיות חלשות ונוער בסיכון.
״הנאשמת אשה מרשימה וערכית, נושאת בכאב רב את אירוע התאונה, מתמודדת עם תוצאותיה ואין לי ספק שתמשיך לשאת את צלקות התאונה עוד תקופה ארוכה״, כתב.
בנסיבות אלה מצא השופט לנכון לחרוג מהעונש הקבוע בחוק ולהקל עם הנאשמת. לצד שלושת חודשי עבודות שירות עליהם הסכימו הצדדים, השופט קבע שרישיונה ייפסל ל-24 חודשים והיא תשלם למשפחת ההרוג 5,000 שקל פיצוי.
שמות ב״כ הצדדים לא פורטו בגזר הדין
עו"ד ערן בר-אור עוסק/ת ב- תעבורה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה
המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל