סרטון העכברים בפיצה דומינוס הגיע כמעט לכל בית הישראל. משרד הבריאות ערך פשיטה וסגר את המקום, אבל לא רק עכברים יכולים להזיק לפיצה שלכם. בחודשים האחרונים תחקירנית "תכנית חיסכון" שני ויצמן נכנסה לעבוד במספר פיצריות ברחבי הארץ, והמצלמה הנסתרת שלנו גילתה איך באמת מכינים לנו את הפיצה.
מתחילים בפיצה פרגו. התחקירנית שלנו התקבלה לעבודה בסניף חולון. שם, פיצה שנופלת על הריצפה המלוכלכת עדיין תיכנס לתנור. את הפיצה מכינים העובדים בידיים חשופות, והרטבים והמזון שעולים על הפיצה שמזמינים הלקוחות נשארים בחוץ במשך שעות ארוכות. רק נזכיר שאסור להשאיר אוכל ללא קירור במשך 30 דקות.
משם ממשיכים לפיצה "כמעט חינם", סניף רמת גן. גם כאן הבצק לא תמיד יושב במקרר, וכך גם הירקות. הרסק והגבינה המגורדת מבלים שעות על גבי שעות בחוץ. העובש בולט לעין במטבח – מצאנו אותו על הקירות ועל הקערות.
חשוב להדגיש שוב, בכל הפיצריות שנבדקו, העובדים מכינים את הפיצות שאנחנו אוכלים בידיים חשופות ולא מרבים לשטוף את הידיים במהלך המשמרת. ההמלצה של מומחים בתחום המזון היא לשטוף את הידיים לפחות מדי חצי שעה.
התחנה הבאה היא "פיצה שמש", שלה 25 סניפים ברחבי הארץ. חוץ מהכנת פיצה בידיים, המקום היה נקי ומסודר, ומוצרי המזון נשמרו היטב במקרר.
תגובת רשת פיצה פרגו: "הרשת משתמשת בחומרי הגלם הטריים והטובים ביותר ומתנהלת תחת ביקורות שוטפות ונהלי עבודה מחמירים. אנו מודים לתכנית חסכון על שהביאה את הממצאים הללו לידיעתנו ואנו נטפל בהם ללא דיחוי".
תגובת פיצה שמש: "הרשת שמחה לדעת שאפילו ביקורת סמויה שנערכה בסניפיה השונים מאשרת את איכות המוצרים. לגבי שטיפת הידיים, הרשת לא תעבור לסדר היום ותשוב ותחדד את נהליה ותוודא הטמעתם בכל הסניפים".
תגובת רשת "כמעט חינם": אנו מקפידים לשמור על חומרי הגלם בצורה מבוקרת וקפדנית. הביקור המתואר בכתבה מוצג בצורה מגמתית ומעוותת. בכל זאת נבחן את הממצאים ובמידת הצורך נפעל בהתאם".
רשת דומינוס לא העבירה תגובה.