לכולנו יוצא להגיע מדי פעם לבתי חולים, בין אם לטיפול או לביקור. יצאנו עם המצלמה הנסתרת שלנו ועם המועצה לצרכנות לבדוק כמה נשלם על מוצרי האוכל שנקנה שם. ספוילר: זה לא יצא לנו זול בכלל.
על קפה ומאפה תשלמו בבתי החולים רמב"ם ואסותא 23 שקלים. בבתי החולים פוריה ואסף הרופא תשלמו 10 שקלים בלבד. פער של 130 אחוזים.
גם על סנדוויץ' נשלם לא מעט כסף. סנדוויץ' חביתה יעלה לנו 32 שקלים באסותא רמת החייל , ו-29 שקלים בהדסה עין כרם. אם במקרה תגיעו לבית החולים פוריה תשלמו הרבה פחות – חמישה שקלים בלבד. פער עצום של 540 אחוזים.
ויש גם בתי חולים שמוכרים קפה ומאפה במחירים סבירים הרבה יותר. בית החולים ברזילי אמנם הגיע למקום האחרון בדירוג של משרד הבריאות אבל דווקא בתחום ההסעדה הוא מאפשר לחולים מחירים שאפשר לעמוד בהם.
עד שהמחירים בבתי החולים יהיו תחת פיקוח, אולי כדאי להגיע עם אוכל מהבית. כי המחירים האלה לא שפויים.
מבית החולים רמב"ם נמסר בתגובה: "מצער שהמועצה לצרכנות הטעתה את התכנית הכלכלית בנתונים לא נכונים. המחיר שצוין – 23 שקלים לקפה ומאפה ברמב"ם - שקרי. סקרנו היום את כל היצע המזון המהיר ברמב"ם, שממוקם ברדיוס של 150 מטר. המחירים נעים בין 20-16 שקלים בארבעת רשתות בתי הקפה בבית החולים. קפה ופאי במקדונלדס באותו מתחם עולים 12 שקלים, ומאפים על פי משקל עולים בשופרסל בדיוק באותו מתחם 3.90 שקלים ל 100 גרם – בערך רבע ממה שמציין התחקיר של המועצה לצרכנות (גם אם מוסיפים קפה). כאשר מדובר בצרכנות נבונה זכותו וחובתו של הצרכן להשוות מחירים. חובתו של גוף כמו בית חולים להציע מגוון מספיק כדי לאפשר לבחור במחיר המתאים לכל כיס. חובתה של המועצה לצרכנות לדייק בפרטים".