בשר בטמפרטורה מסוכנת למאכל, דגים מופשרים וחלב בטמפרטורת החדר - זה מה שהגיע במשלוח מסניף "רמי לוי" מחוז תל אביב. אחרי שהצגנו את התנאים המחפירים בהם מוחזקות הסחורות במחסן המשלוחים בירושלים, וקיבלנו הבטחה שמדובר במעידה, כעת אנחנו בודקים באיזה מצב המשלוח הגיעו אלינו ממחוז תל אביב.
"מזון קר צריך להישמר בטמפרטורה של 4 מעלות ומזון קפוא צריך להיות בין מינוס 18 למינוס 12 מעלות", מסביר אילן קאשי מ"מבט בטיחות מזון". "אם קיבלנו מוצר שאמור להיות בהקפאה אבל אנחנו רואים את נוזלי ההפשרה- לא ניתן להקפיא את המוצר בשנית".
גם מזון שאמור להגיע קר כמו מעדנים, גבינות וחלב אך עובר את טמפרטורה של 10 מעלות הוא מזון המיועד להשמדה." על מזון כזה יכולים להתפתח חיידקים. למעשה כל רבע שעה החיידקים משתכפלים ואם אנחנו בעלי מערכת חיסונית מוחלשת אנחנו יכולים לקבל הרעלה".
ברמי לוי טוענים שהם הזמינו משאיות מקוררות, וחוזרים ואומרים שהם ישפרו את אופן הגעת המשלוחים ותחזוקתם. אבל גם בתל אביב וגם בירושלים בנתיים לא נראה שינוי.