יש מי שטוען שהמיתון כנראה בסופו, ושהתקופה האחרונה שאופיינה בקיצוצים ובהיצע נמוך של מקומות עבודה עומדת להסתיים. ובכל זאת, בוגרי היחידות הצבאיות הטכנולוגיות עדיין מתמודדים עם ביקוש מצומצם לתפקידים בשוק האזרחי.
הבוגרים הצבאיים, שהיו רגילים שחברות ההיי-טק חוטפות אותם בן-רגע בעת סיום השירות שלהם, צריכים להתמודד עם מציאות אחרת.
"המיתון לא פסח על אף אחד ולכן גם לבוגרי ממר"ם קשה יותר למצוא את מבוקשם", אומר דניאל חלבי, מנכ"ל MamraMatc, המפעיל שירות אינטרנטי למציאת מכרים מהשירות הצבאי ובכך עוזר לחיפוש מקומות עבודה דרכם.
"שירות צבאי של קרוב לשש שנים בקדמת הטכנולוגיה נותן לבוגרים ניסיון תעסוקתי ובכך יתרון בחיפוש עבודה. אולם למרות זאת, בתקופה זו אנחנו נתקלים במועמדים נוספים ברמה מאוד גבוהה שהרקע שלהם לא הגיע מצה"ל. כך שבסופו של דבר, אנשים נמדדים בתהליך הקבלה לעבודה על-פי הרמה המקצועית אליה הם הגיעו".
גם דובי צ'יזיק, מנכ"ל מאיה מיקור-חוץ וייעוץ סבור שבוגרי היחידות הצבאיות נחשבים ליותר מקצוענים בקרב חברות ההיי-טק המחפשות מועמדים לתפקידים פנויים אצלן בארגון. אחת הבעיות עם יוצאי יחידות כאלה שהידע שלהם מצומצם לתחום ספציפי. מה שהופך מועמדים מהשוק האזרחי שיש להם ניסיון עם מספר מערכות ליותר אטרקטיביים.
תהליך החיפוש של בוגר יחידה צבאית אחר עבודה פנויה שונה במקצת מזה של אזרח רגיל, כאשר לבוגרי יחידות צבאיות יש כמה דרכים למצוא עבודה: מפה לאוזן, היכרות אישית עם אנשים שעובדים בחברות בתחום, דרכם הם סוגרים חוזים מראש עוד לפני יציאתם לאזרחות ופנייה של חברות היי-טק אליהם.
בוגרי היחידות הצבאיות שלא הצליחו למצוא עבודה במהלך השירות הצבאי, גילו שבתקופת מיתון צריך להשתמש בחברות השמה, בשביל למצוא תפקיד פנוי. אולם למרות שעל פניו, נראה שהם צריכים לעמוד בתור כמו כל מתעניין אחר, עדיין יש להם יתרון תעסוקתי וגם נכס תדמיתי שאין למחפש עבודה שלא שירת ביחידה טכנולוגית.
מצד חברות ההי-טק, גם להן יש מסורת חיפוש מועמדים אטרקטיבים בצה"ל.
לדברי צ'יזיק, "החברות פונות לבוגרים הצבאיים באמצעות קשר אישי תוך היכרות עם היחידות ונוכחות שם, פרסום משרות מסוימות עם העדפה לבוגרי יחידות צבאיות או הסתייעות בחברות השמה ומיקור חוץ". בשורה התחתונה אומר צ'יזיק, למרות המיתון, רוב הבוגרים הטובים נחטפים עוד לפני שהם משתחררים".