יצאנו יחד עם המצלמה הנסתרת ושמאי המקרקעין אוהד דנוס בעקבות הדירות הזולות ביותר שקיימות בשוק.
קחו למשל את הדירה הזולה ביותר בת"א שעומדת כעת למכירה בלוח יד 2. 3 חדרים ב-390 אלף שקל. אלא שמבט אחד בה מעלה את התהייה האם מדובר בכלל בדירה.
או דירת שני חדרים בתל אביב. מי שהתפתה והגיע לנכס הזה גילה שמדובר בדירה באוויר. אמנם המחיר הוא 400 אלף שקלים והשכירות החודשית היא 3,000 שקלים. תשואה נאה למדי - אך אין רישום בטאבו.
נעבור לרמת גן - דירת סטודיו עם מרפסת עומדת למכירה במיליון ומאה וחמישים אלף שקלים. השכירות החודשית היא 2,800 שקלים. שלושה אחוזים בשנה על השקעה לא גדולה במיוחד נשמע כמו עסקה טובה, אך שימו לב - במודעה כתוב שהיא משופצת והמציאות מעט שונה. כשמחשבים את המחיר למטר ביחס להשקעה הכספית הנדרשת עבור תיקון הליקויים בדירה, לא בטוח שזו עסקה טובה במיוחד.
הדירה שביקרנו בראשון לציון היא דווקא דוגמא למציאה טובה. מיליון ו-200 אלף שקלים לדירת שלושה חדרים עם חניה בראשון לציון הוותיקה. השכירות החודשית היא 3,000 שקלים מה שמעלה את החשד- מדוע היא נמכרת במחיר כל כך נמוך?
ושימו לב למודעה הזו- 500 אלף שקלים לדירת 4 חדרים בחיפה המושכרת ב- 3,000 שקלים לחודש. כשביררנו מה עומד מאחורי המחיר הנמוך - גילינו שמדובר בחכירה מהכנסייה היוונית- קתולית. דירות רבות בחיפה הן כאלה. צריך לדעת שבסיום תקופת החכירה, ייתכן ותתבקשו לשלם סכומי עתק לכנסיה.
דירות רבות כאלה מסתתרות בלוח יד 2 ולוחות נוספים. כדאי, לבחון היטב לפני שעושים עסקה כזאת - גם עם ההשקעה והתשואה שמניבה נשמעת משתלמת - צריך לזכור שלרוב, אין מתנות חינם.
חשוב לזכור שלושה כללי זהב:
- לוודא שהדירה אכן רשומה כדירה.
- לוודא רישום שטח הדירה בטאבו / עירייה.
- להיעזר בבעל מקצוע: שמאי ו / או עורך דין לפני חוזה.