המשבר הכלכלי דחק את השווקים העולמיים והמקומיים לייצר פתרונות שיהוו קיצוץ בהוצאות. אחת הפתרונות הוא שבוע עבודה מקוצר. בעוד שבארץ, שתי חברות היי-טק כבר שוקלות לקצר את שבוע העבודה לארבעה ימים, בבריטניה שוקלים להנהיג שבוע עבודה של שלושה ימים בלבד. בין החברות שהודיעו על המהלך החדש, נמצאות שתי חברות השבבים אפלייד מטריאלס ונומוניקס, שתעבור לשבוע עבודה מקוצר פעם בשבועיים. המהלך נוצר בעקבות החלטת החברות לקצץ בימי העבודה כדי להימנע מפיטורים.
כאשר האלטרנטיבות של הן פיטורים קיצוץ בשכר, עובדי ההיי-טק שמספר ימי העבודה קוצצו להם מרוצים מהפיתרון, גם אם הדבר אומר שמספר ימי החופשה מתקצצים בהתאם. אותם עובדים יצטרכו להתרגל למציאות חדשה של סופשבוע ארוך של שלושה ימים, מה שאומר מבחינתם, יותר ימים בבית ויותר זמן עם המשפחה והחברים וגם איזון בחיים לאילו מהעובדים שעבדו קשה מידי.
לדברי יעל מהודר, יועצת ארגונית ומומחית לפיתוח מנהלים, "שינוי לשבוע עבודה מקוצר יכול להוביל לעלייה בשביעות הרצון ובפרודוקטיביות בקרב העובדים, אך הדבר עשוי לפעול גם בדרך ההפוכה. כדי שהשינוי יצליח צריך להיערך בצורה האפקטיבית ביותר". מהודר אומרת ש"הפרודוקטיביות של העובדים עלולה שלא להשתוות בארבעה ימי עבודה ארוכים לזו של 5 חמישה ימים רגילים, בעקבות גורמים כגון "שעות מתות"- שעות הבוקר שבהן העובדים רגילים לשתות את כוס הקפה של הבוקר או שעות הצהריים שבהן ארוחת הצהריים משפיעה על הערנות". כמו-כן, מוסיפה מהודר, "בטווח הארוך עלולים העובדים להישחק, יותר מבעבר, בשל הקושי שנעוץ בעבודה רצופה ומאומצת לאורך ארבעה ימים בשבוע. לעומת זאת, מובן שלחלק מהעובדים צורת עבודה כזו עדיפה ומקלה על סכנת השחיקה, בזכות האפשרות "למלא מצברים" בימים החופשיים".
פול צוקר, מנכ"לית קבוצת נישה חושבת שקיצור שבוע העבודה יעשה טוב למשפחות של עובדי היי-טק, כל עוד לא מדברים על נושא המשכורת. "אם את אמא או שאתה בעל משפחה, יש לך יותר זמן עם הקרובים שלך וזמן איכות עם עצמך. יכול להיות שהדבר יגרום לקשר עמוק יותר של העובדים עם הבית ועם הילדים שלהם. אני פוגשת הרבה אנשים שהם מובטלים היום, שמספרים לי שהם גילו את הילדים שלהם מחדש".
לדעת צוקר עדיף שהיום החופשי יהיה יום ראשון, מכיוון שזה יום שהחברות בחו"ל לא עובדות בו. "היום הכי טוב לעובדים, זה יום שמצטרף לחופשת סוף השבוע", מסכמת צוקר.