משרד הבריאות יוצא למאבק ביצרניות המזון, כשעל הכוונת :מזון מעובד. המשרד החליט להשיק קמפיין גדול נגד שניצלים מוכנים, נקניקיות, פסטרמות, אבקות להכנת מרק ודגני בוקר כדי לנסות להבהיר לציבור עד כמה המזון הזה לא בריא לנו.
"המזון הזה קל לאכילה, קל לרכישה, מפתה ויש בו מגוון טעמים מאוד דומיננטיים שגורמים לאנשים לרכשו ממנו יותר," אומרת פרופ' רונית אנדוולט, ראש אגף התזונה במשרד הבריאות שממליצה לרכוש יותר פירות, ירקות, דגנים מלאים ומעט מותרים מהחי כמו חלב או עוף. "המוצרים המעובדים מכילים הרבה סוכר, הרבה שומן ומלח וגם עובר תהליך של עיבוד שגורם לאנשים לאכול יותר ממה שהם זקוקים מה שגורם לאנשים לעלות במשקל".
האתגר של משרד הבריאות ותכנית "אפשרי בריא" ברור. יהיה קשה לשנות את ההרגלים שלנו ואת הקלות שבה ניתן פשוט להוציא את האוכל המוכן, להקפיא ולחמם בתוך שניות. לנו רק נותר לראות האם הקמפיין הנוכחי יגרום לצרכניים הישראלים לשנות את הרגלי התזונה שלהם.