החטיפים כבר מזמן הפכו לחלק בלתי נפרד מהתפריט של רבים – ולא רק של הילדים. בין החטיפים השונים יש הבדל עצום וכדאי לעשות סדר ולחשוף אילו מוצרים בריאים – ואילו מזיקים ומשמינים.
באופן כללי מומלץ לבחור בחטיפים כמה שיותר טבעיים, אבל גם אם בוחרים בחטיפים התעשייתיים יש כאלה שיותר עדיפים מבחינה תזונתית.
החטיפים המטוגנים נמצאים בקטגוריה המזיקה ביותר. למה הם כל כך בעייתיים? הטיגון מתבצע בשמן שמחומם לטמפרטורות גבוהות, ובזמן שמחממים את השמן לטמפרטורות כאלה, נוצרים חומרים מזיקים. כל חטיף שהוא מטוגן אוטומטית פחות עדיף על חטיף אפוי, אפילו אם ברכיבים יש רק תפוחי אדמה, מלח ושמן. איך מזהים אותם? אם אם לא כתוב על האריזה במפורש שמדובר בחטיף אפוי – צאו מנקודת הנחה כי הוא מטוגן.
בחטיפי הבוטנים יש יתרון גדול משום שהם אפויים ומכילים רק בוטנים, תירס, מלח, שמן מהצומח וויטמינים. יתרון נוסף הוא שמחקרים מראים שהחטיפים גורמים לירידה באלרגיה לבוטנים לילדים בישראל, שרגילים לאכול אותם כבר מגיל צעיר. לצד חטיפי הבוטנים הקלאסיים, יש את החטיפים שמוסיפים להם סוכרים ושוקולד – הם כמובן פחות מומלצים ומכילים הרבה קלוריות.
גם הבייגלה הוא חטיף אפוי ומכיל מעט רכיבים. עם זאת, הוא מכיל כמות נתרן גבוהה וזה פחות בריא ומומלץ. אל תתבלבלו מהשקיות הקטנות של החטיפים, שבמקרים רבים עלולות להכיל יותר קלוריות – תלוי בכמות שהן מכילות – לכן חשוב לא להתייחס רק לגודל השקית אלא גם למשקל שרשום על האריזה.
דירוג החטיפים – מהעדיפים לפחות מומלצים:
- חטיפי בוטנים (במבה או שוש) ובייגלה מקמח מלא
- בייגלה מקמח לבן
- חטיפי צ'יפס ותירס אפויים
- חטיפי צ'יפס וביסלי מטוגנים