אב לתאומות בנות 6 המרצה 23 שנות מאסר בגין עבירות מין בקטינים, יזכה לראותן לראשונה בחייו שלא דרך המסך – כך נקבע לאחרונה בבית המשפט למשפחה בירושלים. החלטת השופטת מיכל ברדנשטיין ניתנה על רקע הסכמת האם למפגשים, ולמרות עמדת הרווחה שקיומם יסב להן נזק אחרי שפונו מביתן עקב המלחמה.
התובע, אבי התאומות, הורשע בעבירות מין שביצע כלפי קטינים ובשל כך נדון למאסר בן 23 שנים, מתוכן ריצה 12. האחיות, שנולדו בזמן שאביהן שהה בין סורג לבריח, מעולם לא נפגשו פיזית עם אביהן, והקשר שלהן עמו התמצה עד כה בשיחות טלפון ווידאו בלבד.
בתביעה שהוגשה לבית המשפט בינואר האחרון עתר האב להתיר לו לקיים מפגשים פרונטליים עם בנותיו, ללא מחיצת זכוכית ולמשך שעתיים לפחות, בתדירות של לפחות פעם בחודש. לטענתו מדובר במהלך טבעי העולה בקנה אחד עם טובת בנותיו ומשכך יש לאשרו.
גם אימן של הבנות הייתה בדעה שיש לאפשר להן סוף סוף לפגוש פיזית את אביהן. לדבריה, נוהל שב"ס מאפשר לאב להיפגש עם מבקרים מאחורי מחיצת זכוכית ולמשך חצי שעה בלבד, מתכונת שאינה מתאימה לצרכי בנותיה, מה גם שהיא סובלת מנכות ותתקשה לנסוע את הדרך הארוכה והמתישה לכלא בשביל מפגש כה קצר.
לעומת הורי התאומות, עמדת הרווחה הייתה שהגעת הבנות לבית הסוהר אינה עולה בקנה אחד עם טובתן. ממחלקת הרווחה של היישוב הצפוני בו התגוררו האם והבנות עד המלחמה נמסר שהתאומות פיתחו חרדות בגלל הניתוק מביתן והפינוי לבית מלון – כאשר קיום המפגשים עם אביהן יערער עוד יותר את מצבן הרגשי, ולכן עדיף להסתפק בשיחות וידאו.
רוצות לפגוש אותו
השופטת ברדנשטיין קבעה שיש להעדיף את רצון ההורים על פני עמדת הרווחה. "לא מצאתי שבמקרה דנן קיימת הצדקה להתערבות באוטונומיה ההורית, ושלא לאמץ את עמדתם של שני ההורים כי יש להורות על קיום מפגשים פרונטליים בין האב לקטינות", כתבה, תוך שהדגישה כי לדברי האם – גם הבנות עצמן כמהות למפגש.
לזאת הוסיפה השופטת שגם לעמדתה שלה, טובת התאומות היא בקיום מפגשים פרונטליים עם אביהן, אפילו שמשמעות הדבר היא שהן יצטרכו להגיע לבית הסוהר. בהקשר לכך היא דחתה את החשש שהעלתה מחלקת הרווחה מפני הגעת האחיות לכלא בתקופה הרגישה בה הן נמצאות – כמו כלל תושבי הצפון.
לדבריה, חרף הטלטלה שעברו הבנות, הן מודעות לכך שאביהן נתון במאסר וחזקה על הוריהן שיכינו אותן למפגשים. על רקע עדות הגננת של התאומות לפיה הן בעלות יכולות גבוהות מכפי גילן, "חכמות ומקסימות", השופטת הגיעה למסקנה שיש באפשרותן להכיל את המפגשים בכלא עם אביהן.
אשר למתכונת המפגשים – עם מחיצת זכוכית או בלעדיה, ולכמה זמן – הדגישה השופטת שאין הדבר בסמכותה, אך היא ממליצה בחום לגורמים המוסמכים בכלא לאפשר מפגשים פתוחים כפי שמעוניינים ההורים, למען הילדות. על רקע מצבה הרפואי של האם קבעה השופטת שהמפגשים ייערכו אחת לחודשיים, כאשר אם יהיה שיפור במצבה – הם יתקיימו בתדירות גבוהה יותר.
- ב"כ האב: עו"ד גדי אפריאט
- ב"כ האם: עו"ד עינת גריכטר
עו"ד דורית בן אברהם עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין. בהכנת הכתבה השתתפו צוות העורכים של אתר פסקדין
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.