דו"ח של ארגון בריטי המתנגד לעישון קובע כי העישון עולה למערכת הבריאות הבריטית כ-2.7 מיליארד לירות שטרלינג בשנה. הסכום הזה גבוה במיליארד ליש"ט מהעלות הכללית של העישון בעשור הקודם.
הארגון, הנקרא "פעולה למניעת עישון ולבריאות", מצהיר כי אם מספר המעשנים בבריטניה לא יפחת מ-12 מיליון ל-9 מיליון, עלויות העישון על מערכת הבריאות הלאומית עשויות להגיע ליותר משלושה מיליארד ליש"ט מדי שנה.
"הממשלה יכולה להציל אלפי בני אדם ולחסוך מאות מיליוני לירות שטרלינג מהתקציב עם חוקים חדשים נגד חברות הטבק", אומרת דבורה ארנוט, יו"ר הארגון. "יותר מכל, עלינו להגן על צעירים מפני טכניקות פרסום ושיווק אגרסיביות הנהוגות בשוק הטבק".
הדו"ח מבקש מהממשלה הבריטית, שתציג בחודש דצמבר הקרוב שורה של תקנות בריאותיות, לפעול בצורה אקטיבית יותר נגד העישון, לאסור פרסום על חפיסות סיגריות ולאסור על הצגתן בפומבי.
מאז שנת 2003 נאסר על יצרני הסיגריות לפרסם על גבי החפיסות או להשתמש בסימנים הרומזים כי מוצר מסוים הוא פחות מזיק ממוצר אחר, אך הארגון המתנגד לעישון דורש חקיקה מחמירה יותר. לטענתם, יש צורך לפסול כל פרסום העשוי להטעות אנשים צעירים, כולל שימוש במילים כגון "לייט".
הארגון מציג מחקר שנעשה באוניברסיטת נוטינגהאם, שמצא כי צעירים סבורים שסיגריות בעלות תויות בהירות, בעלי שמות תמימים כמו "לייט", מזיקות לבריאות פחות מאשר סיגריות רגילות.
מנגד, ארגונים התומכים בעישון טוענים שצעדים כמו איסור על הצגת סיגריות בפומבי או מכירת סיגריות במכונות אוטומטיות לא יצליחו. במקום זאת הם מציעים אכיפה חמורה יותר של החוק האוסר על מכירת סיגריות לקטינים.
"המעשנים הם לא עול על החברה, להיפך, אנחנו תורמים המון לכלכלה", אומר סימון קלארק, יו"ר השדולה למען המעשנים. "בכל שנה אנחנו משלמים 9 מיליארד לירות שטרלינג על מיסים שקשורים לסיגריות".