בבית משפט השלום ברחובות אושר לאחרונה הסכם פשרה בתביעה שהגישה תלמידה לשעבר נגד המועצה המקומית שלומי ומשרד החינוך. התלמידה טענה כי נפלה בשיעור ספורט בשל הפרשי גבהים ברצפת האולם. הנתבעות הכחישו את אחריותן. במסגרת הסכם הפשרה כל אחת מהנתבעות תפצה את התובעת ב-120,000 שקל.
בתביעה שהוגשה על ידי עו״ד אדיר שויגמן ממשרד אונגר-שויגמן סיפרה התלמידה כי התאונה התרחשה ביוני 2010 בבית הספר הרב מימון בשלומי במהלך שיעור ספורט. היא הייתה אז כבת 10.
באותו מועד, באולם הספורט של בית הספר לא הורכב משטח אחיד והוא כלל מספר חלקים של פרקט שיצרו הפרשי גובה.
לטענתה, המורה לספורט דרשה מהתלמידות לרוץ למרכז המגרש. היא מילאה אחר ההנחיה ונפלה בשל אותם הפרשי גבהים במרכז האולם.
לאחר התאונה שופץ המגרש והוחלפה הרצפה ובה המפגע שהוביל לפציעה.
לטענת התלמידה, התאונה נגרמה כתוצאה מהתרשלותה של המועצה שבין היתר אפשרה לתלמידי בית הספר לשחק באולם הספורט חרף היותו לא בטיחותי ולא מילאה כיאות את תפקידה כאחראית לתחזוקת בית הספר ולבטיחות תלמידיו.
עוד נטען כי גם משרד החינוך אחראי לתאונה כמעסיק של עובדי בית הספר. לדבריה, המורה הספורט סיכנה את התלמידים כשהורתה להם לרוץ במגרש ובו מפגע ולא הזהירה אותם כראוי.
בעקבות התאונה טופלה התלמידה בבית החולים נהריה שם אובחן שבר בברך שמאל. בהמשך נותחה בהרדמה מלאה לקיבוע שבר. בשל חוסר יציבות ברך שמאל כתוצאה מהתאונה נגרמה לה תאונה נוספת. היא נפלה ביוני 2012 במהלך עלייה במדרגות ונחבלה בברך ימין. גם בגין תאונה זו היא נאלצה לעבור ניתוח לקיבוע השבר בהרדמה מלאה.
התלמידה סיפרה כי מאז התאונה היא סובלת מכאבים והגבלה בתנועות הברכיים, מצלקות מכערות ורגישות למגע, מקשיים בעמידה ממושכת ובעלייה וירידה במדרגות. חוות דעת רפואית שצורפה לכתב התביעה העריכה שהתובעת סובלת מנכות בגין התאונה.
הסכם פשרה
המועצה המקומית, שיוצגה על ידי עו״ד אביטל עזר, ביקשה לדחות את התביעה בגין שיהוי של מעל 8 שנים. היא הכחישה את התאונה ולחילופין טענה כי היא אירעה בנסיבות שלא ניתן היה לצפות אותן וכי היא נקטה בכל אמצעי הזהירות הנדרשים. המועצה הכחישה גם את הנזק.
משרד החינוך, שיוצג על ידי עו״ד עדי מיכלין, הכחיש גם הוא את התאונה וציין כי בטופס ההודעה על התאונה למשרד החינוך דיווחה התלמידה כי התכופפה לגעת בריצפה ונפלה. עוד נטען כי לפי הפסיקה לא כל תאונת ספורט מטילה חבות ויש לעודד תלמידים לבצע פעולות ספורט.
ואולם, בהמשך למשא ומתן שניהלו הצדדים הם הגיעו להסכם פשרה שלפיו כל אחת מהנתבעות תשלם לתובעת 120,000 שקל ובסך הכל 240,000 שקל.
השופטת רנה הירש אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין.
- ב״כ התובעת: עו״ד אדיר שויגמן ממשרד אונגר-שויגמן
- ב״כ המועצה: עו״ד אביטל עזר
- ב״כ משרד החינוך: עו״ד עדי מיכלין
הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה
המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל