בבית משפט השלום בחיפה הוגשה לאחרונה תביעת רשלנות רפואית נגד קופת חולים מכבי. התובעת, שסובלת מגידול סרטני במעי הגס עם גרורות בכבד טוענת שקופת החולים התרשלה בטיפול בה כאשר לא כרתה בזמן פוליפ שאובחן במעי הגס ולא זימנה אותה להמשך בירור וטיפול, על אף תלונותיה כי היא אינה מרגישה בטוב והיותה בסיכון מוגבר עקב היסטוריה משפחתית. בעקבות זאת התפתח אצלה גידול סרטני בשלב 4.
בטרם האבחנה הרפואית, התובעת (אז בת 74) הייתה אישה רבת פעלים. היא עבדה במשרה מלאה וניהלה חיים עצמאיים. עם זאת, לתובעת היסטוריה משפחתית של סרטן המעי הגס, שהובילה לפטירתן של אימה ואחותה.
בתביעה שהגישה באמצעות עו"ד אנה אונגר ממשרד עורכי דין אונגר שויגמן, התובעת סיפרה כי בשנת 2015 פנתה לרופא המשפחה בקופת חולים מכבי והתלוננה על חולשה כללית ונשירת שיער, בבדיקות דם נמצא שהיא סובלת מאנמיה וחוסר ברזל. היא הופנתה להתייעצות אצל רופא גסטרואנטרולוג אשר הפנה אותה לבדיקת קולונוסקופיה.
בבדיקת הקולונוסקופיה שנערכה לתובעת בשנת 2016 התגלו שני פוליפים, אחד מהם הוסר ומהשני נלקחה דגימה לבדיקת ביופסיה. התשובה הפתולוגית הראתה כי הפוליפ שלא נכרת הוא אומנם שפיר, אך בעל סיכוי מוגבר להתפתח כגידול ממאיר.
לטענת התובעת, למרות ממצאי הבדיקה וחרף היותה בסיכון מוגבר לחלות בסרטן המעי הגס, היא מעולם לא זומנה לבדיקה חוזרת, להליך ניתוחי נוסף לכריתת הפוליפ או למעקב ובירור אחר מצבה.
כחצי שנה לאחר בדיקת הקולונוסקופיה ובמהלך השנים 2016-2020, פנתה התובעת עשרות פעמים לרופא המשפחה ואף לרופא הגסטרו והתלוננה על חולשה ועייפות. אולם שניהם לא דאגו להשגת התשובה הפתולוגית, וברישומים הרפואיים לא אוזכרה התייחסות לפוליפ אשר לא נכרת והתובעת לא הופנתה לכריתתו או להמשך מעקב.
באוגוסט 2020, בעקבות אנמיה קיצונית שאובחנה לתובעת בבדיקת דם שבוצעה לה בדיור מוגן אליו עברה לתגורר, הופנתה התובעת לבירור במיון.
בבית החולים מאיר בכפר סבא בוצעה לתובעת קולונוסקופיה חוזרת וביופסיה שנלקחה מהפוליפ שנותר העלתה כי התפתח גידול סרטני.
בהמשך עברה התובעת לבית החולים הדסה בירושלים, שם אובחנו בבדיקת CT נגעים סרטניים גם באונות הכבד. התובעת עברה ניתוח לכריתת המעי הגס ונמצאת מאז בטיפולים אונקולוגיים וכימותרפיים הכרוכים בסבל נפשי ופיזי, כאבים כרוניים קשים, חולשה ועייפות.
לא נעשה דבר
התובעת צירפה חוות דעת של מומחה לרפואה פנימית ומחלות דרכי העיכול שקבע כי משנתגלה הפוליפ עוד בשנת 2016, היה על קופת החולים לפעול להסרתו באופן מיידי. כריתת הפוליפ הייתה מונעת את התפתחות הגידול הממאיר שאובחן רק לאחר ארבע וחצי שנים, ומבטיחה לתובעת סיכויי הישרדות טובים יותר.
לטענת התובעת קופת החולים התרשלה כאשר לא התייחסה לפוליפ שנתגלה ב-2016, ופעלה בניגוד לפרקטיקה המקובלת כשלא פעלה להסרתו ולא זימנה אותה למעקבים או בירורים נוספים. רשלנות קופת החולים, כך נטען, מנעה ממנה לקבל את הטיפול המתאים והביאה להתפתחות המחלה הממארת בשלב מתקדם (שלב 4) ולקיצור תוחלת חייה.
מקופת החולים מכבי לא נמסרה תגובה עד למועד פרסום הכתבה.
הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.