האם המלחמה בדרום שווה פחות סיקור, לפחות בטלוויזיה? מהמספרים של מכירת זמן האוויר בטלוויזיה לפחות, עולה שכן.
בדיקת "גלובס" בעזרת יפעת בקרת פרסום העלתה שבארבעת ימי הלחימה הראשונים, ירד היקף זמן האוויר שנמכר לפרסום בטלוויזיה בכ-20% בלבד - מכ-22 מיליון דולר (במחירי מחירון) בתקופה המקבילה בשבועיים לפני המלחמה, לכ-17 מיליון דולר בארבעת ימי הלחימה (ראשון-רביעי).
לשם השוואה, בימי הלחימה הראשונים של מלחמת לבנון השניה (12-15 ליולי 2006), ירד היקף זמן האוויר בטלוויזיה בכ-40%, להיקף של כ-12 מיליון דולר במחירי מחירון.
ירידה זו אף התעצמה בשבוע השני ללחימה, להיקף של כ-10.6 מיליון דולר, ונמשכה במגמה זו בשלושת השבועות הראשונים למלחמה. אז, מדובר היה גם בסיקור המתמשך של ערוצי הטלוויזיה השונים במשך כל היום, דבר שדחה הפסקות פרסומות; וכן בתחושה של מפרסמים רבים, שהעדיפו להצניע את הקמפיינים שלהם כשהתותחים רועמים.
אולם, בכל הנוגע למלחמה בדרום, בענף מספרים על מספר ביטולים זעום של קמפיינים. למרות הדמיון באופיה של המלחמה בתחילת הדרך - מתקפה מהאוויר של חיל האוויר ומתקפת טילים על יישובי ישראל - גם מהדורות החדשות לא ממש השתלטו על לוח השידורים.
"כמעט כל תוכניות הדגל של הזכייניות עלו השבוע כרגיל: ארץ נהדרת, שבוע סוף, משפחה חורגת וכלבוטק", אומר בכיר בענף. "כל עוד אין צילומים של ארונות קבורה רבים עטופים בדגל, נראה שישתדלו בטלוויזיה לשמור על לוח שידורים כמעט רגיל".
ימי הלחימה הראשונים פגעו בעיקר בקשת, שמשדרת בימים ראשון-שלישי. מממוצע של כ-8-9 מיליון דולר בארבעת הימים הראשונים של שבוע שעבר ולפני שבועיים, היא יורדת השבוע (ראשון-רביעי) לכ-6.6 מיליון דולר במחיר מחירון. גם ערוץ 10 רשם ירידה: מכ-8 מיליון דולר בארבעת הימים הראשונים של שבוע שעבר ולפני שבועיים, לכ-7 מיליון דולר בארבעת הימים הראשונים של השבוע.