השופט אביגדור דורות קיבל לאחרונה בקשה של נאמנת להורות על חיוב חברת פרסום בתשלום 755,966 שקל לקופת הפירוק של חברה אחרת. מדובר בחברות קשורות שבעלי המניות בהן הם בני משפחה אחת. בני המשפחה טענו כי החברה שבפירוק העבירה את חוב מהחברה החדשה לבעלי המניות. השופט ביטל את ההעברה וקבע שהחוב תקף, בין היתר, מאחר שההמחאה בוצעה בין קרובים ללא תמורה בתקופה בה החברה שבפירוק כבר הייתה חדלת פירעון.
ביוני 2020 ניתן צו פתיחת הליכים נגד חברת "לידור פרסום ושיווק בע"מ" לבקשת עובדי החברה. מדובר בחברה שבעלי השליטה בה הם בני זוג ושבמשך שנים רבות עסקה במתן שירותי פרסום.
במסגרת פירוק החברה ציינה הנאמנת כי ערב הסתבכותה הכלכלית הקימו בני הזוג חברה חדשה בשם "פרסום אקטיבי". בעלי המניות בחברה החדשה הם האישה ואמו של הבעל.
הנאמנת ציינה כי עיון בדוחות הכספיים של החברות מלמד כי נכון לסוף דצמבר 2016 חבה החברה החדשה לחברה שבפירוק 755,966 שקל. היא הדגישה שנתון זה הוסתר מהדוחות הכספיים שהוגשו לעיונה באמצעות הדבקת פס לבן על גבי השורה הרלוונטית בדוחות הכספיים, והוא התגלה רק לאחר שהתקבל החומר המקורי מרואה החשבון של החברה.
לדבריה, יש להורות על השבת הסכום לחברה שבפירוק וכפועל יוצא לקופת הנושים.
בתגובה טענה פרסום אקטיבי כי בעלי המניות של החברה שבפירוק מחקו את חובה של פרסום אקטיבי, אף שהדוחות הכספיים אינם משקפים זאת. הם הסבירו כי אחרי מחיקת החוב בעלי המניות היו ביתרת זכות של 3.3 מיליון שקל, כך שלמעשה אין חוב. בשלב מאוחר יותר נטען כי הסכום הועבר לחברה החדשה כדין, תמורת שירותי פרסום עתידיים, שלא סופקו בסופו של דבר.
גרסה מתפתחת
השופט אביגדור דורות מבית המשפט המחוזי בירושלים דחה את טענות החברה וקבע שגרסתה הייתה גרסה מתפתחת והטענות שהעלתה סותרות.
השופט ציין כי בתנאים מסוימים בית המשפט רשאי להורות על ביטול פעולה שנעשתה לפני מתן צו לפתיחת הליכים שבשלה נגרע נכס מנכסי קופת הנשייה. במקרה זה מתקיימים התנאים שכן פעולת המחאת החוב הנטענת גרעה נכס של החברה מקופת הנשייה ונעשתה לטובת קרוב (בעלי המניות) מבלי ששולמה תמורה. השופט הדגיש שמדובר בחברות קשורות שבעלי המניות והדירקטורים בהו הם בני משפחה אחת.
השופט הסביר כי הנכס שנגרע מקופת החברה שבפירוק הוא חובה של החברה החדשה "פרסום אקטיבי". המחאת החוב לבעלי המניות בוצעה שלוש שנים בלבד לפני הבקשה לצו פתיחת הליכים במצב בו החברה הייתה עם הפסדים גבוהים וחדלת פירעון.
בנסיבות אלה הורה השופט לחברת פרסום אקטיבי לשלם 755,966 שקל לקופת הנשייה בתוספת הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך 10,000 שקל.
לפסק הדין המלא בתיק 19973-02-20
ב"כ הנאמנת: עו"ד חן קופלין
ב"כ פרסום אקטיבי: עו"ד אופיר בר-עם
ב"כ הממונה: עו"ד ליאת טוביה
עו"ד יוגב בוטבול עוסק/ת ב- חדלות פירעון
הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.