שכיר בתחום האבטחה שנקלע לחובות פנה להליך חדלות פירעון. נתוניו הכלכליים היו עגומים: הוא חייב כספים ל-12 נושים ובנוסף מחויב לשלם מזונות עבור בנותיו משתי נשים שונות. בספטמבר האחרון נרשמה פריצת דרך בהליך הסדר החובות, עם הסכמת הצדדים לכך שהחייב יישא בכשליש בלבד מחובותיו, בפריסה לכ-4.5 שנים, לצורך קבלת הפטר. סגן הנשיא אבי שליו אישר את מתווה התשלום.

החייב, גרוש כבן 40, נקלע לחובות בגובה 170 אלף שקל ללא פחות מתריסר נושים שונים, כגון רשויות, חברות ביטוח ובנקים. בנוסף, בהיותו אב ל-2 בנות משתי נשים שונות, עליו לשלם עבורן מדי חודש מזונות. לצורך התמודדות עם חובותיו הרבים והגבוהים פנה האיש להליך חדלות פירעון, בתקווה לקבל הפטר על חובותיו ולצאת לדרך כלכלית חדשה. בהליך מייצגים אותו עו"ד נועם אברהם ועו"ד אבשלום דמתי.

כחלק מהליך הסדרת החובות פעל החייב לקציבת מזונותיו (הליך המאפשר להנמיך את גובה המזונות בתקופת חדלות הפירעון), על מנת שיוכל לעמוד בתכנית הפירעון שתיקבע לו. את הממונה על חדלות פירעון ייצג בהליך עו"ד ליאור דרעי.

תנאי להפטר: לא רק כסף

כאמור, בספטמבר אשתקד הגיעה פריצת הדרך המיוחלת מבחינתו של החייב, אז הגישו הצדדים לבית המשפט בקשה מוסכמת למתן צו שיקום כלכלי אטרקטיבי במיוחד. לפי הצו, במקום לשלם 170 אלף שקל לנושיו הרבים יצטרך החייב לשאת ב-55 אלף שקל בלבד בפריסה ל-4 שנים ו-7 חודשים (55 חודשים), כלומר אלף שקל בחודש.

בתוך כך נקבע במסגרת הבקשה המוסכמת כי לא די בפירעון כספים לקופת הנשייה, ולצורך קבלת ההפטר יהיה על החייב גם להשתתף בתוכנית הכשרה כלכלית. עוד הוסכם, שהמגבלות שחלו על החייב בתקופת הביניים (עיכוב יציאה מהארץ, הגבלות על שימוש בכרטיס אשראי וכיוצא באלה) יחולו עליו אף בתקופת התשלומים, וכי נכסים פיננסיים בלתי מוגנים שלו ימומשו לטובת הנושים. חובה נוספת שהוטלה על החייב הייתה למסור לנאמן מטעם הממונה, תוך חודש, דו"ח מסלקה מלא.

"בהסכמת הצדדים ניתן ליחיד צו שיקום כלכלי אשר תוכנו כמפורט בהסכמות הצדדים לעיל", כתב השופט שליו כשלמעשה אישר את צו התשלומים במסגרתו יצטרך החייב לשאת ב-32% בלבד מחובותיו בפריסת תשלומים נוחה ביותר.

השופט הדגיש שאישור תוכנית הפירעון לא גורעת מזכותו של הנאמן לפעול למימוש זכויות כספיות של החייב אשר אינן מוגנות על-פי דין (כפי שאף נקבע בהסכמות הצדדים). עוד קבע השופט שללא הגשת דו"ח המסלקה כאמור בהסכמות הצדדים, רשאי הנאמן לעתור לביטול הצו או לשינויו.

להחלטה המלאה בתיק חדל"פ 26315-03-22

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.