לפני ארבע שנים החליטו באינטל להקים מפעל בקריית גת. 3.5 מיליארד דולר הושקעו בשביל לייצר מוצר שאז עדיין לא פותח, בטכנולוגיה שעדיין לא הייתה ידועה לשוק שעדיין לא היה קיים.
תהליך הכניסה לאולם הייצור הוא קפדני. מאוד קפדני. כיסוי נעליים, כפפות, כובע כל מה שצריך בשביל להיות מאה אחוז נקיים. סטריליים. "במטר מעוקב של אוויר יש לנו בערך גרגר אבק אחד", מסביר אורן רייס, מנכ"ל המפעל.
הלב של המפעל הזה, הוא החדר הנקי. גודלו 20 דונם, בערך כמו שלושה מגרשי כדורגל. למרות הגודל העצום, מייצרים כאן את הרכיבים הקטנים בעולם.
לאחר תהליך של שבועות נוצר המעבד. גודלו כקוביית שוקולד אחת, הוא בעצם המוח. המוח של המחשב, של הטלפון הסלולרי, של הממיר, של כל מכשיר או מוצר ממוחשב אחר". "אני מניח שתוך שנה-שנתיים, עם הכמויות שנייצר פה, בכל מקום בעולם יהיה משהו מקריית גת", מסביר רייס.
ועל איזו רמת מזעור אנחנו מדברים? בוא נניח שאתם יושבים על הירח ומסתכלים על כדור הארץ. אתם רואים כתם שנראה לך כמו ניו יורק. זה המבט שלנו כשאנחנו מסתכלים על הצ'יפ. "מה שאנחנו מנסים לעשות זה להגיע לרזולוציה של המשקוף של אחת הדירות בניו יורק", מבהיר רייס את רמת הדיוק בעבודה.
"התעשייה הזאת, אם אתה רוצה להצליח, אתה חייב כל הזמן ללכת קדימה", מסכם רייס. "היא לא עוצרת. כל שנתיים יש טכנולוגיה חדשה. כל הזמן יש תחרות יותר ויותר גדולה". המקום הזה עובד 24 שעות ביום, 364 ימים בשנה כרגע מייצרים כאן את הטכנולוגיה המתקדמת ביותר בעולם, אך אל תדאגו, עוד שנתיים כבר תהיה אחת יותר מתקדמת.