השלטונות במחוז הוביי שבמרכז סין הורו לאזרחים לעשן כמה שיותר - וזאת במטרה ליצור התאוששות כלכלית. במחוז נמצאים מפעלים המייצרים סיגריות מקומיות, והשלטונות רוצות להגדיל את ייצור הסיגריות, המביא לרווחים.
תושבים שלא יעמדו למכסות העישון שנקבעו להם, או לחלופין יתפסו חלילה כשהם מעשנים סיגריות שלא מתוצרת מקומית, יקנסו ויענשו בחומרה. אתר השלטון המקומי במחוז מוסר כי גם מורים בבית הספר חויבו ב"מכסות עישון", ואחד הכפרים אף נצטווה לקנות 400 פאקטים של סיגריות אותם הם אמורים לחלק לתושבי הכפר.
ברחבי סין ישנם כמאה יצרני סיגריות שונים. המהלך של מחוז הוביי נועד כדי לתת יתרון ליצרני הסיגריות מהמחוז, וגם כדי לגרוף רווחים מהמס על הסיגריות. כמיליון איש מתים מדי שנה בסין עקב מחלות הקשורות בעישון, ובבייג'ין הממשלה דווקא העבירה חוקים נגד עישון, אך נראה שבמחוזות הרחוקים יותר המגמה הפוכה. ברחבי סין יש כ-350 מיליון מעשנים, והמס על הסיגריות הוא אחד מגורמי ההכנסה החשובים ביותר לשלטונות המקומיים.
הממשלה הסינית אמנם מעודדת את המחוזות השונים להגביר את הצריכה המקומית, וזאת משום שהייצוא הסיני ספג מכה קשה בעקבות המשבר הכלכלי. למרות זאת, קביעת "מכסות עישון" הינה צעד חריג אפילו לסין. במחוז הוביי מקווים לרווח של כחצי מיליון דולר, שיגיע כתוצאה ממכירה מתוכננת של 230,000 קופסאות סיגריות.
גם במחוז גונגן הטילו השלטונות "מכסות עישון" על התושבים. שם החוק גם נאכף ביתר קפדנות. מורה בבית ספר במחוז מספר כי יום אחד נכנס פקח לבית הספר והחל לבדוק את המאפרות והפחים בחדר המורים, כדי לוודא שהמורים אכן מעשנים סיגריות מקומיות בכמות הנדרשת.
הפקח, אגב, גילה בפח הזבל 3 סיגריות מתוצרת לא מקומית. לאחר משא ומתן בית הספר לא נקנס, אך הוא נחשף לביקורת ציבורית רבה בשל "התנהגות לא ממושמעת".