לבית המשפט המחוזי בלוד הוגשה לאחרונה תביעת רשלנות רפואית נגד מכבי שירותי בריאות. התובע, מהנדס במקצועו, טוען כי התעלמות רופאי הקופה לאורך שנים רבות מתוצאות בדיקות שהעלו חשד חמור להיווצרות סרטן הערמונית, הביאה לכך שהמחלה אובחנה אצלו באיחור כשהסרטן כבר הספיק לשלוח גרורות, ובאופן המפחית באופן ניכר את סיכוייו להחלים.
בתביעה שהוגשה לבית המשפט באמצעות עורכי הדין אוהד אלטמן, אלירן פוקס וליהי רוכמן זיו ממשרד אלטמן פוקס ושות', גולל התובע את השתלשלות האירועים העובדתית שהובילה למצבו הקשה כיום. לטענתו באפריל 2012 הוא ביצע בקופת החולים בדיקת PSA לאבחון סרטן הערמונית אשר הראתה תוצאה חריגה מאוד, יותר מפי שלושה מהנורמה.
ואולם חרף הערכים הלא שגרתיים שהודגמו בבדיקה, טוען האיש, רופאי "מכבי" לא ראו לנכון להתייחס אליהם ולהפנות אותו לייעוץ אורולוגי, כמתחייב. במקום זה, לטענתו, הם המשיכו להתעלם פעם אחר פעם ולמשך שנים רבות מערכי ה-PSA הגבוהים, כאשר אפילו אחרי עלייה דרמטית שלהם – הפנייתו לאורולוג טרם נראתה באופק.
התובע מספר שרק ביולי 2021 – תשע שנים לאחר הבדיקה המחשידה הראשונה – רופאיו מצאו לנכון סוף סוף להפנות אותו לאורולוג, עקב זינוק נוסף ברמת ה-PSA. ואולם לדברי האיש, בשלב זה הסרטן כבר התפשט בגופו ושלח גרורות לשלד ולחוליות עמוד השדרה. בתוך כך הוא החל לטענתו לסבול מתופעות לוואי קשות עקב ההקרנות והכימותרפיה שנאלץ לעבור: בין היתר גלי חום והזעה, אנמיה, דלדול שרירים, גדילת שדיים, דיכאון, חרדה והיעלמות החשק והתפקוד המיניים.
"חריגה מהסטנדרט הרפואי"
לתביעה צורפה חוות דעת של מומחה בכירורגיה אורולוגית, אשר ניהל בעבר את המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי "העמק". עמדתו הינה כי הטיפול הרפואי שניתן לתובע אצל "מכבי" בוצע תוך סטייה מסטנדרט רפואי סביר, והוא מהווה למעשה רשלנות רפואית.
כך, לדברי המומחה כבר בשלב הבדיקה הראשונית, מ-2012, צריכים היו הרופאים שטיפלו בתובע להתייחס לממצאי ה-PSA החריגים ולהפנות אותו לייעוץ של אורולוג, לצורך ביצוע ביופסיות ערמונית. "רופאיו לא התייחסו לערכים שהעידו על סיכוי גבוה מאוד של הימצאות סרטן ערמונית וחייבו הפניה לאורולוג, ובוודאי היו מביאים לביצוע בדיקות שהיו מאבחנות את הסרטן בשלב מוקדם", כתב בחוות דעתו.
החלק הטראגי של חוות הדעת קשור בסיכויי החלמת התובע: לדברי המומחה בשלב שבו התגלתה המחלה בפועל, באיחור של כמעט עשור וכשהסרטן כבר מפושט בחלקים שונים בגוף, הרי שאין אפשרות לריפוי, וניתן רק לנסות ולהאט את התקדמות המחלה ולהקל על כאבי המטופל. "בהתנהלות זו של רופאי המשפחה בקופת החולים, שלא בהתאם להנחיות הרפואיות, יש לראות משום רשלנות רפואית", פסק המומחה.
בהמשך התביעה פורטו הנזקים שנגרמו לתובע בשל הרשלנות הנטענת. סופר שאבחון הסרטן המפושט בגוף התובע - כאשר סיכוייו לשרוד את המחלה ולהישאר בחיים נמוכים, אם בכלל קיימים – הכו בהלם, בכאב ובתדהמה אותו ואת בני משפחתו. נטען שהתובע, אשר איבד את כושר עבודתו עקב מחלתו, הפך מאיש חזק שעובד ונהנה מהחיים לאדם כאוב, מוגבל וסובל שנדרש לעזרת הזולת בכל דבר, כולל פעולות יומיומיות ובסיסיות.
בנסיבות אלה דורש התובע ש"מכבי" תפצה אותו על נזקיו השונים - כגון הפסדי הכנסה והשתכרות, כאב וסבל וקיצור תוחלת החיים.
ממכבי שירותי בריאות נמסר בתגובה: "אנו לומדים את כתב התביעה ונגיב כמקובל בבית המשפט."
הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין. בהכנת הכתבה השתתפו צוות העורכים של אתר פסקדין
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.