טיפול בתא לחץ הוא אחד הטיפולים הכי מבוקשים ויקרים בישראל. הוא מומלץ מאוד לחולים במחלות קשות, ילדים שנמצאים על הספקטרום ועד לאנשים בעלי ממון שרוצים להישאר צעירים.
הטיפול מתבצע רק בשלושה מרכזים רפואיים שקיבלו אישור ממשרד בריאות ויש להם ביקוש גבוה ורשימות המתנה ארוכות. בין השאר נאמר עליו שהוא מרפא אוטיזם, מחדש תאים במוח ומעכב זקנה - כולם מחכים בתור כדי לנסות את הטיפול המהפכני.
בגלל המחסור הרב במקומות טיפול, נכנסו לאחרונה שלל מטפלים המנצלים את ייאושם של החולים ומשווקים טיפולים בתאי לחץ ביתיים שאינם מאושרים על ידי משרד הבריאות ועלולים לגרום לסכנת חיים ממשית.
אחד מהם הוא מכון "שי-לי" המציע טיפולים בתא לחץ מתנפח שמתיימר לרפא אוטיזם ושלל מחלות קשות. אלא שהמכון כלל אינו מאושר לטיפולי תא לחץ על פי משרד הבריאות ויש סכנת חיים ממשית בטיפול שכזה על ידי מטפלים שאינם רופאים. בארה"ב אירעו 2 מקרי מוות של ילדים עם אוטיזם בעקבות אותו טיפול.
גם מרפאת "די-בי" שממוקמת בשוהם מנצלת את הסקרנות הרבה שמעורר הטיפול ומבטיחה הקלה לחולים בסוכרת, קרוהן, סרטן ומחלות נוספות. אלא שכמו במקרה הראשון, המטפלת אינה רופאה מוסמכת והמכשיר אינו רשום בפנקס המכשירים הרפואיים ושימוש במכשיר עלול לגרום לתופעות לוואי מסוכנות.
"יש סכנת התלקחות גדולה מאוד במידה ולא יודעים כיצד מההיבט הטכני לטפל בהם", מסביר פרופ' יהודה מלמד, לשעבר מנהל יחידת טיפול בתא לחץ בבית החולים רמב"ם. התאים האלה עלולים ליצור חבלות לחץ באוזניים ובריאות. אם יש קרע בריאות תסחיפי אוויר עלולים להגיע למרכז העצבים במוח, ועלולים לגרום למוות.
תגובת מכון שי לי: "התא נרכש לאחר מחקר מעמיק שכלל נסיעות מרובות לחו"ל. בשום שלב לא הוצג המכשיר ככזה שעובד תחת אישור משרד הבריאות הישראלי, ויתרה מזו הודגש כי הוא עומד בכל התקנים האמריקאים".
תגובת המכון לרפואה היפרברית: "תאי הלחץ הרכים נמצאים תחת פיקוח מחמיר של ארגון ה-FDA ולא מהווים שום סכנה. אותם תאים פעילים בקבוצות ספורט מובילות ובקליניקות בעולם ומוכחים כיעילים במספר תחקירים וניסויים שבוצעו בעולם".