האם מיחזור הבקבוקים יתפוס תאוצה מחודשת, לאחר תקופה שבה הוערמו קשיים על יישומו?
תאגיד המיחזור אל"ה הודיע על הסכם חדש עם בתי העסק ורשתות המזון ברחבי הארץ, במסגרתו יעניק התאגיד תמורה כספית לבתי העסק עבור קליטת מכלי המשקה והשבת דמי הפיקדון לציבור. עלותו של המהלך נאמדת בכמה מיליוני שקלים לשנה והוא ימומן על ידי יצרני המשקאות.
מטרת ההסכם להעניק לבתי העסק אשר יאספו כמויות גדולות של בקבוקים תמריץ לקבל את מכלי המשקה מהציבור הרחב ולהעבירם למיחזור. כדי ליהנות מההטבה יידרשו בתי העסק לאסוף מאות אלפי בקבוקים מדי חודש. מכל צרכן הם יקבלו עד 50 בקבוקים, כדי למנוע כניסתם של גופים מסחריים לתחום וכדי לאפשר לכל אדם להביא מביתו את הבקבוקים שצבר במהלך השבוע.
דמי הטיפול שיוענקו לרשתות המזון ולבתי העסק יאפשרו להם להקצות כוח אדם מיוחד לטיפול בבקבוקים ולהשבת דמי הפיקדון לצרכן. גם הרשתות מצידן התחייבו להעמיד לטובת הנושא את אמצעי השיווק והפרסום שברשותן כדי לתרום להצלחת המהלך.
נחמה רונן, יו"ר אל"ה: "למרות החוק המחייב את רשתות המזון לקבל את מכלי המשקה החייבים בפיקדון למיחזור, הערימו אלה קשיים רבים - מה שהביא את הציבור להפסיק לחלוטין לממש את זכותו ולקבל את דמי הפיקדון. כתוצאה מכך מיליוני מכלי משקה נזרקו לפחי האשפה ונשארו מחוץ למעגל המיחזור. אני מעריכה כי בעקבות ההסכם ושינוי הגישה מצד רשתות השיווק ובתי העסק יתווספו בשנה כ-20 מיליון מיכלי משקה למיחזור".
כיום רשומים כלקוחות בתאגיד המחזור למעלה מ-3,309 בתי עסק וסניפי רשתות מזון. עד היום נאספו במקומות אלה כ-80 מיליון מכלי משקה בשנה כשהפוטנציאל, כאמור, הוא הרבה יותר מכך.