בעקבות המשבר הכלכלי העולמי, מומחי מחשבים מביעים את חששם מהתגברות הפשיעה הוירטואלית. אנשי מחשבים, עורכי דין פליליים, אקדמאים ונציגי רשויות אכיפת החוק חיברו דו"ח הבודק את המגמות בפשיעה הוירטואלית והסכנות הצפויות ממנה.
מהדו"ח עולה כי היעדר האכיפה ותשומת הלב לפשעים וירטואליים, ובתקופה של מיתון וחששות כלכליים, עשויה הפשיעה הוירטואלית להתפתח, ואף לעכב את ההתאוששות הכלכלית בשנה הבאה. הדו"ח מתייחס לנקודות הבאות:
רמאויות באשראי
פושעי מחשב מנצלים את רצון הגולשים להתעשר מהר. אנשים המונעים על ידי התקווה להרוויח כסף מהיר, מביעים את הסכמתם להוסיף קודים זדוניים לאתרים. במקביל, מחפשי עבודה נואשים מגויסים כ- 'money mules' להלבנת רווחי פושעי המחשב במסווה של נציגות מכירות בינ"ל או מנהלי משלוח. לאור המצב הכלכלי הקשה, צפויים יותר ויותר אנשים להיגרר לרשת, כדי לחפש את העסקים 'הטובים ביותר' וכך לפושעי המחשוב יש הזדמנויות רבות יותר לתקיפת אנשים, כאשר יש עליה במספר האנשים שישאבו פנימה בקלות.
מחסור בכוח אכיפה מתאים
השוטרים בקו הקדמי בתחום, חסרים לרוב את המיומנות המיוחדות הנדרשות כדי להילחם בפשעי המחשוב. קיים מחסור בהכשרה לתחום, בתנאים טובים ובמסלול קריירה כדי לגרום למומחי מחשוב לעבור למשטרה ולא לשוק הפרטי.
הסוואת פשעים
סין ורוסיה מהוות מקום מבטחים לפושעי מחשב בעוד שבברזיל יש מספר גדול ביותר של קורבנות בתחום. פושעי המחשוב מודעים למקומות הבטוחים יותר עבורם ושוקלים בהתאם לכך מעבר ממקום למקום. רשויות החוק מוגבלות לגבולות לאומיים, בעוד שארגוני פשעי המחשב חוצים במהירות את הגבולות. הקשר בין המדינות נותר לא עקבי ומוגבל. נושאים מקומיים זוכים לעדיפות על פני מאמצים בינלאומיים וחוקים בינלאומיים מיושמים עם התאמות מקומיות, המסכלות את היכולת לשתף פעולה בנושא ולבצע הסגרות במידת הצורך.