השופט גיל קרזבום גזר לאחרונה עונש קל יחסית על נאשם שהורשע בעבירה של ייצור והחזקת קנאביס. האיש נתפס יחד עם אדם נוסף ב-2022 כשהם עוסקים בריסוס השתילים בבסיס תובלה ישן ליד כלא קישון. בהליך התבררו נסיבותיו האישיות הקשות של הנאשם, שמגדל לבדו ילד עם צרכים מיוחדים. המאשימה דרשה 3 שנות מאסר אך השופט הסתפק בעבודות שירות.

לפי כתב האישום הנאשם גידל יחד עם אחר קנאביס ללא רישיון בשטח מיוער בבסיס תובלה ישן הסמוך לכלא קישון. החלקה הייתה מגודרת בגדר תיל חדשה בגובה 50 ס"מ ומוחזקת ברשת לולים המשמשת למניעת כניסה של חזירים, פרות ומכרסמים. 

לצורך גידול הסם השניים ציידו את המקום בדודי דישון גדולים ממתכת, והתחברו באופן פיראטי לקו מקורות מים סמוך. באוקטובר 2022 הגיעה המשטרה למקום ותפסה 870 שתילי קנאביס במשקל של 149.44 ק"ג נטו. באותה שעה עסקו השניים בריסוס השתילים באמצעות מיכל לבן. השוטרים צעקו לעבר הנאשם והאדם הנוסף שהיה איתו "משטרה עצור", אולם השניים לא שעו להוראות השוטרים ופתחו בריצה, במהלכה השליך הנאשם את המיכל, עד שלבסוף נעצר על ידי השוטרים.

הנאשם הודה בעובדות והורשע במסגרת הסדר טיעון שלא כלל הסכמה על העונש. מתסקירי שירות המבחן שהוגשו בעניינו עלה כי הוא לקח אחריות על מעשיו, הביע חרטה, וחווה את מעצרו וההליך המשפטי המתנהל נגדו כגורם מרתיע. צוין כי הוא שיתף פעולה באופן מלא עם ההליך הטיפולי, והביע מוטיבציה להמשך שילובו בהליך טיפולי נוסף. השירות המליץ על עבודות שירות. 

בטיעוניה לעונש המדינה הדגישה את חומרת העבירות בהן הורשע הנאשם. היא הפנתה לתופעת גידול הקנאביס שצוברת תאוצה בשנים האחרונות, והמסר ההרתעתי החד משמעי שצריך לשדר. עוד היא ציינה כי העבירות בוצעו לאחר תכנון רב, השקעת כסף וזמן, וכי הנזק שהיה צפוי להיגרם אילו הנאשם היה מצליח להפיץ את הסמים בקרב הציבור הוא משמעותי, לאור הכמויות הגדולות של הסמים שנתפסו. היא דרשה להטיל על הנאשם 3 שנות מאסר בפועל. 

מנגד, הסנגור הפנה להודאתו המיידית של הנאשם, להבעת החרטה, ולחיסכון בזמן שיפוטי יקר. הוא הדגיש את מצבו הכלכלי הקשה, את העובדה כי אשתו עזבה לפני מספר חודשים והוא מטפל בילדיו הקטנים לבד, ביניהם בן עם צרכים מיוחדים. עוד ציין הסנגור כי שני אחיו של הנאשם נהרגו בתאונת דרכיםהסנגור הדגיש את רצונו של הנאשם לערוך שינוי בחייו ולהשתקם. 

הביע חרטה

"אין להתעלם מהעובדה שמדובר בסם מסוג קנאביס שפגיעתו פחותה מסמים אחרים", כתב השופט גיל קרזבום מבית המשפט המחוזי בחיפה.

עם זאת הוא הבהיר כי עונש המאסר המרבי ביחס לעבירות נשוא כתב האישום עומד על 20 שנה, וציין כי הפגיעה בערכים המוגנים ביחס לעבירות בהן הנאשם הורשע מצויה במקרה זה ברף חומרה בינוני. 

בקביעת העונש השופט הביא בחשבון נסיבות מקילות ובהן קבלת האחריות, הבעת החרטה, ההודאה בכתב האישום המתוקן החיסכון בזמן שיפוטי, נסיבותיו האישיות והמשפחתיות הקשות של הנאשם ותקופת המעצר בה הנאשם היה נתון (כחודשיים).

הוא כתב כי לנוכח העובדה שהנאשם נמצא בהליכי שיקום מתקדמים, ויש סיכוי של ממש לשיקומו, החליט לחרוג ממתחם העונש ההולם ולהימנע מהטלת מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח.

השופט גזר על הנאשם 9 חודשי מאסר בפועל אותם ירצה בעבודות שרות. בנוסף הוא השית עליו מאסר על תנאי, צו מבחן לשנה, פסילת רישיון נהיגה למשך 12 חודשים וקנס בסך 10,000 שקל. 

  • שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בגזר הדין

עו"ד דודו עמר עוסק/ת ב- פלילי
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין. בהכנת הכתבה השתתפו צוות העורכים של אתר פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.