מאמן הכדורסל עבר התקף לב והגיש תביעה לביטוח לאומי להכיר בו כנפגע עבודה. ביטוח לאומי סירב והמאמן הגיש תביעה בבית הדין לעבודה. השופט מוסטפא קאסם קבע לאחרונה כי אירוע מ-2018 שבו המאמן התרגז מאוד בשל סכסוך בינו לבין מנהל קבוצה יריבה היה חריג ומהווה תאונת עבודה.
המאמן, יליד 1979, סיפר כי בספטמבר 2018 הסתיים משחק כדורסל בין הקבוצה שלו לקבוצה יריבה. בסוף המשחק, בנוכחות המתאמנים והמשפחות שלהם, מנהל הקבוצה היריבה ביקש ללחוץ את ידו אך הוא סירב בגלל סכסוך כספי קודם ביניהם.
לאחר מכן מנהל אחר בקבוצה היריבה פנה אליו ושאל אותו לפשר סירובו, מה שהוביל אותו לספר לו על הסכסוך ולהתרגז מאוד ולהרים את קולו.
לאחר האירוע הוא החל להרגיש כאבים בחזה וצרבת. הוא נסע לביתו וסבר שהכאבים יפחתו, אולם משאלו לא פחתו גם כשהגיע לביתו הזמין אמבולנס אשר פינה אותו לבי"ח "העמק" שבעפולה שם התברר כי עבר אירוע לב.
ביטוח לאומי דחה את תביעתו לתשלום דמי פגיעה והכרה באירוע כתאונת עבודה ומכאן התביעה.
לטענת המוסד, לתובע לא אירע אירוע תאונתי כלשהו, לא כל שכן אירוע חריג, ואין קשר בין התקף הלב לבין עבודתו.
רגוע בדרך כלל
סגן נשיא בית הדין לעבודה בנצרת, השופט מוסטפא קאסם, הבהיר כי על מנת שאוטם שריר הלב יוכר כתאונה בעבודה על המבוטח להוכיח התרחשות "אירוע חריג" או "מאמץ מיוחד" בסמוך לפני קרות האוטם.
לדבריו, התובע הצליח להוכיח כי עבר אירוע תאונתי חריג שמצדיק מינוי מומחה. הוא הציג גרסה סדורה וברורה שממנה עולה כי באותו יום הוא סירב ללחוץ את ידו של מנהל הקבוצה היריבה בסיום המשחק, נשאל לפשר הדבר על ידי מנהל נוסף ובעקבות זאת התפרץ בזעם. זמן קצר לאחר מכן חש ברע ובהמשך אותו יום התברר כי לקה בליבו.
זאת ועוד, התובע העיד על עצמו כי הוא אדם רגוע בדרך כלל וש"התפוצץ" רק לאחר שהמנהל השני פנה אליו בשאלה מדוע לא לחץ את ידו של המנהל הראשון, מה שגרם לכך שהסכסוך הכספי ״צף״ אצלו והוא חווה למעשה אירוע חריג מבחינתו.
השופט סיכם כי הסיטואציה אליה נקלע התובע, שהציפה אצלו את הסכסוך, הגיעה לעוצמות חריגות מה שגרם לו לסרב ללחוץ את ידו של מנהל הקבוצה במופגן, בניגוד למקובל, ולעיני קהל שנכח במקום.
לפיכך קבע השופט שמדובר ב״אירוע חריג״. ביטוח לאומי התבקש להודיע אם יש שינוי בעמדתו שאם לא כן ימונה מומחה רפואי.
ב״כ התובע: עו"ד אלי מלול
ב״כ הנתבע: עו"ד סירין זועבי בסול
עו"ד דוד רייכרט עוסק/ת ב- נזיקין
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה
המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל