לאחר שפרטנר נכנסה לתחום ה-VOD ולאור העובדה שהמתחרה הגדולה, HOT, פועלת בתחום כבר מספר שנים, ב-yes החליטו להיכנס בימים אלה לפרויקט הקמת מערכת VOD באמצעות רשת האינטרנט. ל"גלובס" נודע כי החברה מתכוונת להציע ללקוחותיה פתרון VOD אינטרנטי מלא שיהיה מבוסס על שילוב עם השידורים באמצעות הלוויין כפי שהם היום. הדבר ייעשה באמצעות ממיר ה-yes MAX, כך שלקוחות השירות לא יצטרכו לרכוש ממיר נוסף או להחליף את הממיר שברשותם.
yes מתכננת לערוך ניסוי לקוחות עד סוף השנה הנוכחית, כשהכוונה היא להתחיל למכור את השירות כבר ברבעון הראשון של 2010. בתקופה הקרובה החברה מתכוננת לצאת במכרז לרכישת שרתים ייעודיים ל-VOD, בו צפויות להשתתף הרמוניק, סיצ'יינג', ביגבנד וסיסקו. ה-VOD המתוכנן יעבוד בשיטה דומה לזו של פרטנר, לפיה הסרט יורד מהאינטרנט במקביל לצפייה בו.
המעבר ל-VOD אינטרנטי נובע מכמה סיבות, בהן הרצון של החברה להקטין את הרגולציה המוטלת עליה במסגרת הקיימת היום. הנחת החברה היא שהעברת ערוצים על גבי רשת האינטרנט, תקטין את הפיקוח של משרד התקשורת ומועצת הכבלים והלוויין בכל הקשור להפקות המקור ולתמלוגים. זו הסיבה שהחברה מנהלת מאבק במשרד התקשורת כדי שישווה את תנאי הרגולציה ויקבע כי גם פרטנר, שנכנסה לעולם ה-VOD רק לאחרונה, תוכפף לתנאי הרגולציה ולפיקוח המוטלים עליה.
גם בחברת HOT, אגב, יש כוונה להעביר ערוצים דרך האינטרנט על רקע ה"מחנק" הרגולטורי שנובע ממדיניות משרד התקשורת ומועצת הכבלים והלוויין. HOT נהנית מהכנסות נאות מפעילות ה-VOD שלה, שמשמש כאחד ממנועי הצמיחה המרכזיים של החברה. פתרון ה-VOD של yes כיום הוא חלקי משום שהוא מוגבל ביכולת האחסון של תוכניות וסרטים ב-yesMAX, בשונה מה-VOD שהיצע התוכן בו גדול מאוד. יחד עם זאת, המוצר תופס תאוצה מרשימה ב-yes ומנויים בו כבר כ-200 אלף לקוחות.
שירות ה-VOD של yes צפוי "לשבת" בעתיד על פלטפורמת ה-IPTV (טלוויזיה מבוססת אינטרנט) של בזק - פלטפורמה שעל פי כללי הרגולציה חייבת להיות פתוחה ולאפשר לכל מי שרוצה להשתמש בה. זהו גם אחד התנאים המרכזיים להיתר למיזוג בין החברות שאמור להתקבל בימים אלה בבית הדין להגבלים עסקיים.