גבר שדירתו החדשה נמסרה לו באיחור ניכר ועם ליקויי בנייה רבים הכוללים רטיבות, יקבל מהקבלן פיצויים והוצאות בסך כ-310 אלף שקלים – כך הוחלט לאחרונה בבית משפט השלום בחיפה. בתוך כך, השופטת רויטל באום דחתה את טענת הקבלן לפיה האיחור במסירת הדירה, בן יותר מ-21 חודשים, נעשה בגלל סיבות שאינן בשליטתה.

תחילת הפרשה באפריל 2014, אז רכש התובע מהנתבעת, יזמית נדל"ן, דירה בפרויקט "פיבקו על הים" שבחיפה. בתביעה שהוגשה לבית המשפט כשלוש שנים לאחר מכן, עתר הרוכש לפצות אותו בשל איחור ניכר במסירת הדירה, וכן בגלל ליקויי בנייה רבים שנמצאו בה, ובראשם רטיבות.

כך, לדברי הרוכש הדירה הייתה אמורה להימסר אליו תוך 30 חודשים ממועד הוצאת היתר הבנייה, כשהיא מושלמת וראויה למגורים. לנוכח העובדה שההיתר התקבל ביוני 2014, טען התובע, הרי שהיה על היזמית למסור לו את דירתו עד לדצמבר 2016. ואולם, לדבריו היא נמסרה לו רק במאי 2020, כלומר באיחור של 41 חודשים.

בעניין הליקויים סיפר הרוכש שבמעמד קבלת הדירה היא לא הייתה ראויה למגורים, ונמצאו בה ליקויים רבים, לרבות רטיבות חמורה. עמדת הרוכש הייתה שעל היזמית לפצות אותו ב-462,587 שקלים בשל התנהלותה.

אלא שהיזמית, מצדה, טענה שהליקויים והאיחור במסירת הדירה אינם כצעקתה. בכל הנוגע לליקויים הנטענים טענה מוכרת הדירה שעלות תיקונם מסתכמת ב-21,550 שקלים בלבד. עוד לדבריה, אכן היה איחור במסירה, אלא שהוא לא היה בשליטתה ומכאן שאין לזקוף אותו לחובתה.

עו"ד שוש ריבר (צילום: צילום עצמי)
עו"ד שוש ריבר | צילום: צילום עצמי

הממ"ד לא נסגר

בסוגיית האיחור במסירה ציינה השופטת באום שהוא אמנם קרה, אלא שלא כגרסת הרוכש. לדבריה, בחינה מדוקדקת של הסכם המכר מעלה שהיה על היזמית למסור את הנכס במהלך נובמבר 2017, ולא כשנה קודם לכן כשיטת התובע.

גם בנוגע למועד שבו נמסרה בפועל הדירה חלקה השופטת על התובע, כשקבעה כי המסירה התרחשה באוגוסט 2019, עם החתימה על פרוטוקול המסירה, ולא במאי 2020. השופטת מצאה כי מדובר באיחור של 21 חודשים ו-9 ימים, שעל היזמית לפצות לגביו.

בתוך כך דחתה השופטת את ניסיון היזמית להימלט מאחריות לאיחור במסירה. "טענת הנתבעת כי האיחור נגרם כתוצאה מנסיבות שאינן בשליטתה לא פורטה וממילא גם לא הובאה על ידי הנתבעת כל הוכחה לה, ודי בכך כדי לדחותה", כתבה.

אשר לליקויי הבנייה הנטענים ציינה השופטת, בין היתר, כי בפברואר האחרון עדכן מומחה מטעם בית המשפט כי מצא בדירה חמישה מוקדי רטיבות. מלבד זאת, בפסק הדין פורטו ליקויים נוספים הדורשים תיקון, שלחלקם משנה חשיבות בתקופה הנוכחית, כגון אי יכולת לסגור את דלת הממ"ד.

השופטת סיכמה וקבעה שעבור האיחור הניכר במסירת הדירה, עלות תיקון ליקויי הבנייה שנמצאו בדירה ועוגמת הנפש כמו גם בזבוז הזמן שנגרמו לרוכש, הוא יפוצה בסכום כולל של 260,405 שקלים. עוד חייבה השופטת את היזמית לשלם לרוכש הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 50,000 שקלים.

  • באי כוח הצדדים לא צוינו בפסק הדין

עו"ד שוש ריבר עוסק/ת ב- מקרקעין ונדל"ן
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין. בהכנת הכתבה השתתפו צוות העורכים של אתר פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.